Bodrum Gündem

Köylüye Kulak Verdi

04.01.2014
0
A+
A-

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun Sağlık Hizmetini Köylünün Ayağına Götüreceğini söyledi.

Bodrum Gündem Haber/3 Ocak 2014

Başkan Mehmet Tosun, Yarımada genelinde yaptığı ziyaretler kapsamında köyleri de tek tek ziyaret ediyor. Bu kapsamda Dereköy’de köylülerle bir araya gelen Başkan Mehmet Tosun’a ilgi yoğundu. Köy Muhtarı Hüseyin Can, su ve muhtarlık binası gibi hizmet ve yatırımlardan dolayı Başkan Mehmet Tosun’a teşekkür ederken, köylüler bireysel taleplerini Başkan Mehmet Tosun’a iletmek için sıraya girdiler.  MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, ekibiyle birlikte Dereköy’ü ziyaret etti. Köy kahvehanesinde, köylülerle bir araya gelen Başkan Mehmet Tosun’a, Mazlum Ağan, Remzi Güngör, Süleyman Mazı, Ahmet Özkeskin, Cemil Haldır, Mehmet Kızılağaç, Mustafa Dağdelen, Nevzat Kanber, Burak Söğütlü ve MHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Melek Topçu Yılmaz eşlik etti.

“ALLAHIM BİN KERE RAZI OLSUN”

Köy kahvehanesinde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Dereköy Muhtarı Hüseyin Can, henüz belediyelerin kapatılması ve seçimlerin gündemde dahi olmadığı bir dönemde Başkan Mehmet Tosun’un köylerine verdiği destekten bahsederek, “Bugün burası bir bayram yeri gibi; çünkü başkanımız Mehmet Tosun bizi ziyarete geldi. Böyle kişilerin, değerli kişilerin köyleri ziyaret etmelerinde her zaman için büyük fayda vardır. Daha önce geldiğinde de büyük istifadeler ettik” dedi.

Sularının daha önce yoğun demir içerdiğinin tespit edildiğini ve kötü olduğunu hatırlatan Muhtar  Can, Başkan Mehmet Tosun sayesinde temiz suya kavuştuklarını söyledi. Hüseyin Can şöyle konuştu: Retin-A online “Çamaşır makinesine attığımız giysiler sapsarı çıkıyordu. Siz sıkılıyordunuz bir kere ama bunun sıkıntısını ben iki kere yaşıyordum. Allahım bin kere razı olsun; sizlerin dualarıyla, Sayın Başkanımın büyük yardımıyla güzel bir suya kavuştuk. Bol bol kullanıyoruz, içiyoruz da” dedi.

Başkan Mehmet Tosun’un köye hizmetlerinin bununla sınırlı kalmadığının altını çizen Can, “Bunun yanında güzel bir muhtarlık binamız oldu, yine Başkanımın sayesinde. Bilhassa Mehmet Tosun Başkanımın yanına gittiğim zaman, kendi işini yarıda bıraktı, çağırdı görevliyi, ‘eli boş çevirmeyeceksin’ dedi, işimizi gördü. Allah bin kere razı olsun!” dedi.

“KÖYLÜNÜN SIKINTISINI ÇOK İYİ ANLIYORUM”  

Kendisinin de köyde büyüdüğünü ve ailesinin hâlâ Mumcular Beldesi yakınlarındaki Kemer Köyü’nde yaşadığını anlatan Başkan Mehmet Tosun, köylünün sıkıntılarını çok iyi anladığını ve sorunlarını çözmek için elindeki tüm imkânları seferber ettiğini söyledi.

Dereköy’ün yapılaşmadan korunan ender köylerden olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Tosun, bu yüzden Dereköy’ü korumaya çalıştıklarını belirtti. Köylerin önümüzdeki dönemde mahalleye dönüştürülerek Bodrum Belediyesi’ne bağlanacağını hatırlatan Başkan Mehmet Tosun, “Bodrum Yarımadası’nda yapılacak çok şey olduğunu görüyorum. İşte dün yaşadığımız yağmur sonrasında ciddi altyapı eksikliklerinin olduğunu bir kez daha gördük” buy Dapoxetine online order metoclopramide dedi.

KÖYE EL SANATLARI MERKEZİ…

Konacık Belediyesi El Sanatları Merkezi’nde hanımların eğitim gördüğünü belirten Başkan Mehmet Tosun, “Yeterli mi, tabii ki değil. İnşallah Bodrum Belediye Başkanı seçilirsek, burada Dereköyümüze yakışır bir el sanatları merkezi kuracağız, bayanlarımız da daha iyi koşullarda, el sanatlarımızı, gelenek göreneklerimizi yaşatmak için çalışma yapma imkanı bulacaklar” dedi. Başkan Tosun bu merkezlerde üretilecek ürünlerin pazarlama ve satış konusunda da vatandaşların desteklenerek, aile ekonomisine önemli katkılar sağlanacağını sözlerine ekledi.

SAĞLIK HİZMETİ KÖYLÜNÜN AYAĞINA GİDECEK…

Köylerde eğitim ve sağlıkla ilgili ciddi eksikler olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Tosun, bunlarla ilgili de çalışma yaptıklarını açıkladı. Konacık ve Mumcular belediyeleri olarak, işbirliği içinde bu hizmeti başlattıklarını belirten Başkan Mehmet Tosun, “Yani yaşlı bir teyzemiz hasta olduğu zaman belediye imdadına yetişecek. Alacak hastaneye götürecek, getirecek… Gerekirse evinde, rutin tedavilerini yapacak sağlık ekipleri oluşturacağız” açıklamasında bulundu.

Yapılacak çalışmalar konusunda yine Konacık’ı referans gösteren Başkan Mehmet Tosun, “Demek ki zamanı iyi kullandığımız zaman, doğru planladığımız zaman, 10 yıl içerisinde Konacık gibi bir yer yapılabiliyor” şeklinde konuştu.   Seçimlerde köylülerin desteğini isteyen ve alkışlarla karşılık alan Başkan Mehmet Tosun, “Seçildiğimiz takdirde, muhtarımızla yaptığımız hizmetlerin kat kat fazlasını yapma taahhüdü veriyoruz” dedi.

Son günlerde köylerde kümes ve ahırların kaldırılmasının gündeme gelmesini değerlendiren Başkan Mehmet Tosun, konunun yasal düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu ve bu konuda milletvekilleri aracılığıyla gerekli girişimlerde bulunduğunu belirterek “Yine de önümüzdeki süreçte yasal düzenlemeler yapılana kadar köylülerimiz hayvanlarını beslemeye devam edecek. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi.

Muhtar Hüseyin Can ise Kaymakamlık tarafından gönderilen ilk yazıda kümes ve ahırların yerleşim yeri dışına alınması gerektiğinin, ikinci yazıda ise bunun düzeltilerek, köylerde buna gerek olmadığının, köylerin sehven yazıldığının bildirildiğini duyurdu. Köylülerin yoğun bireysel talepleriyle de karşılaşan Başkan Mehmet Tosun, talepleri tek tek not aldırarak, inceleyeceğini ve imkânlar dahilinde sorunların çözüleceğini söyledi.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.