Bodrum Gündem

FESTİVALLER BODRUMA YAKIŞIYOR…

25.08.2010
0
A+
A-

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali ve Bodrum Bale festivali ilk günkü keyifleri ile devam ediyor. Gümüşlük klasik Müzik Festivalinin Sanat Yönetmeni Gülsin Onay Gümüşlük Müzik Festivalini yolladığı bir mektupta şöyle anlatıyor.

“7. Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali′nin 24 Temmuz′daki açılışından bu yana, önce büyük piyanistlerin (Jean-Bernard Pommier, Makoto Ueno…) unutulmaz konserleri; Pommier, Ueno, ben ve Giselle Brodsky ile ustalık sınıflarına (ayrıca önemli Avusturyalı müzikolog Peter Cosse′nin ufuklar açan seminerlerine) katılan 20 genç piyanistin son gün gerçekleştirdikleri “Piyano Maratonu”ndaki muhteşem performansı ve ardından şan konseriyle soprano Christine Wolff şöleni kulaklarımızda yaşarken, şimdi de birer keman ve flüt mucizesi ile devam ediyoruz. Sevgili Cihat Aşkı get Naltrexone n gerçekten keman ekolünün ülkemizde yaratıcılarından! Pazartesi akşamı öğrencileri ile sahnede yer alırken onların hem hocası, hem babası, hem idolü, hem arkadaşı olarak, yarattığı eserlerin tatlı gururunu duyuyordu. Öğrencilerle yaptığı çalışmaları izleyen her müzisyen, her dinleyici zengin bilgiye sahip olabilir. Günde 6 saat boyunca yorulmadan, olağanüstü planlanmış mükemmel bir senaryo ile çocukları çalıştırıp ihya ediyor! Onu Gümüşlük Festivali′nde ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk ve gurur! Gülşen Tatu ise festivalimizin favori ve vazgeçilmez büyük sanatç order Combivent online ılarından! Japonya′dan bile öğrencileri onunla çalışmak için Gümüşlük′e geliyorlar. Anaç, hayat dolu, disiplinli ve dev bir hazinesi var müzikte! Dünkü konserde de genç flütçüler, hele bu müthiş hocadan aldıkları tüm zenginliklerle apayrı parladılar gecemizde. Kuartet, septet halinde birlikte müzik yapıp sahnede aynı anda nefes almanın büyüsünü yaşarken özellikle güzeldiler…Çok ama çok şanslıyız: dar imkanlarımızla aylarca müzik sesi eksik olmayan Eklisia′da bu mucizelere tanık oluyoruz. Tüm yardım eden ve İbrahim Yazıcı gibi birikimlerini büyük özveriyle karşılıksız sunan (maestro on parmağında on marifetle her gün 12 saat çalışıp hem şan konserinde, hem flütçülere eşlikte, hem de bu akşam Eklisia′da çellist Ümit İşgörür ile vereceği konserde piyanist olarak yer alıyor), değerliden öte paha biçilmez meslekdaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi buradan iletiyor ve müzik dünyamızın yeni nesil temsilcilerine başarılar diliyorum!Eren Levendoğlu ile 7 senedir yürüttüğümüz Gümüşlük Festivali′nin üzerine bebeğimiz gibi titremeye devam edeceğiz.


7. Gümüşlük Klasik Müzik festivalinde 24 ağustos akşamı Piyanoda Gülsin Onay, Viyolonselde Benyamin Sönmez ve Kemanda Erkin Onay’ı, 5 Eylülde Gülsin Onay ve Bilkent Senfoni Orkestarasını, 8 Eylülde ise piyanoda Gülsin Onay ve Perküsyondü Burhan Öcal’ı, piyanoda Eren Levendoğlu ve Danslarıyla Zeynep Tanbay’ı izleyeceğiz.


Klasik müzik sevenler adına Gülsin Onay ve Eren Levendoğlun’a sonsuz te cheap Baclofen 25 mg şekkürler. Bu enerjiniz hiç bitmesin…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.