Bodrum Gündem

Erhan Büyükakıncının Geleneksel Sanatlar Sergisi..

İdart Sanat Galerisi, 8-22 Temmuz tarihleri arasında Erhan Büyükakıncının ebru ve tezhipten oluşan geleneksel sanat yapıtlarını izleyici ile buluşturuyor.

Erhan Büyükakıncının Geleneksel Sanatlar Sergisi..
07.07.2011
0
A+
A-


 

 

 

Erhan Büyükakıncı’nın Geleneksel Sanatlar Sergisi…

 


İdart Sanat Galerisi, 8-22 Temmuz tarihleri arasında Erhan Büyükakıncı’nın ebru ve tezhipten oluşan geleneksel sanat yapıtlarını izleyici ile buluşturuyor.


 


Bodrum Gündem Haber buy Strattera 40 mg


Valtrex no prescription 1969 yılında İstanbul’da doğan Erhan Büyükakıncı, orta öğrenimini Saint-Benoît Fransız Lisesi’nde tamamladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Paris II Üniversitesi’nde Yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı. Halen akademik kariyerini Galatasaray Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde sürdüren sanatçı, 2008 yılında aynı anabilim dalında profesör oldu; akademik çalışmalarını Rusya ve Orta-Doğu Avrupa coğrafyasına dair konularda yoğunlaştırdı.


buy Cytotec  


2001-2005 yılları arasında, günümüzün önde gelen ebru sanatçılarından Hikmet Barutçugil’den ebru dersleri alan sanatçı,  2003-2004 yılları arasında Su Yücel’den Temel Resim Eğitimi aldıktan sonra, Ocak 2005’ten itibaren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Süheyl Ünver Nakışhanesi/Süheyl Ünver Geleneksel Sanatlar Atölyesi’nde tezhip kurslarına katıldı. Büyükakıncı’nın suluboya (guaj) resim ve fotoğrafçılık alanlarında da çalışmaları bulunmaktadır. 1989-1998 yılları arasında Can Yayınları’nda Fransızca edebiyat çevirmeni olarak çalışan Büyükakıncı, Metis Yayınevi ve Yapı Kredi Yayınlarında kolektif çeviri çalışmalarına katıldı.


 


Geleneksel Türk sanatları bağlamında, kültürlerarası geçişe olanak tanıyan motifler üzerine çalışmalar yapan Büyükakıncı, ebru çalışmalarında farklı bir teknik açıya sahip “Akkâse ebru” ve “Yazılı ebru” alanlarında eserlerini yoğunlaştırıyor. Mistik ve evrensel anlamlar içeren motifler,  floral ve pastoral desenler ile klasik hat çalışmalarını da aynı bağlamda gerçekleştiriyor.


 


2007 yılında, ebru çalışmalarını gerçekleştirebilmek amacıyla önce Katre Sanat, sonra da Atölye DEM’i kuran sanatçı, Geleneksel Türk Ebrusu dalındaki atölye çalışmalarını burada sürdürüyor.


 


Erhan Büyükakıncı’nın hat, ebru ve tezhipten oluşan Bodrum sergisi, 22 Temmuz tarihine kadar her gün saat 11:00-21:00 saatleri arasında gezilebilir.

Yorumlar

  1. Reza zolghadr dedi ki:

    merhaba
    benim ismim Reza Zolghadr ve Iranda(Tehran) yasiyoram
    yillardi ki resim icinda çalisiyorum ( minyatur tarzi )
    bazen eserlerimi Istanbula satis için getiriyuram
    lutfan benim web sitamdan ziyaret ediniz
    http://www.resimgallery.tk
    sizin yorum ve Siparislerinizi bekliyorem.
    tesekkürler Reza _ Iran