Bodrum Gündem

İmdat Lider gibi hissetmiyorum

12.03.2011
0
A+
A-

Yasemin Tutal/Girişimcilik Öykümüz


İmdat! Lider gibi hissetmiyorum!  


Maalesef! Siz hissetseniz de hissetmeseniz de bir lidersiniz, Türkçesiyle önder. Önder nedir? En basit tanımıyla önde giden ve izleyenleri olan kişi, değil mi? E buna göre siz de kendi işinizi kurmuş olmakla cebren önder oldunuz. Çalışanlarınız, müşterileriniz, işletmenizle iş yapan herkes o işletmenin lideri olarak sizi görüyor. Bu sebeple dediklerinizden çok yaptıklarınız yapılıyor, çünkü sizi örnek alıyorlar, her şeyi size göre belirliyorlar. Bu sebeple esas mesele, iyi bir iş önderi olup olmadığınızda. İşletmenizin kaderi tamamen buna bağlı. 


Hemen bir kontrol yapalım. Mesela şu anki ekonomik krizi ne kadar soğukkanlılıkla karşıladığınız sizin iyi bir lider olup olmadığınızın göstergelerinden biri bence. Neden böyle düşünüyorum? Çünkü iyi bir liderin en birinci özelliği vizyon sahibi olmasıdır. Sorumlu olduğu organizasyonu gelecekte şimdikinden daha iyi bir yere götürebilmek için geçmişi iyi gözlemlemiş olmak, geçmişten ders almak, öğrenmek gerekir. Dolayısıyla, eğer siz iyi bir liderseniz, ülkemizin ve dünyanın ekonomik krizleri daha önce de yaşamış olduğunu, bunun kapitalizmin bir normali hatta rutini olduğunu bilgece gözlemlemiş ve şu anki krizi son derece soğukkanlılıkla karşılamış olmalısınız. Hatta bir adım daha ileri gidiyorum ve diyorum ki, iyi bir lider iseniz, çoktan krizin biteceği günlere odaklanmaya başlamışsınızdır.  


İşte krizlerin en büyüğünü yaşamış bir liderin sözü: “Zafer, zafer benimdir diyebilenindir!” Şu sözdeki güzelliğe, derinliğe, içerdiği liderlik bilgeliğine bakar mısınız? Olabilecek en kötü şartlar altında söylenmiş üstelik. O kötü şartları tersine çeviren de bu felsefe olmuş zaten, öyle değil mi? Peki bu sözden üstünüze alınıyor musunuz? Ben de bir liderim, bu benim için nasıl geçerli olabilir, buradaki felsefeyi hayatıma nasıl aktarabilirim diye düşünüyor musunuz? Efendim? Kendinizi hala lider gibi hissetmiyor musunuz? Üzgünüm, siz lidersiniz. Artık bu sizin elinizde değil.   order misoprostol online


Zafer benimdir diyebilmek! İşte vizyon becerisinin en özlü ifadesi… Bir hedefe ulaşabilmenin püf noktası… Şartlar ne olursa olsun. Bakın, şartlar ne olursa olsun! Şartlarınızın hiçbir zaman Atatürk’ün içinde bulunduğu şartlardan daha kötü olacağını sanmam. Sadece yapmanız gereken, bir tane firmayı, belli aralıklarla geleceği kesin olan iç veya dış krizlere dayanıklı, sağlıklı işleyen bir yapıya kavuşturmak. Muhtaç olduğunuz kudret ise damarlarınızdaki asil kanda mevcut zaten!  order Vermox online


order Indocin online

Bu makaleyi özgür bir ülkenin, özgür bir vatandaşı olarak yazabilmeme imkan yaratan, Ulu Önder önünde saygıyla eğiliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.