Bodrum Gündem

Eğitim-Senli Öğretmenlerden Protesto..VİDEO HABER

Eğitim-Sene bağlı öğretmenler tarafından belediye meydanında düzenlenen eylemde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcanı haksız yere öğretmen sürgün edildiğini iddia ederek slogan ve alkışlar ile protesto etti.

Eğitim-Senli Öğretmenlerden Protesto..VİDEO HABER
18.09.2011
0
A+
A-

 
 
Eğitim-Sen’li Öğretmenlerden Protesto…

 

Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenler tarafından belediye meydanında düzenlenen eylemde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan’ı haksız yere öğretmen sürgün edildiğini iddia ederek slogan ve alkışlar ile protesto etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Eğitim Sen’li yaklaşık 50 öğretmen Belediye Meydanı’nda düzenlenen protesto gösterisinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan’ı son sekiz yıldır yaptığı paksız uygulamalar, öğretmen sürgünleri ve baskılar nedeniyle protesto etti. Ellerinde “Bodrum’da Sürgün ve Baskılara Son, Hak Arayan Öğretmene Baskı Ne Demek,  Bodrum’da İdareci Baskısına Son, Öğretmenleri, Müdürü Tartıştığı İçin Sürgün Ettiniz ve Yürüyüşünü Beğenmediğiniz Öğretmeni Cezalandırdınız” yazılı dövizler ile belediye meydanına gelen öğretmenleri bir gurup Fansız turistte ilgi ile izledi, eylem hakkında bilgi alan öğretmenlere eylemlerinde yabancı turistlerde alkışlarla destek verdi. Tatile gelen bir öğretmen çiftin de protesto ya destek vermek amacı ile gruba katıldığı görüldü. Cialis


cheap Paxil

Haklarını Arayan Öğretmenler Cezalandırıldı…

Belediye meydanında yapılan protesto eyleminde, öğretmenler “Baskılar Bizi Yıldıramaz, Direne Direne Kazanacağız ve Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” sloganları attılar. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği sözcüsü Jale Kirmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan’ın yaklaşık sekiz yıldır antidemokratik tavrı, yasa ve yönetmeliklere uymayan tutumu, taraflı uygulamaları  giderek arttığını belirterek “Öğretmenlerimiz  çeşitli cezalar ve sürgünlerle yönetmeliklere uymayan, hukuki dayanağı olmayan tamamen kişisel hesaplaşma ve sindirme politikaları ile karşı karşıya bırakılmış, bunları inceleyen il müfettişlerinin raporları dikkate alınmayarak, olaylarla ilgili birinci derecede ilgisi olan öğretmenlerin  ifadeleri alınmamakta ve öğretmenlerimizin savunmaları incelenmemektedir. Bununla birlikte son olarak öğretmen Ersan Karababa parasız eğitimi savunduğu için önce uyarı, kınama,  kıdem durdurulması  cezası ile arkasından Fethiye Kara Çulha Lisesi’ne  sürülerek cezalandırılmıştır. Yani haklarını arayan öğretmenler cezalandırılmıştır. Aynı şekilde İlçe Milli Eğitim’in yanlış uygulamalarını eleştiren Yahşi Eğitim Uygulama Müdürü Deniz Devrim Öztürk’te Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne sürülmüştür. Yaz dönemi sürgünleriyle antidemokratik uygulamalarına yeni bir sayfa açan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan hakkında tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Bununla birlikte Muğla Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı Bodrum’da yaşanan olumsuz süreçleri ve öğretmen mağduriyetlerini incelemeye çağırıyoruz” dedi.

 
Furosemide online İlçe Eğitim Müdürü Özcan “Yasal Şikayetlerini Yapabilirler”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ise yapılan protesto ile ilgili olarak “Hiçbir öğretmenin tayini iddia edildiği gibi yasadışı veya kişisel görüşlerle değil tamamen ilgili birim, amir ve yönetmelikler doğrultusunda yapıldığı gibi bu konuda tek sorumluda ben değilim. İsteyen herkes protesto veya şikayet gibi yasal haklarını kullanabilir. Yapılan şikayetler ile ilgili müfettişler zaten gerekli incelemeyi yapıyorlar, herşey yasalar ve yönetmeliklere uygun yürütülüyor, eğitime siyaset karıştırılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.