Bodrum Gündem

Hitler’den Demokrasi Dersi

05.03.2014
0
A+
A-

Avrupa’da büyük ses getiren ve Adolf Hitler’in son 12 saatini anlatan “Adolf” isimli tiyatro oyunu Bodrum’da sergileyen Burak Sergen oyun sonunda, izleyenlere demokrasi ile ilgili ciddi uyarılarda bulundu.

Bodrum Gündem/5 Mart 2014

İngiliz yazar, yönetmen ve oyuncu Pip Utton’un yazdığı, Avrupa’da büyük beğeni ve ilgi toplayan Adolf” isimli eser, Burak Sergen adolf tiyatro (33)tarafından tek kişilik ve tek perdelik olarak Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde sahneye konuldu. Yaklaşık 500 sanatseverin büyük ilgi ile izlediği ve 95 dakika süren oyunda Sergen, ünlü Alman diktatör Adolf Hitler’in sığınakta geçirdiği son 12 saati içerisinde yaşadığı psikolojik bozuklukları kendi ölüm kararını verirken yaşadığı iç çekişmeleri, görmeye başladığı halüsinasyonları anlatan oyun sırasında Sergen sık sık izleyenlerin arasına girerek izleyenlerle doğaçlama olarak konuştu.13. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde En İyi Tek Kişilik Prodüksiyon ödülüne layık görülen usta oyuncu  Sergen, dünyanın en nefret edilen insanının kendi ölüm kararını verme anını sahnelediği oyunun sonunda dakikalarca alkışlandı.

Tatlı Su Demokratı Olma Yolunda İlerliyoruz…

Oyunun bitmesine rağmen sahnede kalarak izleyenlere “Özgürlük ve demokrasiden ne anlıyoruz” diye soru yönelterek izleyenlerle sohbet eden, Sergen “Çok büyük bir hızla iflah olmaz bir şekilde tatlı su demokratı olma yolunda ilerliyoruz. Günümüzde bir kişiyi öldürürseniz bunun adı trajedidir,  milyonlarca insanı öldürülürse bunun adı istatistik oluyor. Sizi uyarıyorum. Faşizmin sağı, solu ne yazık ki yoktur, faşizm faşizmdir.  Bir gün sabah erken saatlerde kalkınız sert sert, uzun uzun ve ısrarla çalınırsa kapıyı açar mısınız, korkar mısınız, ne yaparsınız? Evet, bence siz sadece kapıyı açın, hiçbir kapıyı kapatmayın, demokrasi kapıların açıldığı bir sistemdir. Kapandıkça o demokrasi olmaktan çıkar” dedi.

.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.