Bodrum Gündem

İNSAN KUŞKULANIYOR TABİ…

657 Sayılı Kanunun Temel ilkeleri vardır: Sınıflandırma, Liyakat, Kariyer

Sınıflandırma eskiden hizmet verilen ünvanla ilişkili idi, şimdilerde ise siyasi görüşlerle ilgili sınıflandırmalar revaçta?

Liyakat ise yukarıda günümüzdeki uygulama tarifi yapılan sınıflandırmayla bağlı bir durum yani benim adamım yönetici olmalı, benim adamım olması bu göreve layık olmasına yeterli demek.

Kariyerde Sınıflandırma, Liyakat ve eş-dost ve yakın siyasi desteklerle birlikte koltuğa oturunca kariyeri tamamlanmış oluyor.

Tüm siyasi görüşler içinde uygulama maalesef böyle?

Geçen günlerde İl genel Meclisinde bir gölet kavgası çıktı, artçı sarsıntıları devam ediyor, suçlamalar, cevaplar,yorumlar üst üste?

İlginç olan ise, siyasetçi ve bürokrat kankalığını ortaya dökmesi? Bir de tencere senin dibin kara meselesi?

Gölet yapılır, bir yerde su ihtiyacı varsa onu gidermek devletin görevi ama, Fethiye?de bir yerleşim yerinin 200 civarı nüfusu varken mahalle statüsü yok diye su götürmeyip, Kavaklıdere?de su göleti yaparsan ve burası da mahalle değil ise insan kuşkulanır tabii?

Yekin olmadığı halde protokol imzaladığı iddia ediliyor bir idarecinin. Doğruysa bu da vahim, ya kanun bilmiyorsun demektir ya da bu işte başka iş var demektir, insan kuşkulanır tabii?

purchase Topamax purchase misoprostol Bir de göletin olduğu yerde bir eve özel yol meselesi iddia ediliyor ama onu kimse yalanlamıyor anlaşılan, demek ki kuşkulanacak bir durum yok burada bir özel hizmet olduğu aşikar.

Diğer göletlerden vatandaşın kullanımına su verilmemiş, komisyon raporu böyle diyor, ama bu gölet de var,  insan kuşkulanır tabii.

Mecliste konuşulana göre daha önce bu konuda müfettiş gelmiş, ama konuşulan şu ki, bir dilekçe var o zaman ve imzasız isim sahte, ekte bir bilgi belge yok, müfettiş iddia sahibine ulaşamıyor, adı geçenlerin ifadesi ile dosya kapatılıyor. Ya kurumdan biriyse ve korkudan yazmadıysa??? Dilekçede birinin bu gölet sayesinde terfi ettirildiği konusunda, insan kuşkulanıyor tabii?

Bir de adı geçen İl Özel idaresi Genel Sekreter Yardımcısı bir mahalli gazeteden yılın bürokratı seçilmiş 2011 yılında?İnsan alkışlıyor tabii?

Sayın Vali Fatih Şahin için de zor bir durum. Kendisi bugüne kadar çok hızlı ve seri bir şekilde yılların birikmiş sorunlarına el attı. Bir söz vardır? Şeyh uçmaz, müritler şeyhi uçurur? diye?Umarız Sayın Valiye bürokratları ciddi destek olurlar. Başarılı olurlarsa Sayın Vali başarılı olur…

Bir sözümde adı geçenlere?

İddialar yetkili makamlarca incelenir, neticelenir mutlaka?

Onurlu bir şekilde, aklanana kadar görevinizden çekilin?

buy levonorgestrel Aklanın daha kuvvetli dönün, ya da iddialar doğruysa sonuçlarına onurlu bir şekilde katlanın…

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.