Bodrum Gündem

Direnişin Yedi Canı İçin, Yediveren Limonu

Direnişin Yedi Canı İçin, Yediveren Limonu
09.03.2014
0
A+
A-

Gezi direnişin sembolü olan ve direniş sırasında yaşamını yitiren Abdullah Can Cömert’in doğum günü olan 8 Mart’ta Bodrum Gezi Dayanışması Platformu üyeleri ve yurttaşlar Cömert anısına Bodrum Belediye Meydanı’na limon ağacı dikti.

Bodrum Gündem/8 Mart 2014

Haziran Direnişinde yaşamını yitiren yedi insan için, Bodrum’da Yediveren Limon ağacı dikildi. 3 Haziran günü başına aldığı gaz kapsülü darbesi ile yaşamını yitiren Abdullah Can abdullah cömertCömert, doğum günü olan 8 Mart’ta Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen tören ile anıldı. Bodrum Gezi Dayanışması Platformu tarafından düzenlenen törene platformun bağımsız Bodrum Belediye Belediye Başkan adayı Serap Kalkan ve bağımsız meclis adayı Yüksel Ergen ile birlikte çok sayıda Bodrumlu yurttaş katıldı.  Ellerinde Türkçe ve İngilizce Adalet İstiyoruz-We Want Justice ile gezi olaylarında ölen 7 kişinin adının ve fotoğrafının bulunduğu “Utursak Kalbimiz Kurusun” yazılı pankart açan eylemciler ardından Cömert ve Haziran direnişindeyaşamını kaybedenlerin anısına Limon ağacı diktiler, Cömert adına yapılan plaket Limon ağacının dibine yerleştirildi.

gezi direnişinde ölenlere yediveren limon (5)Yaşasaydı 23 Yaşında Olacaktı…

Bodrum Gezi Platformu adına Egemen Türegen tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Abdullah Can Cömert 1991 yılının 8 Mart’ında doğdu. 3 Haziran günü başından bir gaz kapsülüyle vurularak öldürüldüğünde 22 yaşındaydı. Abdocan bizim mücadele arkadaşımızdı. Abdocan’ın yerinde bende olabilirdim. Siz de olabilirdiniz. Sizin çocuğunuz, arkadaşınız, komşunuz da … Düşünki şimdi ben öldüm. Ben öldürüldüm. Ben öldürüldüm ve beni kimin öldürdüğünü bilmiyorsun. Sokakta hakkım mı aradım diye. Polis müdahale etti mesela. Sonrası mı? Sonrasında başımdan bir gaz kapsülüyle vurularak öldürüldüm. Öldürdüler beni. Canın acımaz mı? Daha önünde yıllar vardı demez misin? Geceleri aklına gelmez mi öldürüldüğüm, uykularını bölmez mi gözlerinden sessizce süzülen yaşlar. Benimle geçiremediğin zamanlar için, benimle ettiğin kavgalar için. Yarım kalmışlıklar için. Yapılacak diye plan yapılan ama öldüğüm için yapılamayan şeyler için yüreğin yanmaz mı?Unutma Abdullah’ı Sen unutursan, yaşayamadığı yıllar, kimsenin hesabını veremediği koskoca bir ömür boşuna harcanmış olarak, harcayanlar sokakta yanından geçip gidecek belki de ve sen bilmeyeceksin Abdocan  bir direnişin satır arası, bir türkünün ağıtıydı. Ethem’in, Ahmet’in, İsmail’in, Medeni’nin, Mehmet’in, Hasan Ferit’in yoldaşı. Öldürülmeseydi bugün onun doğum günüydü.  O gülüşüne kıyanlardan hesap sorulacak.” buy Combivent online

buy Promethasin online gezi direnişinde ölenlere yediveren limon (4)Yüz Şehirde Bir Fidan…

Bodrum Gezi Dayanışması bağımsız meclis adayı Yüksel Ergen’de yediveren Limon fidanın neden dikildiği ile ilgili bilgi verdi. Ergen Order Retin-A “Bugün Abdullah Cömert’in doğum günü. Abisi “Yüz şehirde bir fidan adı altında bir kampanya başlatmış” Gezi Dayanışması olarak bizde buna nasıl katkı sağlarız diye düşündük. Abdullah Cömert, dahil olmak üzere bizim yedi canımız, bu süreçte kayboldu. Yüreğimizde ciddi bir acı yaşıyoruz. 26 haftadır onların davalarında hem kendi adımıza müdahil olmak hem de bu süreçte, “adalet arıyoruz” diye destek sunmak amacıyla burada toplandık. Kaybettiğimiz yedi çocuğun anısına yediveren limonu dikmek istedik. Bu bölgenin iklimine daha çok yakışır diye düşündük. Belediye tarafından gösterilen yere bugün fidan diktik” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.