Bodrum Gündem

BESİAD Büyük Bir Projeye İmza Atacak

25.10.2013
0
A+
A-

Depression BESİAD Bodrumlu iş insanlarını ilgilendiren ve gündemde olan konularda konuklar çağırarak görüş alışverişi ve bilgilendirmelerin yapıldığı geleneksel perşembe toplantılarından birini daha gerçekleştirdi. 

Bodrum Gündem Haber/24 Ekim 2013

BESİAD yaz sezonunda geleneksel perşembe toplantılarına ara verdiği Perşembe toplantılarına yeniden başladı. Kış döneminin ilk toplantısını BESİAD üyesi Delfi Otel?de besiad_perşembe_24ekim (3) where to buy levonorgestrel Xenical order gerçekleştirilirken, toplantının gündeminde ?Kredi Garanti Fonu? vardı. BESİAD’ın konuğu olarak toplantıya katılan Kredi Garanti Fonu Bodrum Şube Müdürü İbrahim Turan, yaptıkları çalışmaları örnekler vererek anlattı.BESİAD üyeleri ile birlikte banka yönetici ve uzmanlarınında katıldığı Perşembe Toplantısına katılanlar bir çok soru ile katkı koyarken, Kredi Garanti Fonu Bodrum Şube Müdürü Turan soruları yanıtlayarak özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde teminat sıkıntısı yaşanması durumunda Kredi Garanti Fonu’nun tam bir can simidi görevi gördüğünü belirtti. Bankalarda yaşanan teminat sıkıntısını, esnafa kefil olarak çözdüğü ve şartlarının güven odaklı ve daha esnek olduğu konusu en çok dikkat çeken nokta oldu.  İbrahim Turan, Besiad aracılığıyla Bodrum yöresine özel bir takım projeler geliştirip, esnaf ve iş adamlarına daha çok yaklaşmak ve yardımcı olmak istediklerini, bu konuda çalışma yapacaklarını ifade etti.

BESİAD ORMAN PROJESİ…

Toplantının ikinci önemli gündemi ise ?Besiad Ormanı? oldu. BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, Besiad Ormanı projesi ile ilgili olarak çok heyecanlandıklarını ve önemsediklerini kaydederek ”Muğla bölgesinin devlet eli dışında yapılan en büyük ormanı olacak, Mazı bölgesinde 70 bin fidan dikilecek ve 250 dönüm arazi ağaçlandırılacaktır. Bu konuda bir çok sponsor ve bağış bulunabilecek olmasına rağmen  BESİAD Ormanı yalnızca üyelerimizin el ele vermesiyle başaracağımız, çocuklarımıza bırakacağımız bir gurur abidesi olacaktır.” dedi. Başkan Kaplan’ın bu BESİAD Ormanı ile ilgili bilgiyi verirken heyecanıda gözlerine ve konuşmasına yansıdı.Başkan Kaplan, bu projenin projenin ülke gündemindeki 3. Köprü ve ODTÜ Ormanı ile ilgisi olup olmadığı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi; ”Şahsen dünyanın hiç bir yerinde bir ağacın bile kesilmesini tasvip etmiyorum. Fakat Besiad Ormanı’nın çıkış noktası ülke gündemi değildir. Bodrum bölgemiz orman yangınlarından çok çekmiştir, artık yanacak alan kalmamış tekrar tekrar makiler yanmaktadır. Bizim ağaç dikmek için başka bir gündeme ihtiyacımız yoktur, Bodrumlular olarak ağaç dikmek için çok fazla sebebimiz vardır.”

BESİAD Geleneksel Perşembe toplantısı yaklaşık 2.5 saat sürdü.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.