Bodrum Gündem

Şiirlerde Atatürk ve Atatürk Çiçeğinin Öyküsü

30.10.2013
0
A+
A-
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi ile Bodrum Belediyesi destekleri ile bir gelenek haline gelen ve yıllardan bu yana Feriha Beriş tarafından düzenlenen şiir günlerinin konusu,  “Bilinmeyen Yönleriyle Atatürk ve Şiirleri” oldu.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-26 Ekim 2013
Uzun yıllardan bu yana bir gelenek hale gelen, ÇYDD ve Bodrum Belediyesinin Bodrum Belediyesinin destekleri ile Bodrum Belediyesi Meclis Salonun düzenlenen “Bilinmeyen atatürk şiirleri dinletisi (6)Yönleriyle Atatürk ve Şiirleri” konulu şiir dinletisini Feriha Beriş hazırlayıp sundu. ÇYDD Bodrum şube Başkanı Meral Saraçbaşı, Bodrum Belediye Başkanlığı için tek kadın aday adayı olan Nuran Yüksel ve bir çok şiirseverin de katkı koyduğu etkinlikte 12 yıldan bu yana süren ve her ay farklı bir şairin konu alınarak hayatının ve şiirlerinden örnek verildiğini belirtti. Beriş, “Cumhuriyetimizin 90. yılı nedeniyle bu ay şiir etkinliğimizi Atatürk’e ayırdık. Atatürk’ün bilenmeyen yönleriyle ve şiirlerle birlikte anacağız. Etkinliğimizin ikinci bölümünde ise aramızda bulunan yerel şairleri mikrofona davet edeceğiz” dedi.
ATATÜRK ÇİÇEĞİNİN ÖYKÜSÜ…
Atatürk için yazılmış bir çok şiirin seslendirildiği “Bilinmeyen Yönleriyle Atatürk ve Şiirleri” etkinliğinde Feriha Eriş Atatürk Çiçeğinin öyküsünü de anlattı.
buy Indocin “Amerika’daki bir üniversitenin laboratuvarında çeşitli çalışmalar sonucunda yepyeni bir çiçek elde edilmiş. Profesörler, bu çiçeğe ne ad verelim diye birbirlerine sormuşlar içlerinden birisi Atatürk’ü anlatmış ve bu çiçeğe Gazi Atatürk adını verelim demiş. Oy birliği ile kabul edilmiş bütün dünyaca bu çiçek Gazi Atatürk adıyla satılıyormuş. Bir çiçeğe adı verilen tek lider Atatürk işte bu çiçek”

purchase Prozac buy Retin-A

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.