Bodrum Gündem

Bodrum’da Yüz Yıllık Mayın

07.12.2013
0
A+
A-

Bodrum ilçesinden Güllük Körfezi’ne sportif amaçlı dalış yapmaya giden İbrahim Totoz, dalış yaptığı bölgede 1 metre eninde, 65 santimetre uzunluğunda, I. Dünya Savaşı’ndan kaldığı düşünülen bir mayın buldu.

Plavix online Buying Lithium Bodrum Gündem Haber/7 Aralık 2013

35 metre derinlikten karaya çıkardığı mayını Bodrum?daki evinini bahçesine getiren Totoz, yetkilileri arayarak çok eski bir mayın order Paxil bodrumda mayın (10)bulduğunu söyledi. Evin önünde bulunan mayın ise çevreden geçen vatandaşların ilgi odağı oldu. Bahçeye girip parçaları titizlikle inceleyen mahalle sakinleri, yetkililerin tarihi olduğu düşünülen mayına sahip çıkmasını istedi. Fünyesinden parçalarına tamamen korunmuş haldeki mayının üzerindeki kurşun izi ise dikkatlerden kaçmadı.

Profesyonel olarak dalgıçlık yapan İbrahim Totoz, mayını Güllük Körfezi’nde bulduklarını belirterek ?Güllük Körfezi’nde sportif dalış yaptığımız esnada bulduk mayını. Orada bırakmak istemedik, alıp Bodrum?a getirdik. Yetkililere ulaştık incelemeleri için ama henüz kimse gelmedi. I. Dünya Savaşı’ndan kalma olduğunu düşünüyoruz mayının. Yetkililer inşallah gelip alır bu tarihi mayını. Mayının fünyesi bile üstünde. Yazıları var mayının barutunda. Patlamadan çürümüş herhalde? dedi.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.