Bodrum Gündem

Atatürk İlköğretim Okulu Birinci Sınıflar Piknikte VİDEO

17.04.2013
0
A+
A-

Atatürk İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencileri öğretmenleri ve aileleri ile birlikte Yalıkavak Sandıma köyünde piknik yaptılar…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-17 Nisan 2013

Atatürk İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencileri öğretmenleri ve aileleri ile birlikte Yalıkavak Sandıma köyünde yaptıkları piknikte hem doğa ile baş başa güzel bir gün geçirdiler, hem de Sandıma köyünün tarihini öğrendiler. Sandıma 600 yıllık bir Türkmen köyü,  ancak 19,60?lı yıllarda Yalıkvak merkeze toplu halde göç edildiği söyleniyor. Terk edilen köyde bir de ilkokul var. Atatürk İlköğretim birinci sınıf öğrencileri doğal ortamda anne ve babalarının yaptıkları binbir çeşit nefis yemekler ve mangalda yapılan köfte, sucukları, yeşil çimenlerin içinde otlayan ineklerin arasında yediler. Çeşitli oyunlar oynayarak güzel bir gün geçiren minik öğrencilerin mutlulukları da gözlerinden okunuyordu. Çocuklarının bu mutluluğu öğretmenlerin ve ailelerinde yüzüne yansıdı.

PİKNİKTE AİLELER TANIŞIP, KAYNAŞTILAR…

Atatürk İlköğretim Okulu birinci sınıf öğretmeni Özgül Erdem mesleğinin 16.yılında ve9 yıldan bu yana da Atatürk İlköğretim okulunda öğretmenlik yapıyor. Bu sene birinci sınıflar ona emanet. Çocukları çok sevdiğini ve çok şanslı olduğunu ifade ederek; “Çocuklarımızı doğa ile baş başa olmalarını sağlamak için bu pikniği düzenledik. Bu pikniği de geleneksel olarak her yıl tekrarlamak istiyoruz. Aileler birbirleri ile tanışıp kaynaşsın istedik. Burası da tarih içinde bir yolculuk gibi. Bir ilkokul var. Orayı görüp şu an okudukları okul ile karşılaştırma yaparak, ne kadar şanslı olduklarının farkına varsınlar…” Dedi. Yaza merhaba pikniğini de her yıl gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

SINIF BABASI DOKTOR…

Atatürk İlköğretim okulu birinci sınıf babası Dr.Bülent Hafızali Universal Hospital Bodrum’da Kulak Burun Boğaz doktoru olarak görev yapıyor. Yiğit Hafızali birinci sınıfta okuyor. Bu eğitim döneminde sınıf babalığı yapıyor. Dr.Hafızali sınıf öğretmeni Özgül Erdem?in önderliğinde yaza merhaba pikniği düzenlediklerini söyledi. Dr.Hafızali; “Öğretmenimizin desteği ile birinci sınıftaki 22 evladımız okumayı öğrendiler. Veliler olarak öğretmenimize bir sürpriz yapmak istedik. Eğer öğretmenimiz izin verirse bu yaza merhaba pikniğini geleneksel hale getirmek istiyoruz…” dedi.

HEM SINIF ANNESİ, HEM PEDAGOG…

Uzman Pedagog Bahar Atvar, İstanbul Üniversitesi Pedagoji (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) bölümünü bitirmiş. Marmara Üniversitesi eğitim bilimleri okul öncesi eğitim bölümünden doğal yolla çocuk sahibi olan annelerle, tedavi yoluyla çocuk sahibi olan anne tutumlarının karşılaştırılması konulu teziyle de uzmanlığını tamamlamış. Uzman pedagog olması yanında bir anne olarak pikniğe katılan Atvar, çocukların birbirleri ile yaşadıkları anlar her zaman zihinlerinde kalan anlar olduğunu ifade ederek; “Güzel anları her zaman hatırlayacaklar. İleride arkadaşları ile yaşadıkları bu güzel anlar, zihinlerinde ve kalplerinde, arkadaşlık ve dostluk adına güzel şeyler oluşturacaktır. Güzel bir gün yaşıyoruz. Sevdiklerimizle paylaştığımız anlar özeldir. Bence bu günde öyle bir gün. Anneler ve babalar da birbirlerini tanıma fırsatı buluyorlar. Çocukların dünyalarına giriyoruz aslında. Anne ve baba olarak arkadaşları ile nasıl bir hayatları var merak ediyoruz. Bu gün ona tanıklık ederek, o dünyanın içine girmeye çalışıyoruz..” dedi. Tarihi bir ortamda olmalarının ise Bodrum?da yaşamanın bir ayrıcalığı ve çocuklarımızın da böyle algıları olması gerektiğine vurgu yapan Uzman Pedagog Bahar Atvar yaşayarak, dokunarak, görerek öğrenmenin çok önemli olduğunun altını çizdi.

SANAT EVİ ZİYARET ve KEŞİF GEZİSİ…

Atatürk İlköğretim okulu birinci sınıf öğrencileri, öğretmen ve veliler hep birlikte tarihi Sandıma köyünde keşif gezisi yaptılar ve Sandıma Sanat Evi?ni ziyaret ettiler. Minik öğrenciler anne ve babaların yaptıkları nefis yemekler ve mangal ile birlikte gün boyu top oynadılar, ip atladılar, çuval yarışı ve çeşitli yarışma oyunlarını oynadılar. Minik öğrenciler anne ve babalarının çocuklukta oynadıkları bazı oyunları da öğrenerek, anne ve babaları ile birlikte oynama fırsatı buldular. Piknik akşam saatlerine kadar sürerken, dönüş yolunda bir çok çocuğun yorgunluktan annelerinin kucağında uyuyakaldığı görüldü.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.