Bodrum Gündem

NİYE EVET DİYORUZ?

09.08.2010
0
A+
A-

-Darbe zindanlarında işkence ve insanlık dışı muamelelere maruz kalan devrimciler için, ülkücüler için, Türkler için, Kürtler için, Aleviler için, Sünniler için, insan onuru ve haysiyeti için EVET diyoruz.


-Terör örgütlerine üye olmakla, darbe yapmayı planlamakla, faili meçhul cinayetlerin şüphelisi olmakla, İnsansız Hava Aracı Heronları düşürmeyi istemekle suçlanan kişiler hakkındaki soruşturmalar kaplumbağa hızıyla yürütülüyor. Hatta rütbe verilerek bu şahıslar ödüllendirilirken, darbe suçlamasıyla yargılanan sanıkların adalete teslim edilmemesi için güvenli toplama merkezleri oluşturuluyor. Darbe sanıklarına sahip çıkılırken, darbe sanıklarını kurtarmak için ortak çalışmalar yapılırken, YAŞ kararlarıyla sorgusuz ve sualsiz bir şekilde işinden ve aşından olanların hukuk önünde haklarını aramaları için EVET diyoruz.


 


-Hukuku değil, resmi ideolojiyi ve vesayet rejimini savunan, aldığı hukuksuz kararlarla hakim ve savcılar üzerinde bir nevi tehdit mekanizması oluşturan HSYK kararlarının yargı denetimine açılması ve HSYK’ nın çağdaş, geniş katılımlı demokratik bir yapıya kavuşturulması için EVET diyoruz.


 


-Aldığı hukuksuz ve ideolojik kararlarla TBMM’ nin yasama yetkisini gasp eden, milletin egemenliğini yok sayan, bağlı olduğu anayasayı açıkça çiğneyen Anayasa Mahkemesi’nin daha demokratik bir yapıya kavuşturulması için getirilen yeniliklere EVET diyoruz.


 


-Fişlemelerin tarihe karışması için memurlara ve emeklilere toplu iş sözleşmesi hakkı getirildiği için, bütün disiplin cezalarına karşı yargı yolları açıldığı için EVET diyoruz.


 


-Tekelleşmenin önüne geçildiği için, kadınlarımız, çocuklarımız, özürlülerimiz, yaşlılarımız, şehitlerimizin dul ve yetimleri ile gazilerimizin daha iyi bir yaşama kavuşması için EVET diyoruz.


-Geleceğe güvenle bakan, korkuyla değil, sevgiyle yönetilen güçlü ve demokratik bir Türkiye için, demokrasi için EVET diyoruz.


 


12 Eylül Anayasası ayıbıyla yaşamamak, !2 Eylül askeri vesayet anayasasında var olan, darbecilerin yargılanmasının önünde engel olarak duran geçici 15.nci maddesi kaldırılacağı, darbecilerden hesap sorulabilmesi koşulları yaratılacağı için EVET diyoruz.


 


Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana var olan vesayet rejiminden kurtulabilme adına 12 Eylül anayasasında bir gedik açabilme şansı vereceği için EVET diyoruz.


 


Terörü önlemenin, işsizliğe son vermenin, açlığın, yokluğun, yoksulluğun olmamasının, devletin içine sızmış derin yapılanmaların parçalanmasının, ancak demokrasiyle mümkün olacağını bildiğimiz için EVET diyoruz.


 


Demokratik değişim ve dönüşümlerin gerçekleşmesi için bu yapılacak değişikliklerin yetmeyeceğini bilerek, mutlak surette yeni, sivil, demokratik bir anayasa yapılması gerçeğinin de altını çizerek;


order cheap Cialis  


YETMEZ AMA EVET order Combivent online diyoruz……………………………………………..


 


BODRUM DEMOKRATİK ANAYASA PLATFORMU


 

Ketorolac online
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.