Bodrum Gündem

Toprağın Sırrı..

Nihal-Eyüp Üner çiftinin Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde açtıkları Toprağın Sırrı Seramik, Çini, Çömlek Sergisi büyük beğeni topladı.

Toprağın Sırrı..
07.10.2011
0
A+
A-


 

 

 

Toprağın Sırrı…

 


Nihal-Eyüp Üner çiftinin Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde açtıkları “Toprağın Sırrı” Seramik, Çini, Çömlek Sergisi büyük beğeni topladı.


 


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

buy Promethasin online

buy plan-b

Karı-koca sanatçı olan çift Bodrum doğumlu. Eyüp Üner 1991′da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalından, Nihal Üner ise 1999′da Kütahya Dumlupınar Üniversitesi MYO Çini İşlemeciliği bölümünden mezun oldu.


Eyüp Üner 1995 yılında Bodrum’un Çömlekçi Köyü’ne dönerek köyün bilenen çağdaş tek çömlekçisi olarak, 300 yıllık deden miras kalan köy evini atölyeye dönüştürdü.
Üner çifti yörede bulunan eski kil yataklarından elde ettikleri çamurlarla özgün seramik, heykel ve çömlekler üretmeye başladılar.  Seramiklerini kendi yaptıkları odun fırınında ilkel pişirme teknikleri ile üretiyorlar.


 


1999′da evlenen Üner çifti  farklı kulvardaki ticari çalışmalarının yanında seramik, çini, çömlek atölyelerini Çömlekçi Köyü’nden sonra Mumculara da taşıyarak ticari ve sanat yaşamlarını devam ettiriyorlar.  Onlar bu toprağın yetiştirdiği sanatçı kimlikler. Doğdukları, büyükleri topraklarda şimdi öğrendiklerini ve birikimlerini sanatçı kimlikleriyle harmanlayarak yine bu toprağa kazandırıyorlar.
metoclopramide online

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.