Bodrum Gündem

Tolga Çandar 1.Sıra CHP Muğla Milletvekili Adayı..

Tolga Çandar kimdir, 3 Nisan 20011de yapılan ön seçimde hangi ilçeden ne kadar oy almıştır? Tolga Çandar önseçim analizi..

Tolga Çandar 1.Sıra CHP Muğla Milletvekili Adayı..
04.04.2011
0
A+
A-

 


 


 


  


 


Tolga Çandar 1.Sıra CHP Muğla Milletvekili Adayı…


Tolga Çandar kimdir, 3 Nisan 20011’de yapılan ön seçimde hangi ilçeden ne kadar oy almıştır? Tolga Çandar önseçim analizi…


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Tolga Çandar 3 Nisan’da yapılan ön seçimde kimileri tarafından beklenilen, kimileri tarafından ise sürpriz bir sonuç alarak CHP Muğla Milletvekilliği 1.sıra adayı oldu. Hemen her ilçe, belde ve köylerde tanınan Çandar diğer aday adaylarına göre yarışa önde başladı. Uzun zamandan beridir de milletvekilliği için çalışmalarını sürdürdüğü biliniyordu.


 

En yakın rakibi Fevzi Topuz’u Milas’ta 3 oy farkla geçti.


Tolga Çandar Bodrum’dan 247, Ytağan’dan129, Muğla Mrkez’den 163, Kavaklıdere’den 19, Ula’dan 42, Köyceğiz’den 101, Ortaca’dan 137, Dalaman’dan 73,  Fethiye’den 132, Marmaris’ten 163 ve Datça’dan 51 oy aldı. Çandar toplam olarak 1,735 oy alarak en yakın rakibi Prof.Dr.Nurettin Demir’e 185 oy fark attı.

Aday adaylığı sürecinde devrimci görüşü ve Sosyal Demokrasi ideolojisi konusunda çalışmalar yapılması gerektiğinin vurgusunu yaptı. Muğlalıların her çağırdığında gelen sanatçısı olarak değerlendirilmesinin ve bir çok yerden ücret almamasının halk ile yakın iletişim kurabilmesinin oy oranını yükselttiği konusunda görüş birliği var. Straterra online buying


İnşaat Mühendisi ve sanatçı olmasının Muğla kültür yaşamında olumlu yansımaları olacağı beklentilerini yükseltiyor.


 


 


 


BİYOGRAFİ;


 


Tolga ÇANDAR 1959 yılında Muğla’nın Milas ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Milas’ta tamamladıktan sonra Ankara’ya, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne gitti. ODTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü’nde öğrenim gören Çandar, tiyatro çalışmaları için ODTÜ Oyuncuları’na, halk müziği çalışmaları için de Türk Halk Bilimleri Topluluğu’na devam etti.


Üniversitenin üçüncü sınıfında iken, üç arkadaşı ile birlikte kurdukları ÇAĞDAŞ TÜRKÜ topluluğu adı altında ilk albümleri olan “Bekle Beni”yi yaptılar. Bu albüm aynı zamanda Tolga ÇANDAR’ın profesyonel müzik yaşamına adım atmasına zemin hazırlar.


Bekle Beni albümünde olduğu gibi, yine Eftal Küçük ve Tolga Çandar bestelerinden oluşan “Delikanlıya” adlı bir albüm daha yapan topluluk, dağılır. Bunun üzerine Çandar müzik yolculuğuna yalnız devam eder.


Bir yandan beste çalışmalarına devam eden Çandar, diğer yandan da “Türküleri Ege’nin” adlı bir albüm hazırlar. Bu albümün gördüğü yoğun ilgi, Tolga Çandar’ın müzik yolculuğunda izleyeceği yolu da belirlemiş olur.


Müzik çalışmalarının yanı sıra çeşitli dergilerde yazılar da yazan Çandar, Felsefe, sosyoloji, siyaset bilimi konularına ilgi duymaktadır.


Çandar’ın en büyük tutkularından birisi de havacılıktır. 1977 yılında ODTÜ dokuz ay sürecek olan boykot sürecine girince, okulun geleceği konusundaki belirsizlik ortamında Çandar, Hava Harp Okulu sınavlarına girer. Sınavları başarıyla tamamlar ve İzmir Cumaovası meydanında (bugünkü Adnan Menderes havaalanı) T-41 uçağı ile eğitim uçuşlarına katılır, ancak uçuşları tamamlamadan, sekizinci sorti sonunda kamptan ayrılır ve ODTÜ’ye geri döner, ancak içindeki uçma isteği hiçbir zaman yok olmaz.


Çağdaş Türkü topluluğu ile yaptıkları “Bekle Beni” ve “Delikanlıya” adlı albümlerden sonra Çandar, sırasıyla “Türküleri Ege’nin”, “Harman”, “Türküden Şarkıya”, “Sen Türkülerdesin”, “Kar Yangını”, “Türküleri Ege’nin 2”, “Sular Gibi”, “’Türküleri Ege’nin 3” ve soprano Seza Kırgız ile birlikte seslendirdikleri “Aşikar” adlı albümlere imza attı.


Belgesel film müzikleri ve tiyatro müzikleri de yapan Çandar evlidir ve 8 yaşında Karya adında bir oğlu vardır.


Çağdaş Türkü buy Zithromax online


1980 askeri harekatının ardından, üniversiteler derin bir sessizliğe gömüldü. Entelektüel yaşama yön veren beyinler baskı altına alındı. Sanat, edebiyat ve bilim çevrelerinin toplumla bağlaşımları kesildi. Sanatı sanat yapan en önemli şeylerden biri olan özgürlük ortamı yok edildi. Aydınlar cezaevlerine kapatıldılar. Dışarıda kalanlar ise korku içindeydiler. İnsanlar birbirlerine selam dahi vermeye çekiniyorlardı.


Böyle bir ortamda, aynı üniversitede okumakta olan Eftal Küçük’ün girişimiyle Çağdaş Türkü topluluğunu kurduk. Gitar, kemençe ve besteleriyle Eftal Küçük, solist, bağlama ve besteleriyle Tolga Çandar, piyanist Bahadır Suda ve bas gitarcı Erkan Oban’dan oluşan toplulukla iki albüm hazırladık. ”Bekle Beni” ve “Delikanlıya” adlı bu albümler tamamen kendi bestelerimizden oluşmaktadır.

misoprostol no prescription Bizimkiyle aynı siyasal kaderi paylaşan ülkelerin müzisyenlerinin, yüz yüze kaldıkları yoz-yabancı kültür bombardımanına karşı geliştirdikleri bir akım olan “New Song Movement” akımından esinlenerek adımızı “Çağdaş Türkü” koyduk. Çünkü, bizde onlar gibi kendi geleneksel müzik birikimimizden hareketle ve çağdaş müzik standartlarını birlikte kullanarak, bugünün türküsünü yaratmayı amaçlıyorduk. Alternatif siyasal projeleri olanların alternatif sanatsal projeleri de olmalıdır. Aksi taktirde yarım bir proje olmaktan öte gidemez. Bu amaçla oluşmuş olan Çağdaş Türkü projesi bugünde sürmektedir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.