Bodrum Gündem

Söylemde Değil, Eylemde Varolanlar…

AKUT Bodrum Ekibi hafta sonu Salmakis Otelde basın mensuplarıyla buluşarak, bu güne kadar yaptıkları hakkında bilgi vererek ileriye dönük hedeflerini açıkladılar.

Söylemde Değil, Eylemde Varolanlar…
06.12.2010
0
A+
A-


Bodrm Gündem Haber

2008 yılı Şubat ayında AKUT Arama Kurtarma  Derneği’nin Genel Başkanı Ali Nasuh MAHRUKİ’ nin katılımıyla, ilk toplantısını yapan AKUT Bodrum Ekibi, Türkiye genelindeki tüm ekipler içerisinde 4 ay gibi çok kısa bir sürede kuruluşunu tamamlayarak, 31 Mayıs 2008’de resmi açılışını yapmış ve operasyon kabul etmeye başlamıştır.

 Kuruluşundan 2010 Şubat ayına kadar Alp Emre KÖKÖZ’ün ekip liderliğinde faaliyetlerini sürdürdü. Alp Emre KÖKÖZ’ün NEW YORK temsilciliğine atanması üzerine, Şubat ayından Ağustos ayına kadar vekaleten atanan  Ekibin  Operasyonlar Sorumlusu  Sadettin USLU, Ağustos ayında da asaleten AKUT Bodrum Ekip Liderliğine atanmıştır. AKUT Bodrum Ekibi kurulduğundan bu yana, 18 canlı insan,  5   canlı hayvan kurtarmış, 4  ex şahıs bulmuş, 3 kriminal arama  ve 21 tane de yangın söndürme çalışmasına  katılarak toplam 36 operasyon gerçekleştirmiştir. Ekip, tüm bu operasyonları, geçen süreç içerisinde yapılmış olan eğitim çalışmaları ile başarmıştır.


 AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin USLU ‘’ bundan sonra teorik eğitimlerin yanı sıra, her 15 günde bir kamplı –uygulamalı eğitimlerle çalışmaya devam edeceğiz. Kriminal aramadan, enkazda aramaya, selden denizde aramaya, depremden yangına kadar her konuda AKUT’a ihtiyaç duyulmasından dolayı, eğitimlerimiz aralıksız sürecektir. AKUT Bodrum Ekibi, Bodrumluların ve Bodrum’da yaşayanların ekibidir.  Buradaki halkımızın daha çok desteğiyle, daha hızlı yol alacaktır. AKUT Bodrum Ekibi bulunduğu konum itibariyle, öncelikle Bodrum ve çevresine, ihtiyaç durumunda da çağrı gelen her yerde operasyon kabul edebilmektedir. AKUT Bodrum Ekibi sadece arama-kurtarma çalışmalarında değil ‘’Sosyal Sorumluluk Projeleri ‘’ çerçevesinde 5000 öğrenci ve vatandaşımıza deprem ve  afetlerle ilgili bilgilendirme  seminerleri vererek, misyon ve değerleri doğrultusunda çalışmalarını yürütmektedir. Ayrıca 2010 yılı içerisinde, yakın çevremizde bulunan iki adet 2000 mt üzerindeki Sandras ve Bozdağ zirvelerine tırmanıp, Şehitlerimiz, Demokrasi ve Barış adına bayrağımızı dalgalandırarak saygı duruşunda bulunduk. Sponsorlarımızın destekleriyle bayrağımızı daha yüksek dağlarımızda dalgalandırmayı planlıyoruz.


Cialis super active online Bodrum’un  alt  birimi olarak,  geçtiğimiz Şubat ayından bu yana, Milas ilçemizde de bir ekip oluşturma çalışmalarımız devam etmektedir. Milas Belediyesi’nin  destekleriyle  operasyon merkezine kavuşan AKUT Milas Birimi yakında açılışını gerçekleştirecektir.’’ dedi


Eğitim programlarını 2’şer aylık dönemler halinde planlayan AKUT Bodrum Ekibi’nin, önümüzdeki Aralık-Ocak döneminde uygulamalı ilk yardım eğitimi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, Ulusal Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Jeofizik Y.Mühendisi sayın Dr Doğan KALAFAT’ın sunumuyla, halka açık deprem eğitimi, Ankara ekibi ile ortaklaşa enkazda kurtarma eğitimi, yatayda ve dikeyde ip teknikleri ile sedyeyle yaralı tahliye eğitimi, lojistik destek eğitimi gibi eğitimler gerçekleştirilecek .


Ekip şu an Konacık Belediyesi tarafından geçici olarak tahsis edilmiş olan merkezde faaliyetlerini sürdürmekte. Yine Konacık Belediyesi tarafından mevcut yerinin yakınında, daha modern ve işlevli bir merkez  projelendirilmiş durumda. Ancak projenin hızlı bir şekilde hayata geçebilmesi için, duyarlı vatandaşlarımızın desteğine ihtiyaç duyulmaktadır.


Kuruluşumuzdan bu yana  gönlünü koyan gönüllü arkadaşlarıma,bize destek olan başta Konacık Belediye Başkanı Sn.Mehmet Tosun’a, yakıt ihtiyacımıza sponsor olan Sn.Mustafa Paşalı’ya ve diğer bize destek olan herkese teşekkür ederiz. cheap Brand Viagra


Şu anda yaklaşık 70 gönüllümüz mevcut, acil durumlarda 15 ila 20 gönüllümüz yarım saat gibi bir süre içerisinde toplanabiliyor. Tüm gönüllülerin aktif operasyon gönüllüsü olması gerekmiyor. Ülkede, ülkesini seven herkesin Akut çatısı altında,  yapacağı  Plan B online faydalı işler  mutlaka vardır. Başkanımız Sn.Nasuh Mahruki’nin dediği gibi ‘Vatan lafla değil eylemle sevilir.’ diyerek  açıklamasını sonlandırdı.


Amacı zor zamanlarda sadece insanlara değil, bütün canlılara yardım eden  AKUT’u gönülden destekliyoruz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.