Bodrum Gündem

Kadınlar ve Erkekler Birlikte

09.03.2014
0
A+
A-

Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD) Başkanı Engin Ali Kaplan ve Yönetim Kurulu, BESİAD Kadın Komisyonu için 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kahvaltı düzenledi. Başkan Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyeleri BESİAD’ın 23 kadın üyesine birer menekşe armağan etti.

cheap Propranolol
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-8 Mart 2014

Bodrum’da ekonomik ve sosyal yaşamının her alanında önemli projeler ile yer alan BESİAD 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde 23 kadın üyesi için bir kahvaltı düzenleyerek her besiad kadınlar günü (4)birine birer menekşe armağan etti. Bodrum’un özel mekanlarından birisi olan Skala Restaurant’ta bir araya gelen BESİAD yönetim kurulu ve üyeleri, iş yaşamı ve kadın üzerine görüşlerini paylaştılar. Başkan Engin Ali Kaplan şu anki yönetimde kadın bulunmadığı yönünde özeleştiri yaparken, gelecek dönemde mutlaka 3 yönetim kurulu üyesinin kadın olacağını söyledi.

Türkiye’de İlk Kadın Başkan BESİAD’tan Oldu…

Türkiye’de işadamları dernekleri arasında ilk defa BESİAD’ın bir kadın başkan seçtiğine vurgu yaparak, BESİAD Kadın Komisyonu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; “Biz çok yakın zaman önce kadın üye koordinasyon adı altında bir birime imza attık. Bugünkü organizasyon BESİAD’ın kadın koordinasyonunun organizasyonu. Kadınlar uzun zamandan bu yana iş hayatındaki başarılarını ispat etmişlerdir. İş hayatında önemli projelere imza atan kadınlarımızı toplumun göz önüne daha çok çıkarmak amacı ile bu komisyonu kurduk. Türkiye’de işadamları derneği başkanlığına, bir kadın başkan seçen ilk dernek BESİAD’dır.  Ayşe Özer Türkiye’de işadamları dernekleri arasındaki ilk kadın başkandır. Ben kadın erkek ayrımının yapılmadığı, insan odaklı bir yaşam diliyorum. Öyle bir düzen oluşsun ki kadınlar günü kutlamaya, onların hak ve özgürlüklerini konuşmamıza gerek kalmasın.” buy Cialis Professional dedi.

besiad kadınlar günü (3)Kadınlar Eve Hapsediliyor… Plavix buy online

Kadınlar günü ile ilgili genel bilgileri vererek bir açıklama yapan, BESİAD Kadın Komisyonu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu Türkiye’deki kadınların yüzde 42’sinin cinsel ve fiziksel şiddete uğradığına dikkat çekti. Nazlıoğlu 8 Mart Kadınlar Günü açıklamasında; “Ülkemizde yönetenlerin iddia ettiklerinin tam aksine, kadına yönelik şiddet olaylarında azalma değil, artış vardır. Etek boyu, dekoltesi, saçının teli, gözünün üzerindeki kaşı diyerek kadınlar evlerine hapsedilmektedir.” dedi.

Ekonomi Alanlarındaki Şiddet Yüzde 25…

Cumhuriyet Devrimleri ile kazanılan birçok kadın hakkının yavaş yavaş yok edildiğine dikkat çeken Nazlıoğlu; “Erkek hegomonyası nedeni ile işten çıkarılma ve çalıştırılmamaya yönelik ekonomik şiddetin oranı yüzde 25 civarındadır. Karar alma mekanizmalarında kadının oranı ise yüzde 6’dır. Mecliste ise sadece yüzde 9 oranında kadın vardır.” dedi.

Kadın sorunlarının sadece bir gün söylenen nutuklar ile çözülemeyeceğini ve bunun bir devlet politikası haline getirilmesinin önemini vurgulayan Nazlıoğlu, bireylerin ve aile içi eğitimin öneminin altını çizdi. Nazlıoğlu “Bizler BESİAD üyesi, çalışan, emekçi kadınlar olarak; Atatürk’ün ve devrimlerinin savunucusu, Bodrum’da ve Türkiye’de kadınların toplumsal, siyasal ve iş yaşamında etkin biçimde rol alacağız. Ülkemizin kalkınması açısından bunun önemine yürekten inanıyoruz.” dedi.

Nazlıoğlu 8 Mart Kadınlar Günü nedeni ile yaptığı açıklamanın sonunda oldukça önemli bir noktaya dikkat çekerek şöyle bitirdi; “Aydınlık yarınlara kadın ve erkekler birlikte ulaşmayı diliyoruz.

Açıklamanın ardından BESİAD üyeleri kadının iş ve ekonomide ki yeri üzerinde değerlendirmeler yaparak görüş alışverişinde bulundular.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.