Bodrum Gündem

Göltürkbükü Alev Alev

17.07.2012
0
A+
A-

Bodrum?da sosyetenin gözde tatil mekanlarından Göltürkbükü beldesinde dün  akşam saatlerinde makilik alanda çıkan yangın villaların bahçelerine kadar girdi. 12 hektarlık alanın zarar gördüğü yangında alevler nedeniyle tatilciler büyük korku ve heyecan yaşadı. pharmacyincity.com

Bodrum Gündem Haber

Sosyetenin gözde tatil mekânlarından Göltürkbükü beldesinde dün akşam saatlerinde Belediye İtfaiye Kademesi?nin yanında yol kenarındaki otluk alanda başlayan ve şiddetli rüzgârın etkisi ile hızla büyüyen yangın villa ve tatil sitelerini tehdit etti.  Makilik alandan başlayan evlerin bahçelerine ve sitelerin duvarlarını aşarak site içlerine kadar giren alevler nedeniyle tatilciler büyük gerginlik ve heyecan yaşarken otel ve inşaatlarda çalışan işçiler alevlere tırmık, çalı, kürek, kazma ile müdahale etti. Bodrum, Göltürkbükü, Yalıkavak ve Gündoğan belediyelerine ait 10 itfaiye aracı ile bir helikopter, 4 arazöz ve 40 orman işçisinin müdahale ettiği yangın sırasında zabıta ve jandarma ekipleri güvenlik önlemi için Bodrum- Göltürkbükü yolunu trafiğe kapattı.

order Viagra online Naltrexone no prescription Zabıtanın İşi Basını Engellemek mi?

Zabıta ekipleri önlem almakta güçlük çekince bu kez basın mensuplarının görev yapmalarını engellemeye çalıştı,bazı zabıta memurlarının basın mensuplarına zorluk çıkardıkları görüntü almaya engel olmaya çalıştıkları görüldü. Bazı vatandaşların ise ?Bırakın basın görevini yapsın,basını engelleyeceğinize evlere kadar yaklaşan alevleri engelleyin, söndürün, çaresini bulun? diye tepki gösterdikleri görüldü.

Yaklaşık iki saat süren yangın sırasında Gülük körfezi ve Göltürkbükü koyu dumanlarla kaplandı. Beldenin üzerine saatlerce kül yağdı,bazı yat sahiplerinin yatlarını koydan uzaklaştırdıkları görülürken, tatilciler ise sokağa çıkarak alevleri korkulu gözlerle izledi. Yaklaşık iki saat süren ve güçlükle kontrol altına alınabilen yangına işçilerle müdahale eden turizmci Hasan Aslan ?Yangın yol kenarından başladı, ve hızla büyüdü, itfaiyeye haber verdik ancak gelene kadar alevler dağın eteğini kapladı, hemen işçileri ve vatandaşları toplayarak elimize ne geçtiyse müdahale ettik, hızlı  müdahale olmasaydı evler yanabilirdi? dedi.

Yangında yaklaşık 12 hektarlık makilik alan zarar gördü,jandarma yangın ile ilgili soruşturma başlattı, soğutma çalışmaları sürüyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. bodrum konuşanı dedi ki:

    Nedense herkesin gücü basın mensuplarına yetiyor.sanırsam medyatik olmak için basın mensuplarına saldırmak yada işlerini engellemek modası var. gerçi bazılarıda haketmiyor değil ama…