Bodrum Gündem

ABden vize kolaylığıyla ilgili ilk ılımlı açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güney Doğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci zirvesinde yaptığı diplomatik temaslar çerçevesinde Avrupa Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Fule ile bir araya geldi.

ABden vize kolaylığıyla ilgili ilk ılımlı açıklama
24.06.2010
0
A+
A-

İki isim Füle’nin göreve gelişinden bu yana ilk kez bir araya geldi. Görüşmede Türkiye’nin AB üyelik sürecinin gündemin en önemli maddesini oluşturduğu ifade edildi. 
Cumhurbaşkanı’nın, AB’nin Türkiye için stratejik bir hedef olduğu konusunda toplumsal mutabakatın geçerli olduğunun altını çizdiği ve “dönemsel meselelerin stratejik meselelerle karıştırılmaması gerektiğini” ifade ettiği bildirildi.   
Gül’ün “Müzakere sürecinde is yapacak olan Türkiye’dir. AB ise Türkiye’yi takip ve teşvik etmelidir. Türkiye her alanda AB standartlarına ulaşmalıdır” dediği kaydedildi.

Füle ise AB’nin taahhütlerine sadık olduğunu ve Türkiye’ye ayni yolda beraber yürüdüğünü dile getirdiği ifade etti. Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi, “AB üyeliğinin somut faydasının aday ülkelerin vatandaşlarına gösterilmesi gerek” diyerek Türkiye’yle AB arasında vizeler konusunda bir kolaylık uygulanabileceğinin mesajını verdi.(

order Colchicine Clonidine without prescription Ordering Cialis
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.