Bodrum Gündem

MUMCULAR ZEHİRLİ DUMAN ALTINDA..

Mumcular çöplüğünde yangın var, dumanlar beldenin üzerini kaplıyor. Mumcular halkı zehirli duman soluyor, vatandaş çözüm istiyor.

MUMCULAR ZEHİRLİ DUMAN ALTINDA..
11.01.2011
0
A+
A-

 


 


 


 


Mumcular çöplüğü yanıyor, geceleri zehirli duman beldenin üstüne çöküyor.


MUMCULAR ZEHİRLİ DUMAN ALTINDA…


Mumcular çöplüğünde yangın var, dumanlar beldenin üzerini kaplıyor. Mumcular halkı zehirli duman soluyor, vatandaş çözüm istiyor. Topamax online


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Mumcularda 10 gündür devam eden çöplük yangını, geceleri rüzgarın etkisi ile belde duman altında kalıyor. Özellikle çocuklar ve akciğer rahatsızlıkları olan yurttaşlar bir çözüm bulunmamasından dolayı isyan ediyorlar.


Beldenin rüzgar hareketi, beldenin çok yakınında olan çöplükten çıkan dumanların yönünü akşam 20:00’den sonra şehre doğru çeviriyor. Bu saatten sonra belde de evlerin içlerine kadar kötü koku ve dumanlar girdiği ifade ediliyor. Özellikle gece yarısından sonra rüzgarın gücünü artırması ile yanan çöplükteki zehirli duman beldeyi etkisi altına alıyor.


Çocuklarımız zehirlenecek diye korkuyoruz…


Mumcular halkı geceleri yoğunlaşan duman ve yanık çöp kokusundan dolayı çocukların, yaşlı ve hastaların rahatsızlandığı iddia ediliyor. Yerel seçimler öncesinde de çöp alanın daha farklı bir yere taşınması sözlerinin verilmesine karşın hiçbir şey yapılmadığını kaydeden Mumcular belde halkı, belediyeden, kaymakamlıktan ve valilikten ilgi ve yardım beklediklerini söyleyerek bu işin en kısa sürede çözülmesini talep ediyorlar. Belediye Meclis üyesi Bekir Turan 10 günden beri yanmaya devam eden çöplük ile ilgili olarak belediye meclisinde uyarıda bulunduklarını kaydederek “Çöp yangını yaklaşık 10 gündür devam ediyor. Özellikle akşam saatlerinde rüzgarın yönünü beldenin üzerine kabus gibi çöküyor. Belde halkı zor durumdadır. Hasta, yaşlı ve çocuklar daha çok etkileniyor. Sonuçta orada çöp yanıyor ve çıkan duman zehirli. Bu konuda öncelikle belediye ve idari yöneticilerimizin kesin bir çözüm üretmesi gerekmektedir.” dedi.


Mumcular Çöplüğünden Akan Pis Sular Mumcular Barajına Akıyor…


Beldede yaşayan halk ise çöplük sorunun yıllardır sorun olduğunu her gelen belediye başkanının seçilmeden önce halledeceğiz diye söz vermesine karşın bir çözüm bulunmamasından şikayetçi. Devlet Su İşlerinden emekli vatandaş Halil Varbil “Biz bu pis havayı sabaha kadar soluyoruz. Yetkililerin bu çöplüğü buradan kaldırması gerekiyor. Burada iki faktör var. Çöplüğün etrafından sızan suların Bodrum’un yüzde 25 su ihtiyacını karşıladığı Mumcular Barajına akıyor. Birinci tehlike budur. İkinci tehlike biriken çöplerin bu şekilde yakılması ile Mumcular halkının çok rahatsız olmasına neden oluyor. Mumcular üzerine bu saatte hafif hafif gelen duman, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da yoğunlaşarak artacak ve biz bu zehirli havayı soluyacağız. Yıllardır belediyeye, kaymakamlığa, valiliğe söylüyoruz bu bölgede bu rahatsızlık çekilmekte. Artık bir çözüm bulunması gerekiyor.” dedi.


purchasing Plavix Çöplüğün Yeri Değiştirilmeli…


Mumcular çöplüğünün yerinin değiştirilmesi gerektiğini de vurgulayan yurttaşlar zehir solumak istemediklerini söylüyorlar. Mumcular’da yaşayan Orhan Tam  naylon, kağıt ve plastik gibi maddelerin yanmasından dolayı zehirli dumanlar çıktığını ifade ederek şunları söyledi; Cytotec without prescription “Her dönem gelen belediye başkanı kaldıracağız diyor, ama yok, yok, yok. Hala bunun derdini çekiyoruz işte görüyorsunuz. Zeytinliğimde çalışırken uçarak gelen yanık pislikler çalışmamızı da etkiliyor. Duman içinde pis havada çalışıyorum. Bu nedir ya, bunun bir çaresini bulsunlar.” dedi. Belde yaşayanlarında Suat Gündüz ise “Biz bir ateş yaksak hemen jandarma gelir bizi uyarır, fakat bu tüten dumana hiç kimse müdahale etmiyor. Zeytinleri budayıp çalıları bile yakamazken bu çöpün yakılmasını anlamak mümkün değil. 10-15 gündür yanan bu çöplüğe ne jandarma geliyor ne kaymakam geliyor. Ben üstelik astım hastasıyım, benim halimi düşünsenize. Belki bu gece hastaneye bile kaldırabilirler beni” dedi.


 


Bu konuda yetkililerin bir çözüm üretmelerini isteyen Mumcular halkı bir yürüyüş mü yapalım, imza mı toplayalım ne gerekiyorsa yapalım ve bu iş çözülsün talebinde bulundular.


Konu ile ilgili olarak Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın’ı telefon ile arayarak bilgi almak istememize karşın, ulaşamadık. Çöplük yangını ile ilgili olarak, zehirli dumanların bölge halkına zarar vermesinin engellemesi için yetkililerin bir an evvel harekete geçmesi talep ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.