Bodrum Gündem

BODRUM YAZ TRAFİK KABUSU ve GÜVENLİĞİ…

19.07.2011
0
A+
A-

Bodrum trafiği kabus haline geldi.

Araç kuyrukları neredeyse 1 km uzuyor. Şehir içi ve beldelerin merkezleri de aynı yoğunlukta ve araç kullansın yada yaya olsun tatilciler için bir kabus oluyor.


Yaz aylarında kabus haline dönüşen “Bodrum Trafiği” ile ilgili olarak Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsü Genel Başkanı İhsan Memiş’in “Yaz Trafiği” konusunda yazdığı ve tam da Bodrum’u anlatan yazısını sizlerle paylaşmak istedim.

Order Retin-A

 


YAZ MEVSİMİNDE TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİNDE SÜRÜCÜLER  İÇİN 13 TEMEL   UYARI


(Hususi araç kullananlara)


 


Trafikte yaz mevsimi kaza riskini 2-3 kat artırmaktadır.Türkiye de ilk öğretim ve liselerin tatile girmesi ile Üniversite seçme sınavlarının da  order Topamax yapılması nedeniyle büyük kentler dahil, aileler ve gençler tatile çıkmakta ve en az 500 km gidiş ve bir o kadarda dönüş yolu kat ederek şehirler arası yollarda araç kullanmaktadırlar. Ayrıca Avrupa ülkelerinden tatil yörelerine gelen  turizm araçları ile Avrupa da yaşayan Türk ailelerinde kara yolu ile dönüş yaparak mutlaka bir tatil yörelerine gitmek için araç kullanmaları mevcut araç trafiğini en az iki kat artırmaktadır. Yani HAZİRAN,TEMMUZ,AĞUSTOS aylarında tatil amacı ile hareket eden nüfus yaklaşık 20 milyon olmakta ve bunların yaklaşık  % 80 de kendi hususi araçları ile seyahat ederken, geriye kalanı toplu taşım araçları olan otobüslerle gidip dönmektedir. Bu yoğunlukta trafikte kazaları ve ölümleri en aza indirmek için;


Xenical order

 


1-Karayolu kullanımında hız limitlerine uymanızın yanında en fazla 3 saat araç kullanarak mutlaka mola vererek dinleniniz.


2-Uykusuz, yorgun ,aç karnına veya alkol alarak veya aşırı yemek yiyerek kesinlikle araç kullanmayınız.


3-Yanınıza daima içecek sıvılar alınız.Sağlık sorunlarınız var ise onlara ait ilaçlarınızı da yanınıza almayı unutmayınız.


4-12 yaşından küçük çocuklarınızı mutlaka arka koltuğa oturtunuz ve emniyet kemerlerini bağlayınız. Çocuklar için mutlaka oto koltuğu kullanınız.


5-Sürücü ve ön koltukta oturanlar dahil mutlaka emniyet kemerini takınız ve eşler olarak emniyet kemeri için birbirlerinizi ikaz ediniz.


6-Köprü üstü, viraj, tünel ve tepe üstlerinde araçları kesinlikle sollamayınız. Yollarda birbirleriniz ile yarış yapmayınız.


7-Bölünmüş yollarda (duble yol) hız sınırları otomobiller için 110 km/h ), olmasına rağmen yerleşim yerlerinden geçerken hızınızı azami düşürünüz.


8-Olası maddi hasarlı kazalar için aracınızda mutlaka kaza tespit  tutanağı,kasko poliçesi ve zorunlu mali sorumluluk sigorta belgelerini mutlaka bulundurunuz.Bir kaza halinde ölüm ve yaralanma yoksa de polis veya jandarmayı mümkünse çağırmadan anlaşarak ve birbirlerinizden ilgili belge fotokopilerini alarak yollarınıza devam ediniz.


9-Aracınızı kullanırken  belirlenenden fazla  yolcu ve  yük almayınız. Ellerinizi dışarıya çıkarıp sallamayınız. Yollara kola kutuları atmayınız.


10-Araç kullanırken sol şeridi daima kullanmayınız. Sol şeridi diğer araçlara da açık tutunuz.


11-Mümkünse gündüz araç kullanmayı tercih ediniz.Bazı yollarda bakım ve onarım çalışmaları  ve zeminlerde mıcır olduğundan bu alanlarda hızlarınızı düşürünüz.Araç takip mesafelerine dikkat ediniz.


12-Cep telefonunuzla konuşarak araç kullanmayınız.  Cep telefonunuzu kapatınız, mola yerlerinde açarak konuşmanızdan sonra tekrar kapatınız. Tüm dikkatinizi yol ve takip mesafesine veriniz.


13-Şehirlerarası yollarda araç kullanırken ,üzücü, stresli müzik dinlemeyiniz. Dinlendirici müzik dinleyiniz Üzücü ve stresli  konuşmalar yapmayınız. Eşlerinizle ,çocuklarınızla  araba içerisinde münakaşa etmeyiniz. Dinlendirici veya sohbetli konuşmalar yapınız.


. Trafik ve yol güvenliği alanında bir ihtisas kuruluşu olan derneğimiz olarak HAZİRAN,TEMMUZ VE AĞUSTOS aylarında tatile gidecek ve dönecek tüm ailelere,gençlere,yabancı ülkeden gelen turistlerimize güzel, mutlu ve sağlıklı günler dilerken, yukarıda belirtilen uyarılarımızı mutlaka dikkate almalarını tüm kişi ve kuruluşlara bir kez daha hatırlatırız.


İhsan MEMİŞ-Genel  Başkan


Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsü
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.