Bodrum Gündem

12 HAZİRAN VE DANANIN KUYRUĞU

03.04.2011
0
A+
A-

Liderlerin üslubuna, söylemlerine ve taktiklerine bakılırsa siyaset kazanı geç de olsa ısınmaya başladı

 


          . Böyle giderse muhalefet açısından heyecansız ve iddiasız bir seçim süreci yaşanacak. Tahrik ve ajitasyonlara, hakaret ve suçlamalara bakılırsa muhalefetin minder dışına kaçmaya çalıştığını rahatlıkla görebiliyoruz. Her zaman söylediğim gibi,ısrarla tekrar belirtiyorum ki;bu ülkede demokrasi ve düşünce özgürlüğü var ise sandıkla gelen sandıkla gitmeli.

buy Plan B

          Ergenekon terör örgütü mensubu olmak, darbeler planlamak ve demokratik düzeni yıkmak iddiaları ile tutuklu yargılananların sığınağı olan ve onların avukatlığını yapmakta ve onları aday göstermekte beis görmeyen CHP’nin tavır ve tarzının nasıl yorumlanacağı ilk defa bu seçimlerde belli olacak.Müjdat Gezen gibi densizler,Aziz Nesin’den ilhan alarak buy Retin-A   bu halkın %60’nın aptal olduğunu söylese de,Aziz Nesin kriterlerine göre AKP’nin oy potansiyelinin %60 olarak ön görse de ,aklı selim sahibi gerçek CHP’lilerin bu görüşe katıldıklarını sanmıyorum.Aksini düşünmek siyaseten intihar veya ebedi muhalefete razı olmak olur.Akıl,insaf ve izan sahibi bir politikacının oy isteyeceği ve kendini iktidara taşıyacak halka “APTAL” demesi siyaseten akıl tutulması demektir.CHP içindeki hesaplaşmalar da dikkate alındığında 12 Haziran’dan sonra solda oluşacak yeniden yapılanmaları ön görmek kehanet olmasa gerek.Kendi adıma söyleyeyim,benim özlediğim; projesi olan ayağı yere basan,gerçek demokrasiye inanmış,iktidar alternatifi güçlü bir muhalefet partisidir.Bazı CHP’li dostlarım,bizi yine muhalefete layık gördün diyebilirler.Sakın suizanda bulunmasınlar,kesinlikle öyle bir niyetim yok.Diyorum ki;kadrosuyla,stratejisiyle,demokrasi sınavıyla,projeleri ile küresel ve bölgesel gelişmeleri analiz yeteneğine sahip güçlü bir muhalefet olunmadan güçlü bir iktidar asla olunamaz.


          MHP’ye gelince, referandumda CHP ile birlikte HAYIRcılar safında yer alınca tabanında ciddi bir çatlak oluştu. Ayrıca görevi esnasında yaptığı yazışmalar ve uygulamalarıyla İRTİCA avına çıkan ve şu anda da Ergenekon tutuklusu olan Engin Alan’ın  aday gösterilecek olması ülkücü tabanda ikinci sarsıntıya neden oldu. Taban ile tavan arasında uzun süredir yaşanan çelişkiler sandığa nasıl yansıyacak hep birlikte göreceğiz .Son olarak Mansur Yavaş’ın çıkışı aslında MHP için ciddi bir alarm niteliği taşıyor.Kaprislerden uzak samimi içten ve milli bir bakış açısıyla yorumlandığında bu sözler aslında MHP için yeniden dirilişin işaret fişeği olabilir.Aksi takdirde Mansur Bey de siyaset değirmeninde öğütülür gider.Ne demişti Mansur Yavaş?Engin Alan’ın adaylığını protesto ederek “Maneviyatsız bir ülkücülüğün CHP’den farkı kalmaz”


            Herşeye rağmen MHP’nin baraj altında kalmayacağını düşünenlerdenim. O halde 12 Haziran ülkücüler ve MHP için de bir dönüm noktası olacaktır.


AK PARTİ her zamanki gibi seçime en rahat girecek parti. Bölgelerde kararsız oyları etkileyecek en büyük faktör, aday tespitleridir. Eğer adaylarda kırılmaya neden olacak büyük hatalar yapılmazsa, Müjdat Gezen gibi %60 demiyorum ama %45in altına da düşmez. Toplumun tüm katmanları anayasa değişikliğine odaklanmış durumda. Bu beklenti demokratikleşme sürecinin doğal bir sonucudur . Buradan geri adım atmak Ak Parti’yi zora sokar.Görünen o ki;12 Haziran’dan sonra başkanlık sistemi de tartışmaya açılacak. O nedenle Ak Parti, Kılıçdaroğlu’nun bile zımmen kabullendiği  %50 sınırını var gücüyle zorlayarak anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmak isteyecektir. Mevcut durum, gelişmeler ve Ak Parti’nin üstlendiği misyon gösteriyor ki, 12 Haziran seçimleri iktidar partisi  için de zorlu bir sınav olacak.12 Haziran bazılarına göre son 70 yılın en kritik seçimi.Yani herkes için dananın kuyruğu 12 Haziran’da kopacak.


Haydi hayırlısı…


 

Zithromax to sale

Ahmet KARATAŞ

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.