Bodrum Gündem

10 Aralık İnsan Hakları Günü…

10 Aralık İnsan Hakları Günü…
10.12.2012
0
A+
A-

Tufan Yakar cheap Zithromax

CHP Gençlik Kolları Başkanı

buy Vermox online

Bugün 10 Aralık. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi?nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu?nda kabulünün 64. Yıldönümü. Ülkemiz için düşündüğümüzde, bugün insan haklarının sınırlı ve kısıtlı olduğu diğer normal günlerden sadece birisi.

Ülkemiz, kadın-erkek eşitliğine inanmayan, kadınları hor gören ve toplumsal hayattan dışlamak isteyen bir zihniyet tarafından yönetilmektedir. Kadın-erkek eşitliğinde Türkiye 135 ülke arasında 122. sırada yer almaktadır. Ülkemizin son on yılda kadın-erkek eşitliğinde geldiği nokta verilerle kendini göstermektedir. Ülkemizde bugün düşünce, ifade, inanç, haberleşme, toplanma, haber alma, eğitim ve basın özgürlükleri dahil bütün insan hakları, ??ileri demokrasinin?? gereği olarak sürekli kısıtlanmaktadır. Her türlü hakkın teminatı olan adalet ise bugün ülkemizde maalesef siyasetin aracı haline gelmiş ve insanlarımızın adalete olan güveni azalmıştır.

Gazeteciler, yazarlar, öğrenciler, bilim insanları, askerler, seçilmişler, kısacası düşünen ve iktidarı eleştiren herkes baskı altındadır. Üç, dört ve beş seneye kadar varabilen tutukluluk sürelerinin zulme dönüştüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. İktidarın Suriye?ye karşı savaş çığırtkanlığı ise yeni insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.

Ülkemizde insan hakları ihlalleri bu söylediklerimizle de sınırlı kalmamaktadır. Milletvekilleri mecliste iktidar partisi milletvekillerinin şiddetine, sendika üyesi emekçiler ve tüm hak arayanlar alanlarda, Cumhuriyet bayramını kutlamak isteyenler meydanlarda polis şiddetine uğramaktadır. Çalışanların kazanılmış hakları çıkarılan yasalarla gasp edilmektedir.

10 Aralık, ülkemizde insan hakları gününün yıldönümü’nün kutlandığı değil, insan haklarının nasıl ayaklar altına alındığını, iktidarın baskıcı ve faşizan yüzünü bir kez daha ortaya koyma günüdür. 10 Aralık manzarası ülkemizde ne yazık ki budur. Ancak bu karanlık tabloyu değiştirecek güç halkımızda fazlasıyla mevcuttur. İnsan hakları ihlalleri ancak ülkemizin gündeminden Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla kalkabilir. CHP iktidarıyla, ülkemizi ?insanca? yaşayabileceğimiz ??hakça bir düzeni?? tesis edeceğimiz bir ülke haline hep beraber getireceğiz.

Purchase Viagra

Cumhuriyet Halk Partisi Gençleri olarak, yurttaşlarımızın haklarının savunuculuğunu halkımızdan aldığımız güçle ödünsüz olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Herkesin temel hak ve özgürlüklere bağlı olduğu, ayrımcılığın yapılmadığı, çağdaş, hukukun üstünlüğüne inanan, düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmadığı, insan hakları ihlalleriyle hiçbir şekilde karşılaşmadığımız, birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde, insana insan olduğu için değer veren bir Türkiye özlemiyle?

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.