Bodrum Gündem

Konacıkta Patlatmalara Devam..(VİDEO HABER) PATLATMA ANI GÖRÜNTÜLERİ DEHŞET VERİCİ…

Konacık Sanayi Sitesinin bulunduğu Kırlar Mevkiinde inşaatı devam eden bir şantiyede temel açmak için geçtiğimiz pazar günü akşam saatlerinde patlatılan ve bir çok iş yeri ve evin camlarını kırarak zarar vermişti.

Konacıkta Patlatmalara Devam..(VİDEO HABER) PATLATMA ANI GÖRÜNTÜLERİ DEHŞET VERİCİ…
06.10.2011
0
A+
A-

 


Konacık’ta Patlatmalara Devam…


Konacık Sanayi Sitesi’nin bulunduğu Kırlar Mevkii’nde inşaatı devam eden bir şantiyede temel açmak için geçtiğimiz pazar günü akşam saatlerinde patlatılan ve bir çok iş yeri ve evin camlarını kırarak zarar vermişti.




Bodrum Gündem Haber


Beldede oturan Şükrü Hız’ın evine giren kaya parçaları ise ölüm ve yaralanma tehlikesi yaratmıştı. Dinamit patlatması ile ilgili Bodrumluların tepkisi sert oldu. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise usulüne uygun olarak patlatmaların devam edeceğini açıkladı.


 


2. PATLATMA PAZAR GÜNÜ… purchase Baclofen 10 mg


Konacık CHP Belde Başkanı Halil Karahan bugün yaptığı açıklamada bundan sonraki patlatmanın önümüzdeki günlerde yapılacağını öğrendiklerini belirterek “Beldenin tam ortasında insanların can ve mal güvenliklerini hiçe sayarak yapılan patlatmanın bahanesini , izin aldık bir daha patlatacağız, diyenlere yanıtımız ağır olacak. Patlatmayı yapan şirket hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk, kaymakam ve jandarma nezninde Pazar günü yapılacak patlatmanın önlenmesi için girişimlerimiz devam ediyor. Firma patlatmayı yapmakta ısrar ederse o gün orada yüzlerce kişiyi toplayıp eylem yapacağız, burada bir daha patlatma yapılamayacak. Konacıklılar olarak canımızı sokakta bulmadık, tepemize taş yağmasını istemiyoruz” dedi. purchase Accutane


 


DİNAMİTİ PATLATANLAR KADAR İZİN VERENLERDE SUÇLU…


Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Türkiye Patlayıcı Mühendisliği Derneği Kurucusu ve Genel Başkanı, Uluslar arası Patlatma Mühendisliği Cemiyeti üyesi maden mühendisi Prof. Dr. Ali Kahriman yaptığı açıklamada dinamit ile patlatmayı yapan şirket ve izni veren makamları eleştirdi. Kahriman “Türkiye patlayıcılar konusunda uzmanlaşmış teknik bilgi, teknoloji ve deneyimli personel konusunda  dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri konumunda .Halen  Avrupalı şirketlerin  patlayıcı uzmanlarına biz eğitim ve ders veriyoruz.  İstanbul Ankara gibi büyük şehir merkezlerinde köprüler, metrolar yapılıyor, tonlarca dinamit patlatılıyor, kimse sesini bile duymuyor. Ama turizmin gözde merkezi Bodrum’da yapılan bu patlatma tamamen bilgisizlik, bilinçsizliğin, cahilliğin, vurdumduymazlığın sonucu olarak meydana geldiğine inanıyorum. Basit bir inşaatın temelinde birkaç kilo dinamit ile yapılan patlatma ile evlerin duvarlarını delecek kadar kayaların fırlamasını sağlayan ve insanların ölümün eşiğinden döndüğü bir patlatma türü yıllarca geride kaldı. Kimsenin temel açacağız diyerek insanların kafasını kırmaya hakkı yok. Bu patlatmayı yapanlar  kadar gözü kapalı izin verenlerde suçlu, dernek olarak patlatmayı yapan şirket hakkında suç duyurusunda bulunacağız,kimsenin inşaat yapacağız diyerek vatandaşa kabus yaşatmaya hakkı yok.Bilimsellikten uzak yapılacak her tür patlama bölgede her an faciaya neden olabilir, bunun sorumluları da hesabını veremez” dedi.


  Buy Brand Viagra


KAYMAKAM GÖDEKMERDAN “SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK, USULÜNE UYGUN OLARAK PATLATMA DEVAM EDECEK”


Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise Pazar günü yapılan dinamit patlatması ile ilgili şirket hakkında soruşturma başlattıklarını ve adliyeye bildirdiklerini belirterek “Jandarma Pazar günü yapılan patlatmada kullanılan dinamit türü ve miktarı ile ilgili inceleme yapıyor, vatandaşlarımızın maddi zararı karşılandı, ancak şirket tüm yasal izinlerini aldığı için önümüzdeki Pazar günü patlatmayı usulüne uygun olarak yapmaya devam edebilir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.