Bodrum Gündem

Tarihi Otomobillerle, Tarihi Ralli…

Türkiyenin ilk klasik otomobil sivil toplum kuruluşu Klasik Otomobil Kulübünün düzenlediği, antika otomobil rallisi 19-20-21 Mayıs 2011de XIV. BODRUM TARİHİ BATI ANADOLU KLASİK OTOMOBİL RALLİSİ adı altında, Bodrumda gerçekleştiriliyor.

Tarihi Otomobillerle, Tarihi Ralli…
18.05.2011
0
A+
A-


 

 

 

Tarihi Otomobillerle, Tarihi Ralli

Türkiye′nin ilk klasik otomobil sivil toplum kuruluşu Klasik Otomobil Kulübü′nün düzenlediği, antika otomobil tutkunu herkesin büyük ilgi ve merakla beklediği klasik otomobil ralli heyecanı 19-20-21 Mayıs 2011′de “XIV. BODRUM TARİHİ BATI ANADOLU KLASİK OTOMOBİL RALLİSİ” adı altında, Bodrum′da gerçekleştiriliyor. Gerek konumu, gerekse doğal güzellikleri açısından Türkiye′nin incisi olan Bodrum, bu kez de Klasik Otomobillere ev sahipliği yapıyor.


Bodrum Gündem Haber


order Colchicine Bodrum Ticaret Odası′nın organizasyonu ve büyük destekleri ile gerçekleşecek olan ralli, 19 Mayıs Perşembe günü, Bodrum kalesi önünde araçların sergilenmesiyle başlıyor. Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası′nın II. ve en uzun parkuruna sahip bu rallide 1930 ile 1979 yılları arasında üretilmiş birbirinden değerli otomobiller 2 gün içinde toplam 600 km. lik bir yol kat ederek Genel Klasman kupası için birbirleri ile kıyasıya taktik yarışına girecekler. Toplam 6 kategoride ödül verilecek bu rallide Sprit of the Rally (Ralli Ruhu) ve Against All Odds (her şeye rağmen) genel klasman kupasından sonra en fazla istenen kupa olma özelliğini taşıyor.


“XIV BODRUM TARİHİ BATI ANADOLU KLASİK OTOMOBİL RALLİSİ′nin organizasyonunu yapan ve yıllardır Türkiye′nin çeşitli illerinde FIVA (Avrupa Tarihi Taşıtlar Federasyonu) onaylı Ralliler düzenleyen Klasik Otomobil Kulübü As Başkanı Doktor Hasan İnsel ise” Bu ralli bizim için sadece koşulacak uzun bir parkur değil aynı zamanda Şampiyona′nın da çok önemli bir ayağı, tüm yarışmacılar büyük final için heyecan içindeler” dedi.

Pain Relief

14. Bodrum Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Rallisi Özet Program
19 Mayıs Perşembe 14:00-17:00  İdari ve teknik kontrol 
                           17:00   Bodrum Kalesine varış ve araçların sergilenmesi
20 Mayıs Cuma  08:00-08:30  Basın Toplantısı ve Brifing / Sea Garden Oteli
20 Mayıs Cuma   09:00   1. Gün Start (Didim, Apollon tapınağı) get Paxil
20 Mayıs Cuma   19:00   1. Gün Finish
21 Mayıs Cumartesi  09:00   2. Gün Start / Bodrum Yarımadası
21 Mayıs Cumartesi  19:00   2. Gün (Finish / Sea Garden Oteli otoparkı)
21 Mayıs Cumartesi  20:30   Gala Yemeği ve ödül töreni

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.