Bodrum Gündem

DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİ VE GENÇLER…

DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİ VE GENÇLER…
31.01.2012
0
A+
A-

buy plavix order Prozac Retin-A online Gençleri, yetişkinlerin yaşça daha küçük olanları diye tanımlarız. Oysa bir gençle bir yetişkin arasındaki benzerlik ancak, bir aslanla yavrusu arasındaki benzerlik kadardır. O denli birbirinden ayrı, o denli farklıdırlar. Gençler, bu farklılığın bilincinde olmadığımızı bildikleri ya da sezdikleri için bizimle olmaktan uzak dururlar. Eninde sonunda onları da bizim geçtiğimiz yollardan geçmeye zorlayıp, kendimize benzeteceğimizi düşünür, kaçarlar.

Çünkü, bizim kurduğumuz bu dünyada mutlu değildirler. Bir başka dünyanın olanaklı olduğuna inanırlar. Bizde eksik olduğunu ?hatta yok olduğunu- düşündükleri duygu, yetenek ve becerileri vardır. Heyecan, coşku, yaratıcılık, enerji? Değiştirmek için belayı göze alabilme cesareti? Yitirecek , gözleri arkada kalacak çok az şeyi olmanın getirdiği ataklık? Ve daha pek çok şey? Hepsi de doğru, hepsi de haklı.

Bu saptamalardan sonra, ?gençlerin Demokratik Kitle Örgütlerinde yer alabilmeleri için neler yapılmalıdır? sorusuna yanıt olabilecek önerilerimizi sıralayalım:

1-Gençler yanlış yapma hak ve özgürlüklerinin olduğunu bilmelidirler. Onları yanlış yapmaktan korumaya çalışmak, bekli de onlara yapılacak  bir kötülüktür.

2-Gençlere, büyük sözü dinlememelerini söylemeliyiz. Hiç birimizin memnun olmadığı bu dünyayı biz büyükler yarattık. Gençler bizi dinleyeceklerse dünyayı nasıl değiştirebilecekler?

3-Gençlerin itiraz, başkaldırı, hoşnutsuzluk ?hallerinin? değişim ve ilerleme için mutlaka gerekli olduğunu kabul etmeliyiz.

4-Gençleri sürekli denetlemekten kaçınmalıyız. Unutmamalıyız ki, güvensizlik oları incitir ve bizden uzaklaştırır.

5-Öğüt vermek ya da o tavırda olmak,  gençlerle çalışmak isteyen bir yetişkininin asla yapmaması gereken bir şeydir.

6-Gençlere yetki vermeliyiz. Dünya tarihi, bizim tarihimiz, başta Mustafa Kemal ve arkadaşları olmak üzere çok genç yaşta yetki ve sorumluluk almış, mucize denilebilecek başarılara imza atmış insanlarla doludur. Hatta bu gün DKÖ pek çoğunun önder kadrolarında yer alanlar, on sekiz-yirmi yaşlarında ülkelerinin kaderi ile ilgili büyük yetki ve sorumluluklar almamış mıydılar?

7-Gençler, en yetkili yerlerde, en büyük sorumlulukları üstlenerek yer almalıdırlar ki, başka gençler gelebilsinler. Unutmayalım, gençler gençlerle olmak isterler.

8-Gençler yalnızca kendilerinin oluşturduğu, tüm yetki, sorumluluk ve inisiyatifin onlara bırakıldığı, özgürce söz ve karar sahibi olabilecekleri kurullar, birimler oluşturmalıdırlar.

9-Dernekte mekanlar, eşyalar, müzik vb? her şey gençlere göre de, gençler için de olmalı, ya bu tür değişiklikler onlarla birlikte gerçekleştirilmeli ya da en iyisi onlar için özel mekanlar yaratılmalıdır.

10-Etkinliklerin yeri zamanı biçimi gençlere göre olmalı, bunlara onların karar vermesi sağlanmalıdır.

11-Bu öneriler ?aman bizim de gençlerimiz olsun? diye değil, içtenlikle inanılarak benimsenmelidir.

12-Yönetim kademelerinde, gençler için (olumlu ayrımcılık anlamında) kota uygulanmalıdır.

DR. BEDRİYE GÜRKAN

CKD BODRUM HALİKARNAS ŞUBE BAŞKANI

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.