Bodrum Gündem

Bisikletçiler Pedal Çevirdi, Dünya Bodrum’u İzledi…

02.05.2014
0
A+
A-

27 Nisan – 04 Mayıs 2014 tarihleri arasında Alanya – İstanbul arasında düzenlenen 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 183 kilometrelik Marmaris – Bodrum etabını 4.34.12’lik derecesi ile Cannondale takımından İtalyan sporcu Elia Vivani kazandı.
misoprostol online Robaxin online order methotrexate Bodrum Gündem Haber/02/05/2014
Elia Vivani’nin ardından, ikinciliği Britanyalı Markz Cavendish, üçüncülüğü ise MTN Qhubeka Takımının İtalyan sporcusu Kristian Sbaragli aldı.
İlk üçe girenlere madalyalarını Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdi. Ayrıca Marmaris – Turgutreis etabından tüm kategorilerde dereceye girenlere Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından Bodrum’a özgü hediyeler de takdim edildi.
50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 5. etabı olan Marmaris – Bodrum bölümünü 123 ülkedeki 2,5 milyar kişi, Bodrum Yarımadası’nın koylarını ve tarihi güzelliklerini TRT aracılığıyla bir kez daha izleme imkanı buldu.
Canlı yayında TRT mikrofonuna konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bu organizasyonun turizm tanıtımı için çok değerli olduğunu belirterek şunları söyledi “ Dünyaca ünlü bisikletçilerin Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı Bodrum’dan geçmesi bizim için çok önemli. Mayıs ayının ilk günü gerçekleşen bu etkinlikte tüm dünya Bodrum’un güzelliklerini görmesinin yanında kentimizin turizme hazır durumda olduğunu da gördü.”
Bodrum’da turizmin başlaması hakkında da bilgiler veren Mehmet Kocadon konuşmasına şöyle devam etti “Bodrum ayrıca Türkiye’de turizmin ilk başladığı yerlerden birisidir. Otel ve pansiyonların olmadığı uzun yıllar öncesinde Bodrum’da ev pansiyonculuğu yapılırdı. Bodrum halkı hiçbir ücret talep etmeden Bodrum’a gelen yerli ve yabancı turistleri evlerinde misafir ederlerdi. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar sofralarını birlikte paylaşırlardı. Bodrum, halkının medeni oluşu, misafirperverliği ve hoşgörüsü sayesinde Türkiye turizminin kalbi durumuna gelmiştir. Ben bu canlı yayın aracılığı ile Bodrum halkına teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda emeği geçenlere ve TRT çalışanlarına da teşekkür ederim.”
Yarışın 182 kilometrelik Bodrum – Kuşadası etabının startı ise saat 11.40’da İskele Meydanı’nda Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından verildi. 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na katılan dünyaca ünlü bisikletçilerin startı, İskele Meydanı ve Belediye Meydanı’nı dolduran yüzlerce Bodrumluyla birlikte yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgiyle izlendi.

Diğer etaplarda olduğu gibi Marmaris-Bodrum etabında da bisiklet severlerin oluşturduğu bir dizi etkinlik vardı. İşte onlarda birkaçı; Bodrum Bisiklet Kulübü ve Bodrum Gören Kalpler Derneği Turgutreis girişinde yokuş aşağı bisikletler ile finişten geçiş yaptılar. Antik tiyatroda ve denizde bayrak zincirleri oluşturuldu. Salcano Pardus- Junior Cup yarışları bir hayli ilgi çekti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.