Bodrum Gündem

BODRUMA İHANET…

23.08.2011
0
A+
A-

Bodrumlu değilim. Bodrumda yaşayan biri de değilim. Ancak Bodrumu seven, tatillerde gelmeye çalışan, dağa taşa inşaat yapılmasına izin veren anlayışı eleştiren biriyim.

Şu haberlere bir  bakar mısınız;


 



“Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Bodrum’un kanalizasyon şebekesinde arıza meydana geldiğini belirterek, arıza nedeniyle parça değiştirilmesi ihtiyacı duyulduğunu söyledi.


Değişiklik sırasında pis suyu denize vermek zorunda olduklarını ifade eden Ağan, “Projede arıza olduğu zaman tahliyeden verilmek zorunda. Eğer tahliyeyi kapatırsanız pis su evlerden çıkar. Bu böyle olmak zorunda, bunun başka bir alternatifi yok” dedi. “ 


12 Nisan 2004, Deniz Gazete


 



Bodrum′da 1. derecede sit alanı olan Küdür Yarımadası′nda, Akdeniz foklarının yaşadığı bölgeye vidanjörlerle kanalizasyon suyu boşaltan şoförler, ′Doğanın kirlendiğini fark etmedik′ şeklinde savunma yaptı! ……


 

…… Milliyet Gazetesi′nde yayınlanan habere göre; 2′şer bin YTL para cezası verilen iki vidanjör şoförü, belediyenin bilgisi dahilinde hareket ettiklerini iddia etti. …..

 

order citotec
………Akdeniz foklarının üreme ve yaşama alanı olan Paşa Koyu ve Kiremit Adası etrafını kirleten vidanjör şoförlerinden Hasan Tekin ile Gökhan Kaya gözaltına alınarak, ruhsatlarına el konuldu. Ege Vidanjör′ün şoförü Hasan Tekin, “Bize buraya pis suları boşaltmamızı belediye yetkilileri söyledi. Biz de boşaltıyoruz. Biz işimizi yapıyoruz. Doğanın kirlendiğini fark etmedik. Zaten Yalıkavak′ta pis su dökülecek en uygun yer de burası” dedi….. “Son 10 yılda hızla gelişen Yalıkavak′ın arıtma tesisi sorunu hep ihmal edilmiş. Belediyenin daha önceki yıllarda döküm yeri olarak gösterdiği yer burası olabilir. Ama şu anda böyle bir talimatı vermediğimiz gibi, biz de doğaya pis sularını döken vidanjörler hakkında yasal işlem yapıyoruz. Cenneti kurtarmak için 4 milyon YTL′ye kurduğumuz arıtma tesisi 10 gün içinde devreye girecek. Sorun tamamen ortadan kalkacak.” …

Fluoxetine no prescription 16 Nisan 2008, Kenthaber


 


“O koy bir zamanlar pırıl pırıl, ne var ki, daha geçen hafta şarıl şarıl kanalizasyon akıyor. Belediyeye telefon ediliyor, ekipler geliyor, kanalizasyon akan derenin önüne set çekiyor. Akıntı devam ettiği için, doğal olarak bir süre sonra, lağım suları seti aşıyor ve yeniden denize akıyor. Burası Bodrum Gündoğan′daki koylardan biri. Gözümün önünde yaşadığım bir facia. Koyun çevresi ev dolu. Yetmiyor, bir de dört katlı otel yapılıyor. Otele izin verildiği için, Gündoğan Belediyesinde birilerinin başı dertte. Ama, otel çalışıyor, ne gam. Otelin devamında, denize sıfır geniş bir arazi var. Halkın dilinde, “oraya da yakında başka bir otel yapılır ve bu koyda artık denize girmek hayal olur”. İlginç olan, olmayan arıtma tesisine kimse ses çıkarmazken, varolan arıtma tesisi ile ilgili belediyenin ceza kesmesi. Eski bir örnek çok tipik. Gündoğan′da TRT Dostlar Sitesi′nin arıtması var. Belediye, arıtmanın su kaçırdığını ve çevreye pis koku yaydığını öne sürerek, siteye ceza kesiyor. Site mahkemeye gidiyor. Mahkeme, cezayı iptal ediyor. Bu olay beş, altı yıl önce. Günün sorusu ise, belediyeler kangren haline gelmiş arıtma tesis sorununa ne kadar eğiliyor?”
16 Ağustos 2011, Hürriyet, Yalçın Doğan


 


2004 – 2008 – 2011… Bu haberler bir çırpıda önüme çıkan haberler. 7 yıldan bahsediyoruz. Aranılırsa hem daha eski hem daha çok haber de bulunabilir.


 


İlk haberdeki saçmalık: Acaba hangi şehirde “arıza giderimi” esnasında lağım suları denize boşaltılır? Başkanımız herhalde belediye başkanlığını bıraktıktan sonra kendisine kalan boş zamanda bu sorunun cevabını aramış olsa gerektir.


 


İkinci haberin saçmalığına bakar mısınız: Belediye “daha önceden” o koyu lağım dökülebilir olarak göstermiş, ancak arıtma tesisi yapılmışmış, bitmesine 10 gün kalmışmış, yasal işlem yapılacakmış. Koya lağım dökülmesinin bedeli: 2.000 TL..! Yani, 2.000 TL verebiliyorsanız, doğanın içine ….lağım dökebilirsiniz..!


 


Son haber ise Yalçın Doğan üstadımızın yazısı. Tekzip gittiğini görmedim.


 


Başkanlar, hangi parti ve dönem olursa olsun, imar izni imzaları atmaktan herhalde düşünemiyorlar; bu kadar bina kanalizasyonlarını nereye akıtacak, altyapı yetecek mi yetmeyecek mi. Diflucan cheap


 


Bodrum’da bu yaşananlar Bodrum’a ihanettir. İnsanlığa ihanettir. Bodrum’a bunları yaşatan belediye başkanları afişe edilmeli ve bir daha seçtirilmemelidir. Bunun hiç mazereti olamaz zira.


 


Eğer Bodrum’daki kanalizasyon sorunlarını çözemiyorsanız, mazeret üretmekten başka da bir şey elinizden gelmiyorsa, hala bu işler konuşuluyorsa bir daha aday olmayın..!

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.