Bodrum Gündem

8. Gümüşlük Festivali Bodrum Kalesinde Başladı..

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Hollandalı viyolonselci Frank Wakelkampın solist olarak katıldığı, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde verdiği konserle açıldı.

8. Gümüşlük Festivali Bodrum Kalesinde Başladı..
08.07.2011
0
A+
A-

 


 


 


8. Gümüşlük Festivali Bodrum Kalesi’nde Başladı…


Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Hollandalı viyolonselci Frank Wakelkamp’ın solist olarak katıldığı, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde verdiği konserle açıldı.


Bodrum Gündem Haber


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi’nin ana sponsorluğunda bu yıl 7 Temmuz – 14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin ilk konuğu olan Frank Wakelkamp başarılarıyla tanınan Hollandalı bir viyolensel ustası. 


Festivalin ilk gecesinde ki konsere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ve Gümüşlük Belediyesi Meclis Üyeleri, eski Bakanlardan İmren Aykut, Emekli Orgeneral Aytaç Yalman ve yaklaşık 300 klasik müzik sever katıldı. order diflucan


Klasik müzikseverlerin ilgiyle izlediği Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’ndeki konserin ilk yarısında solist Frank Wakelkamp, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’yla Bizet’in “Carmen Suiti”ni ve Saint-Saens’ın “Çello Konçertosunu” seslendirdi. Sanatçı konserin ikinci yarısında ise Tchaikovsky’nin “Kuğu Gölü” ve “Fındık Kıran” operalarından seçme eserlere yer verdi.


 


Konser öncesi basının karşısına çıkan solist Wakelkamp, Bodrum’da olmaktan ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrasıyla birlikte Bodrum Kalesi’nin etkileyici atmosferinde seyirci karşısına çıkmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın başarılı şefi İbrahim Yazıcı ise Gümüşlük Festivali’ni gönülden desteklediğini belirterek, “Çok daha büyük festivallerde yer almak bizim için çok daha kolay. Gümüşlük Festivali bizim için daha zor bir deneyim ama biz bu büyük zorluklarla hayata geçirilen festivale destek vermek için buradayız” şeklinde konuştu.


Buy Strattera online

 


8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde bir sonraki konser 11 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21:30’da Gümüşlük Eklisia’da gerçekleştirilecek. Programda Alman soprano Christine Wolff ve şef piyanist İbrahim Yazıcı yer alacaklar.


 


 


Sponsorlar


8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne bu yıl Turizm ve Kültür Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi ana sponsor olarak destek verecek.


Ayrıca, Bosch, Salmakis Resort and Spa ve Engel & Voelkers festivalin Etkinlik Sponsorları olarak yer alıyorlar. Festivale sponsorluk yapan diğer kurum ve kuruluşlar ise şöyle: A2  ses, Arion Hotel, Club Hotel Zemda, The Marmara – Bodrum, Amavi – Gümüşlük, Hollanda Kraliyeti’nin Ankara Büyükelçiliği, Çağdaş Peyzaj, Valtur Tatil İşletmeleri, İbak Homes, THY, Yarımada Gazetesi, İge Giysi ve Tasarım ve Bebek Güzellik Salonu, Günbatımı Restaurant.


 


8.  Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali Konser Programı


 


11 Temmuz – Christine Wolff – (Soprano) and İbrahim Yazıcı ( Piyano)


14 Temmuz –  Eklisia Yaz Müzik Okulu Şan Konseri


15 Temmuz –  Misha Dacic –  (Piyano) ‘Bir Lizst Gecesi’. Lizst’in 200. Doğum Yılı Konser


17 Temmuz – Bodrum Kalesi – Zeynep Tanbay Modern Dans Topluluğu


23 Temmuz – Julian Gorus – (Piyano)


29 Temmuz-   Eklisia Yaz Müzik Okulu Piano Konseri


30 Temmuz – Ilya Itin – (Piyano)


3 Ağustos   –  Ilya Itin – Gülsin Onay  – (Piyano) ‘2 konçerto-2 virtüöz – 2 piyano’. Lizst’in 200. Doğum yılı Konser


5 Ağustos      Eklisia Yaz Okulu Piyano Konseri


6 Ağustos      Burcu Uyar (Soprano) İbrahim Yazıcı ( Piyano)


8 Ağustos      Peter Katin  – (Piyano)


12  Ağustos  – Eklisia Yaz Okulu Piyano Konser treating male impotence


13 Ağustos –   Gülsin Onay –  (Piyano)


17 Ağustos –  Jackie Jaekyung Yoo  – (Piyano)


19 Ağustos    Eklisia Yaz Okulu Flüt Konseri


20 Ağustos –   Gülşen Tatu – Ümit İşgörür – Eren Levendoğlu


4 Eylül             Alexander Baillie –  (Viyolonsel)


7 Eylül            Bodrum Kalesi – Burhan Öçal ve Paganini Trio


8 Eylül            Eklisia Yaz Okulu Viyolonsel Konseri


13 Eylül          Escher Quartet


14 Eylül          Escher Quartet


 


