Bodrum Gündem

ŞŞŞŞŞŞŞŞŞT, ÖHÖÖÖÖÖ..

24.04.2011
0
A+
A-

Duyma Görme Konuşma hatta YAZMAAAAAAAAAA

Gündoğan Belediyesinde Fen İşleri memuru mu, yoksa müdürü mü suçüstü rüşvet alırken yakalandı ve tutuklandı. Belediye münferit bir olay olduğunu ve sadece personelin sorumlu ve suçlu olduğunun üzerini kalın çizgiler ile çizerek bir basın açıklaması yaptı.


Lakin bu işte aklımıza takılan bazı sorular var…


Soru 1: Belediye memuru (yada müdürü) kendi başına 200 bin liralık bir anlaşma yapabilir mi?


Soru 2: Tek başına ise(DIŞARIDAN BİR SES) ….şşşşşt, Öhööööö.


Soru 3: Gündo(YİNE DIŞARIDAN BAŞKA BİR SES)….şşşşşt, Öhööööö.


Soru 4: MU’nun kimle(YİNE DIŞARIDAN DAHA BAŞKA BİR SES: şşşşşt Öhööööö. (SERT BİR SES) Karıştırma!


 


Tamam ya başka konuya geçiyorum.


Adalet ve Kalkınma Partisi Turgutreis İlçe Başkanı ile Kadın Kolları Başkanı ve 37 kadın üye görevlerinden (belki de partilerinden) istifa ettiler. Yalıkavak ve Gündoğan’da değişimler var ve devamı gelecekmiş gibi görünüyor. Olabilir partilerin içinde bu tür değişimler her zaman yapılabilir.


Lakin bu işte aklımıza takılan bazı sorular var…


Soru 1: Şurada seçime 50 gün kalmışken bu değişime neden gerek duyuldu? Proscar without prescription


Soru 2: Turgutreis 4. Sıra Milletvek (DIŞARIDAN BİR SES)….şşşşşt Öhööööö.


Soru 3: Bu istifa ve görevden (YİNE DIŞARIDAN BAŞKA BİR SES)….şşşşşt Öhööööö.


Soru 4: İl (YİNE DIŞARIDAN DAHA BAŞKA BİR SES: şşşşşt Öhööööö. (SERT BİR SES) Karıştırma!


 


Tamam ya başka konuya geçiyorum.


Cumhuriyet Halk Partisi seçim çalışmalarını “Seçim Koordinasyon Bürosu”nu açarak başlattı. Vekil adaylarının da katıldığı bir tören ile açılış yapıldı. Sakin bir ortamda, sen ben bizim oğlan seçim koordinasyon ofisi açıldı. Konuşmalarda enterasan noktalar vardı. Birincisi CHP 3.Sıra vekil adayı Ömer Süha Aldan konuşmasına başladığında gazetecilere yönelerek “Amerika’daki meslektaşlarından daha özgür basın mensupları” dedi. Ne anlama geldiğini biz gazeteciler dahil hiçbir şey anlamadık (mı acaba?)


İkincisi halen vekilimiz olan ve 5.sıra vekil adayı Dr. Ali Aslan konuşmasında Bodrum’da ilçe örgütü bile olmasa CHP oyları en fazla yüzde 3-4 düşer. Vallahi bir şey anlamadık (mı acaba?) bu dediğinden


Birinci sıra CHP vekil adayı Prof.Nurettin Demir ise duanızı ettikten sonra mutlaka aile sigortası ile ilgili birkaç satır okuyun dedi. Bismillah ne oluyoruz (mu dedik acaba?)


Lakin bu işte aklımıza takılan bazı sorular var…


Soru 1: Açılışın yapıldığı gün neden daha fazla kalabalık yoktu?


Soru 2: Ömer Süha Aldan ile ilgili(DIŞARIDAN BİR SES)….şşşşşt Öhööööö.


Soru 2: İlçe Başkanı Durmuş Al(YİNE DIŞARIDAN BAŞKA BİR SES)….şşşşşt Öhööööö.


Soru 4: Aday ada (YİNE DIŞARIDAN DAHA BAŞKA BİR SES: şşşşşt Öhööööö. (SERT BİR SES) Karıştırma!


 


Tamam ya başka konuya geçiyorum.


Bodrum Belediyesinin üst yapı çalışmaları konusunda her kafadan bir ses çıkarken, kimileri yapılanları çok beğeniyor, kimileri ise burun kıvırıyor, kimileri de kesinlikle yanlış şeyler yapıldığını iddia ediyor. Hangisi samimi derseniz, hiç biri. İyi diyenlerin büyük kısmı Başkan Kocadon’un yanında olanlar, bir kısmı diğer parti mensubu olup muhalif olanlar, yada kendine yer arayanlar. Burun kıvıranlar ise daha önceki dönemlerde yapılamamış olan radikal çalışmaları birazcık kıskançlıkla izleyenler, yada iş bitince herkes beğenir, ben beğenmeyenler içinde olmayayım diyenler. Kesinlikle yanlış diyenler ise işte onları anlamak için biraz insanüstü güçlere ihtiyaç var, yada çok üst düzeyde siyaset akrobasisine.


Lakin bu işte aklımıza takılan bazı sorular var…


Soru 1: Caddelere döşenen mermerin maliyeti yaklaşık 1 buçuk milyon (1,5 trilyon) maliyetinde. Dedikodusu yapıldığı gibi çok yüksek bir rakam değil. Ama Belediye Binasının yenilenmesi için 500 bin lira maliyet çıkmış. Aradaki farka bakıldığında caddelere yapılan masraf bedava, ama belediye binası azıcık çok değil mi?


Soru 2: Üst yapının müteahhiti iktida (DIŞARIDAN BİR SES)şşşşşt Öhööööö.


Soru 3: Üst yapı ne (YİNE DIŞARIDAN BAŞKA BİR SES)….şşşşşt Öhööööö. Retin-A no prescription


Soru 4: Başk (YİNE DIŞARIDAN DAHA BAŞKA BİR SES: şşşşşt Öhööööö. (SERT BİR SES) Karıştırma!


buy plan-b  


Tamam ya başka konuya geçiyorum.


Bodrum’a bahar geldi. Kuşlar cıvıl cıvıl. Çiçekler, böcekler bir türkü tutturmuşlar yazı bekliyorlar. Her taraf mis kokulu, her yerde tatlı bir telaş sezon hazırlıkları yapılıyor. Herkes gelecek sezonun bereketini karşılıyor baharı bu güzel havasında. Ekonomi tıkırında, siyaset düzeyli, kavgasız. Kazananlar mütevazi ve mahcup. Kaybedenler ise kazananları tüm samimiyetleri ile tebrik ederek, her zaman yanlarında olduklarının söyleyerek olgunluklarını gösteriyorlar. İnsanlar birbirlerine gülümseyerek bakıyorlar, her selamda dudaklarda tebessüm ve sevgi sözcükleri.


 

(YUMUŞAK BİR SES)

Yaz, yaz çok güzel…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.