Bodrum Gündem

YERELDE AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİLER..

28.12.2010
0
A+
A-

Bodruma gelip, buralara yerleşeli on üç yıl olmuş.

Şu kadar yıldır Bodrum′da gördüğün en önemli özellik nedir diye sorsalar ′′Bodrum′un yerlilerinin her şeyin üstünde tuttukları dayanışmalarıdır′′ diyebilirim. Oldum olası buralarda yaşayanlar, turizmin nimetlerinden yararlandıkları için dışarıdan gelenlere karşı naziktirler, ağırlayıcıdırlar, fevkalade iyidirler. Ama bir yere kadar. Araları iyi olsun, olmasın, birbirlerine en muhalif Bodrum yerlileri bile dışarıdan kendilerine dayatılan, ya da çekince yaratan her şeye karşı görünmez bir bağla bağlanır, hemen dayanışmaya girerler.

isotretinoin without prescription

Bu belediye başkanlarının seçiminden, alınacak sıradan personele, yapılacak şehircilik işlerinden, yaptırımlara kadar her konuda geçerlidir. Şüphesiz ki çok iyi yanları olan bu toplu davranış, direnç gösterme özelliklerinden ötürü Bodrumlulara hayran olmamak elde olmasa da pratik çözümler gereken bazı konularda bu sıkı yerel ilişkiler bir dağ gibi gelip önünüzü kesmekte, usul, yasa, biçim konusunda elden bir şey gelmemektedir.


Bir örnek vereceğim: Cevat Şakir mahallesini bilirsiniz. Gümbet üstlerinde tam tepededir. Mahalle yokuşlar üzerinde kurulmuştur. Burada binalar Belediyenin verdiği ruhsatlar uyarınca inşa edilmiş, merdiven basamakları gibi bitişik nizam bahçeler içindedir. Malumunuz havalar eskisi gibi kurak gitmemekte, birkaç senedir kışları seller götürmekte. Bodrum′un en halledilmemiş, en can yakan sorunlarından biri yağmur sularının ne şekilde ′′kanalize′′ edileceği. Çünkü kanalizasyona vermek yasakmış! Mahallemiz kaya üzerinde, doğal drenajı yok. Bizim arsa bizden bir önceki arsadan epeyce düşük kotta. Dolayısıyla komşunun bahçesindeki suları boşaltmak için bizim bahçeye açtığı giderden yağmur suları adeta bir şelale gibi bizim bahçeyi ve temelimizi doldurmakta. Defalarca şikayet ettik, ekip ekip zabıtalar, imar ve fen işlerinden insanlar geldi gitti. Sorun çok açık olduğu halde, yani bana göre her ev sahibinin kendi bahçe drenajını ve giderini temin etmesi gerçeği ortada olduğu halde,  anlaşılmaz bir ahbap-çavuş ilişkisi içinde gelen her memur her iki komşu ile kucaklaşıp ellerini öptükten sonra gidiyor, kimsenin kalbi kırılmaya, incitilmemeye çalışıldığından hiçbir şey çözüme kavuşmayıp sürüncemede kalıyor.
Buy Toradol online
treatment of impotence
Bodrum′da bunlardan sayısız örnek var ve hepsi aynı şekilde eller öpülerek zamana bırakılıyor.


Sorarım: ne zaman evrensel ve ülkesel doğrulara göre yönetileceğiz?
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.