Bodrum Gündem

İzleyenler Salona Sığamadılar

21.02.2014
0
A+
A-

“AŞK VE SEVGİDE MÜZİĞİN BÜYÜSÜ” temalı konserde gerek orkestranın uyumu gerekse solistlerin performansı izleyicileri adeta büyüledi. İzleyiciler seçilen eserler ve konserin akışı muhteşem olarak değerlendirildi.

Bodrum Gündem/21 Şubat 2014 buy Mesalamine online

Orkestra J.Straus’un Mavi Tuna valsi ile konserin açılışını yaparken izleyiciler müziğin ritmini yaşıyor gibiydiler. Daha sonra İzmir Opera ve Balesi solistlerinden Şeniz bodrum_oda_orkestrası9Çimen(soprano),Tankut Eşber (tenor),Elif Genek (soprano) ve Nejad Beğde (bariton) hem opera literatürünün sevilen aşk şarkılarını, Azeri bestecilerin eserlerini hem de Türk bestecilerin eserlerini başarıyla yorumladılar. Arif Manaflı V.Montti’nin czardas isimli eserini keman solo olarak yorumlarken sahnede adeta devleşti. Ayakta dakikalarca alkışlanan Sanatçılar bis parçası olarak Metin Bükey’in bestesi olan Samanyolu şarkısının Kompozitör Onur Nurcan tarafından vokal ve orkestra için düzenlenmiş halini tüm izleyicilerin de coşkulu katılımı ile seslendirdiler.

Beni İhya Ettiniz… Indocin online

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ve CHP İlçe Başkanı Recai Seymen’de konseri izlemeye gelirken Başkan Kocadon Sanatçıları ayrı ayrı kutlayarak çiçek verdi. “Sizleri ne kadar kutlasam azdır Bizleri ihya ettiniz” Viagra Gold no prescription diyen Başkan Kocadon orkestranın kurucusu Nadi Atasoy’u sahneye davet ederek : “Bodrum’a böyle bir orkestrayı kazandırdığınız için size minnettarım ve sizi candan kutluyorum, Bodrum için mutlaka olması gereken bir eksikliği giderdiniz, bu etkinliklerin düzenli olarak devam etmesi için gereğini yapacağız.” dedi.

bodrum_oda_orkestrası10Her Ayın İkinci Cuması…

Orkestranın Sanat yönetmenliğini de yapan Nadi Atasoy, her ayın ikinci Cuma akşamı konserlerin devam edeceğinin bilgisini verirken, Bodrum’un çok yakın bir zamanda dünyanın en önemli tarih-kültür ve sanat merkezlerinden biri olacağını ve bu özellikleri ile 12 ay turizmin parlayan yıldızı olacağını belirtti. Atasoy “Bu etkinlikler sadece toplumun yaşam kalitesini arttırmakla kalmaz, yeni nesilin daha donanımlı, dünyayı daha geniş bir açıdan algılayabilen, insani duyguları gelişmiş ve daha zeki olarak yetişmesine katkı sağlar” dedi.

Salona Sığmaz Oldular…

Atasoy orkestranın kuruluşu ile ilgili şu bilgileri verdi;  “Bodrumda yaşayan ve veya yaşamayı kabul eden, sanat kariyeri de bu iş için yeterli olan sanatçılardan oluşan en az 6 kişilik yaylı çalgılar(oda orkestrasının çekirdeği)orkestrası kurulması imkanlar elverdikçe bunun 13 kişiye kademeli olarak arttırılması ile oda orkestrası kuruluşunun mükemmel leştirilmesi. Gerektiğinde misafir sanatçılar davet edilmesi ve kariyer sahibi solistler davet edilmesi vb. konular. Elbette nihai hedefimiz Bodrum Senfoni orkestrası. Bu proje sadece konserlerle sınırlı kalmayacak .Milli eğitim Müdürlüğü ve Sayın Kaymakamlık makamı ile işbirliği ile eğitim ayağını da ayrıca planlayacağız. Orkestramızın kuruluşu ile ilk adımı 08 Kasım 2013 te attık, daha sonra 13 Aralıkta ikinci ve 10 Ocak 2014 te üçüncü konserimizi yaptık. Dördüncü konserimizi de 14 Şubat’ta gerçekleştirdik ve neredeyse salona sığmadık, izleyicilerin bir kısmı merdivenlerde oturdular. Bodrum’a en az 2 bin mümkünse 2 bin 500 kişilik bir konser salonu ve çok amaçlı bir kültür merkezi  yapılmasına acilen ihtiyaç var. Kısa zamanda halkımızın da destekleri ile Bodrum senfoni (veya flarmoni)orkestrasına doğru evrileceğiz” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.