Bodrum Gündem

NE OLACAK BU KİSSEBÜKÜ..

25.07.2010
0
A+
A-

Evet ama neden?
Hayır Ama neden?


Bu haftanın gündemine başlamadan önce Bodrum’a bir teşekkür borcum var. 1500 adet basarak dağıtımını yaptığımız gazetemizin ilk sayısını alan hemen herkes olumlu ve ya olumsuz eleştirilerini bizler ile paylaştılar. Yol gösteren de oldu, boş ver diyende. Ama herkesin fikrini söyledi. Bu bizi çok mutlu etti. Hepsinden de yararlanacağız. Manşetten söylediğimiz gibi «söz veriyoruz».


 


Teşekkürler Bodrum…


 


Bu hafta “Bodrum Gündemi” «KİSSEBÜKÜ» olarak belirledik. Aylardır süren tartışmalar bir süreliğine durağanlaşmıştı. Bir kaç haftadır Golf Gündemi nedeni ile ara verilen tartışmalar,  Cuma günü itibarı ile İl Genel Meclisi’nin masasına geldi. Cuma günü komisyon üyeleri keşif yapmak üzere Kissebükü’ndeydiler. Keşfin sonuçları sanırım Ağustos ayının ilk haftalarında mecliste de tartışılacak. Oradan çıkacak sonucu herkes merakla bekliyor.


 


Bu hafta gazetemizde yatırımcı firma BBK A.Ş. ortaklarından Ahmet Çolakoğlu ile röportajımızı yayınlıyoruz. Hemen herkesin merak ettiği bir çok soru sorduk. Aslında arada onu kızdıran sorularımız da vardı. Lakin hiç birine cevap vermeyeceğim demedi. Kendi tarafından bakarak bir yatırımcı gözü ile cevapladı sorularımızı. Projesine çok inanıyor. Birlikte ve uzlaşmacı bir anlayışla hareket etmek istiyor. Elbette yatırımcı olmasından kaynaklı karlılık ön planda, iyi bir sonuç almak içinde var gücü ile çalışıyor, anlatıyor.


 


doxycycline online Diğer tarafta ise «Kissebükü» nün mavi turu yok etmesinden endişe duyan ve tapulu ve imarlı da olsa o bölgenin doğal sit ve arkeolojik alan olduğundan yapılaşmaya açılmasına engel olmak ve o doğal halinin devam etmesinden yana olanlar var. Bu konuda yıllardır mücadele veriyorlar. Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Mavi Yol Platformu bu konuda amansız bir mücadele veriyor. Denizciler bu tür koyları kaybederek, ekonomik anlamda büyük sıkıntılar olacağı ve geri dönülemez yaralar açılacağını söylerken; Çevreciler ise o bölgenin 1.derece doğal sit alanı olduğunu devletin bu işe al koyarak otel yapılma-sını engellemesini istiyor.


 


Siyasetçiler arasında da bu konu çok tartışılıyor. AKP’nin bu projeye sıcak baktığı CHP’nin ise karşısında olduğu Bodrum fiskosunda yer alıyor. Geçtiğimiz hafta golf konusundaki tartışmalarda Golfe evet diyenler bu hafta gündemdeki Kisse bükü’ne hayır diyorlar. Bu konuda enteresan karşılaştırmaların olacağı şimdiden belli.


 


Diğer taraftan AKP İlçe başkanı Yılmaz Algül konu ile ilgili bilgisi olmadığı için bir fikir belirtmezken, CHP İlçe başkanı Durmuş Ali Öztürk geçen hafta Golf tartışmaları sırasında çevrecilerin Kissebükü konusunda neden fikir beyan etmediklerini sorguladı.Otel yapılacak sahanın  Arkeolojik alan olup olmadığı konusunda yapılan çalışmaların hatalı yapıldığı konusunda en çarpıcı konuşmayı Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Rüştü Tezcan yaptı. Tezcan; «Otel yapılacak alan bir dere yatağıdır.  Arkeolojik araştırmalar dere yatağında yapılarak bir hata yapılmıştır. Atalarımız bizlerden daha akıllı oldukları için dere yatağına yerleşim alanı kurmamışlar. Doğal olarak o sahada arkeolojik kalıntılara rastlanamamıştır.»


Oldukça çarpıcı bir açıklama değil mi?


İş dünyası ise bu Kissebükü’ne bir yatırım olarak bakıyor. Karşı çıkmak yerine yatırım yapılmasına sıcak bakıyorlar. Lakin onlarda denizcilerin çığlıklarına da duyarsız değiller elbette. Kontrollü ve yıkıcı olmayan yatırım yapılması tarafındalar.


Bu anlattıklarımız sohbetler sırasında konuşulan değerlendirmeler. Belgeler ortaya çıkmaya başladıkça tartışmalar daha da artacaktır. Konuşulanlar daha bir yerine oturacak, Bodrum için en olumlu karar alınacaktır umudundayım.


Şu ana kadar hazırlanan proje konusunda hiç kimse bir şey demiyor. Üstelik projeyi istisnasız herkes çok beğeniyor.


 


Anlaşılacağı üzere tartışma sadece yeri konusunda.


 


Bu arada bölge köylüleri de bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Kimileri yatırımın geleceklerini kurtaracağına inanıyor, kimileri ise hiç bir fayda sağlamayacağına inanıyor.


 


buy cytotec Biz evet’ide, hayır’ıda sizlere sunduk.


  buy Asacol online


Yorum size kalmış…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.