Bodrum Gündem

Eski Pasaportların Süresi Uzatılmayacak…

Çipli pasaportlara geçişle birlikte eski pasaportların uzatma işlemleri 31 Ocak 2011 tarihinde sona erecektir.

Eski Pasaportların Süresi Uzatılmayacak…
24.12.2010
0
A+
A-


 

 

 

 

 

Eski Pasaportların Süresi Uzatılmayacak… 

Çipli pasaportlara geçişle birlikte eski pasaportların uzatma işlemleri 31 Ocak 2011 tarihinde sona erecektir. Eski tip  pasaportu olan vatandaşlar geçerlilik süresi devam eden pasaportlarını Kasım  2015 yılına kadar kullanmaya devam edebilecekler.




Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü′nün (ICAO) belirlediği standartlarda üretilen çipli pasaporta geçiş süresi 2015 tarihine kadar mecburi değildi. Fakat pasaport şubelerindeki yoğunluğun bitmesi nedeniyle yeni genelgeyle Accutane cost   31 Ocak 2011  tarihinden sonra herkese zorunlu çipli pasaport verilmeye başlanacak. Emniyet Müğdürlüğü’nden yapılan basın açıklamasının detayları şöyle;

Order Disulfiram

 


İçişleri Bakanlığımızca, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün (ICAO) belirlediği standartlarda makinede okunabilen, temdit ve refakat hanesi bulunmayan elektronik pasaport müracaatları 01 Haziran 2010 tarihinden itibaren Pasaport Şube Müdürlüğümüz ve 39 İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliklerince alınmaya başlanarak, Ankara’da kurulan pasaport tanzim merkezinde düzenlenmeye başlanmıştır.


 


Retin-A to sale  Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberlerde; eski tip pasaportların 31 Ocak 2011 tarihinden itibaren kullanılmayacağı yeni pasaportlarla ilgili önemli değişikliklerin olacağı yönünde haberlere yer verilmiştir. Bu kapsamda kamuoyunda yanlış anlaşılmaların önüne geçebilmek amacıyla pasaport hizmetlerinde yapılan değişikliklerin içeriği ve kapsamı aşağıda açıklanmıştır:


 


 -Geçerlilik süresi devam eden eski tip pasaportlara sahip vatandaşlarımız, 24 Kasım 2015 tarihine kadar bu pasaportlarını kullanmaya devam edebileceklerdir.


 -Eski tip pasaportların temdit (uzatma) işlemlerine birimlerimizce 31 Ocak 2011 tarihine kadar devam edilecektir. Bu tarihten sonra temdit (uzatma) işlemi yapılmayıp, yeni tip çipli pasaport müracaatı alınacaktır.


 -İlk alınış tarihi itibariyle 10 yılı geçmiş eski tip pasaportlara bazı ülkeler vize vermemektedir. AB ülkeleri ve Suudi Arabistan buna örnek ülkelerdir. Bu uygulama ilgili ülkelerin kendi kararları çerçevesinde yapılmakta olup, Emniyet Müdürlükleri Pasaport Birimlerinin uygulamalarından kaynaklanmamaktadır.


 – Yeni tip çipli pasaport alan kişilerin eski tip pasaportlarına iptal işlemi yapılıp kendilerine iade edilmektedir. Vatandaşlarımız yurtdışı seyahatlerinde eski tip pasaportlarında bulunan geçerli vizelerini kullanabileceklerdir.


 -01 Haziran 2010 tarihinde verilmeye başlanan yeni tip çipli pasaportların tekrar değişeceği ile ilgili yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yeni tip çipli pasaportların verilmesi işlemi mevcut düzenlemeler kapsamında devam etmektedir.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.