Bodrum Gündem

Özel Bodrumdan, Ücretsiz Etkinlikler…

Özel Bodrum Hastanesi Sağlık Konusunda Bodrumlulara Ücretsiz Birçok Etkinlik Sunuyor…

Özel Bodrumdan, Ücretsiz Etkinlikler…
15.12.2010
0
A+
A-


 

 

Indocin online
 

 

Özel Bodrumdan, Ücretsiz Etkinlikler

Özel Bodrum Hastanesi Sağlık Konusunda

Bodrumlulara Ücretsiz Birçok Etkinlik Sunuyor…


Bodrum Gündem Haber

İngilizce seminerlerin üçüncüsü 14 Aralık’ta saat 14.30 da endoskopi konusunda yapılacak. Genel Cerrahi uzmanı Dr. Deniz Çulcu endoskopi ile ilgili video gösterimi yaparak bilgiler verecek. Türklere yönelik seminerler ise 17 ve 24 Aralık 2010 tarihinde saat 15.00 da başlayacak. Özel Bodrum Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Çağda Çelikten Öncel  kozmetik dermatoloji, Nöroloji uzmanı Dr.Şenay Bozlar ise baş ağrısı konusunda katılımcıları bilgilendirecek.

Ayrıca belediyelerle yapılan işbirliği ile ücretsiz kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapılmaya devam edilecek.11 Aralık’ta Turgutreis’te, 22 Aralık Çarşamba ise Gümüşlük’te yapılacak taramalara geniş katılım bekleniyor.

PSİKODRAMA GRUPLARI
Özel Bodrum Hastanesi′nde iki haftada bir perşembe günleri saat 17.00 de ücretsiz olarak Psikolog Miray Demir eşliğinde psikodrama grupları yapılıyor.İlk buluşma 09 Aralık Perşembe günü gerçekleştirildi.Yoğun talep üzerine ikinci bir grup açılmasına karar verildi.


Özel Bodrum Hastanesi’nde görev yapan Psikolog Miray Demir’in verdiği bilgiye göre: “Psikodrama bireylerin yaşadıkları sorunları yeniden ele alıp sorgulama ve sahneleme biçimi olarak tanımlanabilir. Hedefi, kişinin iç engellerinden kurtulması ve kendisini daha iyi tanıyarak iç dünyasının zenginleşmesidir. Psikodramada katılanların geçmiş ve gelecekle ilgili duygu ve beklentileri, yargının ve eleştirinin olmadığı bir grup ortamında gizlilik ilkesine sadık kalınarak paylaşılmaktadır. Bir grup liderinin öncülüğünde yapılan bu çalışmalara katılmak için herhangi bir probleminizin olması şart değildir. Psikodrama, hem terapi hem de kişisel gelişim programıdır.”
buy Baclofen
ÜCRETSİZ BEL OKULU
Özel Bodrum Hastanesi, bugünkü modern yaşamda her yaş ve her meslekten insanların yüzde sekseninin bel rahatsızlıklarından yakınmasını göz önüne alarak Bel Okulu ile Bodrumlulara hizmet vermeyi amaçladı. Bel problemi olan ya da olmayan herkesin katılabileceği programın temel amacı bel ağrısının oluşmaması, oluşmuşsa daha hızla düzelmesi ve düzeldikten sonra tekrarlanmaması için yaşam boyu omurga sağlığını olumlu yönde etkileyecek bilgi ve davranışların kazanılması.

Konuyla ilgili olarak Özel Bodrum Hastanesi yetkilileri şu bilgileri verdi: “Aralık ayında başlayıp yeni yılda da devam edecek Bel Okulu′nda dersler Fizyoterapist Güzin Gürsoy eşliğinde haftada bir gün, 3 hafta süreli, her ders 90 dakika yapılacaktır. Her ders teorik ve pratik uygulama içerdiğinden gelenlerin yanlarında rahat giysiler bulundurması faydalı olur.”
GEBE EĞİTİM PROGRAMI
Özel Bodrum Hastanesi hayatın en önemli yolculuğunda anne ve babalara da eşlik ediyor. Sağlıklı bir başlangıç için hazırlanan Gebe Eğitim Programına tüm anne ve baba adaylarının davetli olduğu bildirildi.Aralık da başlayan ve  12 Ocak 2011 tarihine kadar sürdürülecek ücretsiz eğitimlerde Jin.Op.Dr.Tahir Ateş, gebelik fizyolojisi ve gebelikte sık karşılaşılan sorunlar,bebeğin gelişimi ve yapılması gereken testler, gebelikte cinsellik, normal doğum mu, sezaryen mi, doğum sonrası kadın sağlığı ve gebelikten korunma, gibi konularda bilgiler verecek. Bir saat sürecek derslerde Uz. Dr. Çağda Çelikten Öncel, gebelikte deri hasarlarını, Dyt. Billur Bedir, gebelikte beslenmeyi, Başhemşire Neşegül Orçun, anne sütünün önemini, Kadın Doğum hemşiresi Burcu Çataklı, doğum çantanızda olması gerekenleri, yeni doğan bakımını ve Psk. Miray Demir, Loğusa Psikolojisini anlatacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.