Bodrum Gündem

CUMHURİYETİN SEÇİMİ, CHP NİN SEÇİMİ…

Türkiye çok hızlı bir şekilde-hızla seçime gidiyor.

CUMHURİYETİN SEÇİMİ, CHP NİN SEÇİMİ…
30.11.2010
0
A+
A-

Türkiye için, Cumhuriyet için Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine gidiyor. 8 yıllık alacakaranlık kuşağının son bulması ve cumhuriyetin tekrar kazanılabilmesinin tek seçeneği olan (beklide son seçeneği) seçime gidiyor. Bu seçimler cumhuriyet tarihindeki en önemli ve 2 seçenekli tek seçimidir. Partisel kaygılarla, ideolojik tercihlerle değerlendirilmemesi gereken tek seçimdir. Albendazole without prescription
Önümüzde 2 seçenek var. Artık çok açık bir dille söylenen “başkanlık sistemi” yada, “demokratik parlamenter sistem”.  tercih bu iki seçenek arasındadır. “laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti” nin olmak yada olmamak seçimidir. AKP ve RTE′nin tercihi ve varmak istediği ara durak “başkanlık sistemi” dir, “tek adam” lıktır. Hiçbir aykırı ses yada muhalif harekete tahammül edemeyen, ama buna rağmen “özgürlükçü”ymüş gibi piarını yapabilen başka bir siyasetçi var mıdır yeryüzünde bilemiyorum. Ama derdini anlatmaya çalışan köylüye “hadi ananıda al da git” diyen, kendisi hakkında eleştiri yapan gazeteye talimatla “almayın-okumayın” bu gazeteyi diyecek kadar “demokrat”! buda olmadıysa hiçbir “izan” la tarif edilemeyen cezalar kestiren, kendine “biat” etmeyen gazeteci-yazar-düşünür ve aydınları neyle suçlandıklarını bile bilmeden yıllarca zindanlarda çürüten, direk kendine bağlı TİB kanalıyla 72 milyonu dinleten ve bütün bunların aleni yaşandığı bir ülkenin “başkanı” olmak isteyen başbakan “özgürlükçü” sıfatını nasıl alabiliyor gerçekten bir “tez” konusu olmaya adaydır. Ama topluma dayatılan koşullar, bütün bunların muhasebesini, özeleştirisini yaparak hızlı karar vermektir. Kararda 2 seçeneklidir. O nedenle temel hedef “cumhuriyetin ve demokrasinin yaşatılmasıdır”
Daha bir hafta kadar önce yaşanılan, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri ile ilgili karar (1,5 yıl hapis kararı) demokrasinin kanını donduran bir karardır. En demokratik hak olan “protesto” hakkını kullanan öğrenciler hapis yatacak, bunu bu topluma kim, nasıl anlatabilir? Hukuk mu? Özgürlük mü? Demokrasimi? Nedir bu? Bunu özellikle “yetmez ama evet” çilere, utangaç AKP′lilere sormak lazım. Demokrasi konusunda CHP ye dil uzatmaktan müthiş zevk alan bu arkadaşlar gerçekten “demokratsa” şimdi nerdeler… 15 öğrenci bu ülkede başbakanı protesto etti diye hapis yatacak? yoksa sizin anladığınız demokrasi bumu?
Tam bağımsız Türkiye talebinde olan herkes, bu muhasebeyi en acil ve en doğru şekilde yapmalıdır. misoprostol buy online order Aciclovir
Bu konuda CHP bodrumun deneyimli ve yetkin örgütünün gereğini yapacağından hiç kimsenin endişesi olmamalıdır. “bir zincir en zayıf halkası kadar sağlamdır” CHP Bodrum örgütünde zayıf halka kesinlikle yoktur. Zayıf halka yaratma teşebbüsleri olabilir. Ama bu örgüt bu tür varyasyonlara nasıl karşı koyacağını ispat etmiş bir örgüttür.
Bodrum′un parlamentoda temsil edilmesi hedefi sadece CHP bodrum örgütünün değil, bodrum halkının ihtiyacı olarak konulmuş bir hedeftir. Bu hedefimizden ve amacımızdan kesinlikle geri adım atmamız söz konusu olamaz. Bu örgütün istisnasız bütün üyeleri bu onurlu görevi yapabilecek yetkinlikte ve yetenektedir. Aday olan yada aday olmayı düşünen bütün üyelerimiz kesinlikle hem layıktır. Hem de yeterlidir. Aday adaylarımız konusunda hiç kimsenin ön yargılı yada peşin fikirli olmayacağını biliyorum. En demokratik koşullarla belirlenecek adayımız önce Bodrumun, sonra partimizin adayı olacaktır. Herkesin şundan emin olması gerekir ki, milletvekili adayımızı belirleme süreci “zayıf halkamız” olmayacaktır. Kamuoyunda yapılan “aday toto” lara o nedenle hiç itibar etmiyorum. Hiçbir anlamı yoktur. Bodrumdan bir CHP′li, Bodrumun milletvekili olarak gidecektir.  Bodrum CHP örgütü ve Bodrum yarımadası bununla büyük gurur yaşayacaktır. Buna hem bodrumun, hem bodrum CHP′nin ihtiyacı vardır, hak etmiştir. Hem bodrum, hem bodrum CHP buna layıktır. Cumhuriyetin korunması, savunulması görevini yapacakların birisi Bodrumlu olmalıdır… bu talep sadece bodrum CHP′nin değil, resmin bütününe bakabilme yeteneği en üst seviyede olan Bodrum yarımada halkınındır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.