Bodrum Gündem

SON DAKİKA DURSUN GÖKTEPE BAŞKAN VEKİLİ SEÇİLDİ…

SON DAKİKA DURSUN GÖKTEPE BAŞKAN VEKİLİ SEÇİLDİ…

mehmet-kocadon-ile-dursun-göktepe-bodrum-gündem1 Haziran’da tutuklanması ve bu gün itibarı ile tutukluluk halinin devamına karar verilen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yerine başkanlığa CHP Meclis Üyesi Elektirik Mühendisi ve Turizimci Dursun Göktepe vekalet edecek.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Günlerdir Başkan Kocadon’un tutukluluğunu kaldırılması, tututkluluğunun devamı yada görevinden açığa alınması durumunda kimin başkan vekili olacağı konusunda tartışmalar bu gün Belediye Meclisinin olağanüstü yapılan toplantısında biri boş 12 oy ile Dursun Göktepe seçildi.

Muğla Valiliğinin ilgili yasa gereği 10 gün içinde yapılması gereken başkan vekili seçimine ilk olarak Demokrat Partili üyeler Halit Özkaplan, Hüseyin Yıldızhan,  Vedat Bozbey, Ali Rıza Uysal, Ali Demiröz geldi. Yaklaşık 10 dakika sonra ise CHP’li meclis üyeleri  İncilay Sever, Dursun Göktepe, Taner Uslu,  Mustafa Özsu, Ali Galip Güven, Cevat Soysal, Mehmet Özalın, Uğur Özsarsılmaz  katıldı. Meclis Birinci Başkan Vekili Olan İncilay Sever tarafından tek gündem maddesi ile olağanüstü toplanan belediye meclisine, CHP Meclis üyesi Necip Yılmaz katılmadı.

Bakan vekilliği için CHP grubu adına Taner Uslu, Dursun Göktepe’yi Başkan Vekilliğine önerdiklerini bildirdi. Demokrat Partililerden itiraz gelmesine karşın tartışma çok uzamadı.

Yapılan gizli oylama sonucunda ilk turda Dursun Göktepe 8 oy, Halit Özkaplan 5 oy aldı. İkinci turda ise Dursun Göktepe 12 oy aldı. Bir oyun boş çıktığı Başkan veklliği seçimini ODTÜ ( Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektirik Mühendisliği) Elektirik Mühendisi Dursun Göktepe seçildi.

Göktepe Torba’da turizm işletmeciliği yapıyor.

Meclis toplantısını çok sayıda vatandaş izlerken, Başkan Vekilliğine seçilen Dursun Göktepe “Teşekkür ederim, hayırlısı olur” şeklinde kısa bir konuşma yaptı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.