 


Bilet Satış


Eklisia Gümüşlük 0 507 349 59 68


Biletix – www.biletix.com


 


Bilet fiyatları


25tl – 20tl – 15tl – 10 tl


 


İletişim


0 507 349 59 68


www.gumuslukfestival.org


[email protected]


 


Konserlerin başlama saatleri 21:30


 


 


Frank Wakelkamp Biyografi


Hollandalı viyolonselci Frank Wakelkamp Utrecht Konservatuarında Dmitri Ferschtman ve Maarten Mostert′in “modern” viyolonsel öğrencisiydi. Frans Brüggen, Heinrich Schiff ve Christophe Coin′in masterclasslarına katıldı. Viola de Hoog′un öğrencisi olarak barok viyolonselde sahne sanatçısı eğitimini sonuçlandırdı.


 


Orkestra müzik sanatçısı olarak Anima Eterna, Concerto d′Amsterdam, Currende, Les Musiciens du Louvre, Al Ayre Español orkestralarla, şefler Jos van Immerseel, Eduardo Lopez Banzo, Erik van Nevel, Ton Koopman, Klaas Stok ile çalıştı. Holland Boys Korosu′yla continuo-viyolonselcisi ve pikolo viyolonselcisi olarak J.S.Bach′ın Kantatalarının kaydı yapıldı.


 


Hiç duyulmamış Amsterdamlı barokkomponisti Jacob Klein′ı araştırdıktan sonra solo çello sonatalarının CD’sini yaptı. (Muziekgroep Nederland (CV125)) Oda müziği Camerata 1800, The Great Charm, La Récolte ve başka topluluklarla ve solist olarak da sahnede yer alır. Trio Eroica′yla 1996 yılında Brugge Musica Antiqua yarışmasına katılıp Jüri Özel Ödüle ve brTN3Radyo Ödülüne laik görüldü.


 


2002 haziranda viyola da gambayla ilk sahneye çıkışını yaptıktan sonra 2003′te Bach′ın Matteus Pasyonun′da ilk solistliğini yaptı. 2005′te editionwakelkamp.com ′da Boccherini′nin viyolonsel sonatlarının ilk “Urtext” yayını hazırladı. 2007′de Utrecht Konservatuarında müzikoloji araştırmaları ve Jacob Klein′in viyolonsel konulu bir konferans ve masterclass verdi. 2009 ve 2010′da Tilburg şehrinin Fontys Yüksek Okulunda önlisans öğrencilere barok viyolonsel dersi verdi.


 


İbrahim Yazıcı Biyografi


1970 yılında Ankara’da doğdu. 16 yaşında girdiği H.Ü. Devlet Konservatuarında Nimet Karatekin’le piyano, Alain Boeglin ile oda müziği, Nevit Kodallı ve İstemihan Taviloğlu ile kompozisyon, Hikmet Şimşek ve Rengim Gökmen’le orkestra şefliği çalıştı ve bu okuldan yüksek lisans diploması aldı. Daha sonra Conservatoire National de Musique de Perpignan’da Claude-Phillipe Durand ile piyano, Daniel Tosi ile orkestra şefliği, Michel Lefortile oda müziği çalıştı ve bu okulu üç “Premier Prix” alarak bitirdi. Bu okullardaki çalışmalarının yanı sıra Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde masterclass’lara da katıldı. İngiliz Maestro Gilbert Varga ile de uzun bir süre çalıştı ve asistanlığını yaptı.


 


Türkiye′nin önde gelen tüm orkestraları ile konserler veren sanatçı, Berlin Filarmoni, Hamburg Musikhalle, Seul Art Center, Stuttgart Liederhalle, Tel Aviv Performing Arts Center, Palau dela Musica Valencia gibi önemli müzik merkezlerinde aralarında Deutche Symphonie Orchester Berlin (Eski RIAS), Den Haag Het Residentie, Ensemble Rezonans, Camerata de France gibi pek çok toplulukla konserle verdi ve yurt dışında basında konserleri hakkında övgü dolu kritikler aldı.


