Bodrum Gündem

Muğla Barosu Başkanı Gürkan: Golf Sahaları kurulması ,Kamu Yararı ve Şehircilik ilkeleri ile bağdaşmaz.

Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan Bodrum Belediyesi tarafından oy çokluğu (12 evet 1 ret) kabul edilen GOLF konusu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Muğla Barosu Başkanı Gürkan: Golf Sahaları kurulması ,Kamu Yararı ve Şehircilik ilkeleri ile bağdaşmaz.
10.12.2010
0
A+
A-


 

 

Nolvadex online
 

 

Muğla Barosu Başkanı Gürkan:

Golf Sahaları kurulması ,Kamu Yararı ve Şehircilik ilkeleri ile bağdaşmaz. Valtrex no prescription

buy Premarin

 


Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan Bodrum Belediyesi tarafından oy çokluğu (12 evet 1 ret) kabul edilen “GOLF” konusu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.


 


Bodrum gündemi “GOLF” ile çalkalanmaya devam ediyor. Golf konusunun, hukuk sürecinin beklenmesi kararının yerine, apar topar Belediye Meclisinde oylanarak kabul edilmesi, kamuoyu tarafından ve özellikle hukukçular tarafından eleştiriliyor. Cumhuriyet Halk Partisi içinde ise oldukça sıkıntılı günler yaşanıyor.


Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan golf konusunda bir açıklama yaparak “Golf sahalarının kurulmasının Bodrum’a bir yararı olmadığını” söyledi. Gürkan açıklamasında şunları söyledi; “Daha önce 23.07.2010 da yaptığımız açıklama ile demiştik ki: ‘Bodrum’ da ‘Golf Sahası Lobi faaliyeti’ özelliğinde bir çaba son zamanlarda ivme kazanmıştır. ’Tek yanlı bir propaganda ile Bodrum kamuoyu da buna ikna edilmek çabası içine girilmiştir.’
Diyoruz ve iddia ediyoruz ki: Konunun hukuksal boyutu bir yana ; ‘Golf Sahaları kurulması yoluna gidilmesi’ Bodrum’un yararına değildir.

Pür teknik açıdan bile ‘Golf Sahaları kurulması’ ,’Kamu Yararı’ ve ‘Şehircilik’ ilkeleri ile bağdaşmaz. ‘Golf Sahaları kurulması’ görüşünü savunanları: Uzmanların katıldığı bir tartışmaya davet ediyoruz. Onlar da uzmanlarını getirsinler. Muğla Barosu da getirsin. Bodrum’da, Bodrum halkının önünde konu tartışılsın.

Sayın Belediyemizi, bu organizasyonu yapmaya çağırıyoruz. Muğla Barosu hazırdır! Bodrum aç kalmaz.. Ama susuz kalmak tehlikesi vardır. Dünya harikası ‘doğal çevre’sinin kalıcı biçimde ‘bozularak değişmesi’ tehlikesi vardır. ‘Arşipel’i bozabiliriz.’ ….
‘Audiatur et altera par’ = Bir de diğer tarafı dinlemek lazım… Eski Roma’dan beri… Buyursunlar tartışalım. Düşüncelerimizi ve davetimizi ilgililere ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Anlaşılan o ki; Bodrum Belediye Meclisimizin çoğunluk üyeleri Muğla Barosu’nun çağrısını ve Bodrum’daki birçok demokratik kitle örgütünü dikkate değer bulmamışlardır. Kendi başlarına kendilerini doğrulayan raporları esas alıp ‘bildiklerini okumuşlardır’. Biz bu kararı inceleyip hukuk yoluna başvuracağız. Ama hangi lobinin ya da hangi ‘yüksek’ ya da ‘derin’ ilişkinin bu kararın alınmasına yol açtığını bilmiyoruz. Önce Belediye Meclisi’mizin bu kararına karşı çıkan Sayın azınlık üyelerine şunu söylüyoruz: Bu karara karşı çıkmakla siz; Bodrum’un suyuna-toprağına adınızı altın harflerle yazdınız. Sayın çoğunluk üyeleri ifade edelim ki : Sizler bugün ve yarın yalnızca Bodrumlularca değil bütün insanlar tarafından hiç de iyi anılmayacaksınız.

Sayın çoğunluk üyelerine soruyorum: Elimizde açık mahkeme kararı varken ve sizin asıl göreviniz bu mahkeme kararını uygulamakken nasıl olur da bu mahkeme kararını ortadan kaldıran kararlar alırsınız?

Sayın Başkan Mehmet Kocadon’a soruyorum: Sizin dava ettiğiniz bir işlem nedeniyle verilmiş bir karar, sizin seçim sürecinde almakla övündüğünüz bir karar varken nasıl olur da bu karar yokmuş gibi tam aksi yönde tutum alırsınız? Biz size kötü bir şey mi teklif ettik…. ‘Buyurun getirin uzmanlarınızı, biz de getirelim tartışalım’ dedik….


Demokratik tartışma, çoğulculuk, katılım bu mu?… Neden çekindiniz?… Bodrum’a kötülük yaptınız.
Yalnızca bugün Bodrum’da yaşayanların değil, gelecek nesillerin de elleri daima yakanızda olacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.