 


2001 yılından beri Fazıl Say’la aralıksız konserler yapan Yazıcı, bestecinin Metin Altıok Oratoryosu’nun ilk seslendirilişi ve cd kaydı ile “Nazım” oratoryosunun Bilkent Senfoni Orkestrası ile cd ve Dvd kaydını yaptı. Başarılı çalışmalarından ötürü 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat Teşvik Ödülü ve 2005 yılında İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından “Cavalleria della Soliderita” şövalyelik ünvanıyla onurlandırıldı.


 


Birçok genç bestecimizin eserlerinin ilk seslendirilişini de gerçekleştiren sanatçı Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde ders verdi. 1998-2007 yılları arasında Devlet Çoksesli Korosunun şefliğini yapan Yazıcı, halen İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının Müzik Direktörüdür.


 


İzmir Devlet Senfoni Orkestrası


İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Kültür Bakanı Sayın Nermin Nefçi′nin onayı ile 1975 tarihinde bir oda müziği topluluğu niteliğinde kurulmuş olmasına rağmen; çok kısa süre içerisinde olağanüstü büyüme ve gelişme göstererek senfonik bir orkestra hacmine kavuşmuştur. Bugün bünyesinde bulunan 106 kişilik sanatçı kadrosu ile ülkemizin en büyük sanat kurumlarından biri olmuş ve çok sesli müzik alanında olağanüstü başarılar göstererek gelişmiş ülkelerin sanat kurumlarıyla yarışacak seviyeye ulaşmıştır.


 


İzmir Devlet Senfoni Orkestrası öncelikle Ege Bölgemizde ve İzmir’de 1975 yılından bu yana çoksesli müzik kültürünün tanıtılması, özendirilmesi, sevdirilmesi ve geliştirilerek ülke geneline yaygınlaştırılması için olağanüstü gayretler sarf etmiş; ayrıca Anadolu′ya çoksesli müziği götürme anlamında da köy, kasaba, ilçe, konserleri ile uluslararası festivallerde de çok önemli görevler üstlenmiştir. 1990′lı yıllarda başlayan çocuklara yönelik eğitim konserleriyle de yüz binlerce çocuğumuza ulaşarak geleceğin sanatseverlerini, sanatçılarını ve sanat kamuoyunu oluşturmada da büyük adımlar atmış olan orkestra; ayrıca Milli Bayramlara ve özel günlere yönelik konserleriyle de özel günlerin ruhuna uygun büyük Halk konserleri gerçekleştirmektedir. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası uluslararası turneleriyle Cumhuriyetin önemli bir sanat kurumu olarak çağdaş Türkiye Cumhuriyetini temsil ve ifade etmede önemli başarılar ve kazanımlar elde etmiş, Güney Kore, Belçika, Almanya, İtalya, Malezya, İspanya ve Japonya′da onlarca konser gerçekleştirmiş ve uluslararası festivallerde de önemli görevler almıştır.


 


2000 yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Onursal Şefimiz Yoshinao Osawa yönetiminde gerçekleştirdiği 32 gün süren ve 22 konserlik Japonya-Malezya Turnesi′nde Tokyo′da kaydını gerçekleştirdiği CD kaydıyla (Japon Kayıt Büyük Ödülü′nü / “En iyi Plak Ödülü′ne” layık görülmüş ve Japon Plak Ödülü Karar Komitesince de “Takdirname” ile onurlandırılmıştır. 2001 yılında orkestramızın şefi Prof. Sayın Rengim Gökmen yönetiminde İzmir-Bremen Kardeş Şehir ilişkisi çerçevesinde gerçekleştirilen Almanya turnesi′nde ilk defa bütünüyle Çağdaş Türk Bestecilerinin eserlerinden oluşan bir konser vermiş ve CD kaydını gerçekleştirmiştir. 2002 yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası İtalya′da iki ayrı uluslararası festivalde görev almış ( Festival Euro Medıterraneo /Roma- Festival Musıcale Ravello / Napoli ) ve büyük beğeni toplamıştır.


 


İzmir Devlet Senfoni Orkestrası′nın ilk şefliğini orkestranın onursal şefi olan Devlet Sanatçısı Prof. Hikmet Şimşek yapmıştır. Daha sonra sırayla, Michael Rochat, Iosif Conta ve Prof. Rengim Gökmen orkestra şefliğini yürütmüştür. 2008 yılı itibari ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Şefliğini İbrahim Yazıcı yürütmekte olup, orkestranın şef yardımcılığı görevini ise Ender Sakpınar yapmaktadır.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.