Bodrum Gündem

DİKTATÖR ADAYI SİSİ’YE ÖĞÜTLER

12.05.2014
0
A+
A-

Yeni Diktatör Adayı General Abdulfettah Es- Sisi, 26-27 Mayıs tarihlerinde Mısır’da seçimlere gidiyor. Seçime giderken herhangi bir yanlışa kapılmaması için, “Diktatör Adayı Sisi’ ye” bazı öğütler verelim dedik. Ne de olsa oraların eski sahibi biz Türkleriz.

Sisi’nin, Mısır’da kurulmuş Türk Devletlerini hep aklında tutması gerekir;
-Tolunoğulları Devleti (868-905)
-Akşitler “Ihşidiler” “Meliklerin Meliki” anlamına gelir (935-969)
-Eyyubiler (1174-1250)
-Memlukler “Kölemenler” “El Devlet’ üt Türkiye” (1250- 1517)
-1517 Ridaniye Savaşı sonucu, Halifeliğin ve Mısır’ın Osmanlıların Hâkimiyetine geçmesi.

Ey Sisi; Şimdi anladın mı, senin üzerinde hakkım olduğunu? Dinle o zaman;
*Diktatör olmak için, öncelikle çok zengin olacaksın. Öyle General maaşıyla değil diktatör, mahalleye Bekçi bile olamazsın. En kısa yoldan ve çok zengin olmanın yolu, Kahire Belediyesini ele geçirmekten geçer. Her yere AVM’ ler dik. Ağaçları-ormanları kes, çok katlı kuleler dik. Her AVM, her kule senin zenginleşme sebebindir. Mısır TOKİ’ sini hemen kur. İmar verme yetkisini belediyelerden al, buna ver. Kupon Hazine arazilerini kendine ayır. Bu inşaatları hep kendi adamlarına ver. Onları zengin et ki, yarın sana faydası olsunlar. Mısır’daki tüm Devlet ihalelerinden tutarı 10 Milyon Doların üstünde olanlar sana sorulsun. Kime verileceğini sen belirle. Karını ve çocuklarını da zengin et.
Arada bir kendi izin verdiğin kuleler için, “Kahire’nin siluetini bozuyor, üzgün ve küskünüm” de. Sonra 15- 20 kuleye daha izin ver. Zengin olman şart, gerekirse piramitleri bile sat, sat ki para gelsin. Sat anasını satayım!

*Mısır Lirası biriktirme. Ya Avro ya da Dolar biriktir. Ne olur ne olmaz! Paraları değişik yerlerde tut. Yabancı bankalara yatırma. Bu Amerikalılar var ya,
Vallahül Azim isteseler 50 Doların bile yerini bulurlar. Bulunca da seni maymuna çevirip kullanırlar. Göm yahu, yerini sen bil yeter. Kaybolursa kaybolsun.
Çalışıp ta mı kazandın, taş attın da kolun mu yoruldu? Hay’ dan gelen Huy’ a gider, diğer gömüler de sana yeter.

*Kendi Medyanı kur. Hani yol buldurduğun adamların vardı ya, hah işte onlara bir “Havuz” yaptır. Herkes 100-200- 250 Milyon Dolar bu havuza atsın.
Bu parayla medya kuruluşları satın al. 24 saat seni methetsinler. Sonra Havuzcu işadamlarına yeni işler ver, onlar senin yerine Mısırlıların a..na koysunlar,
sen hiç yorulma.

*Oğlunun adına “MISGEV” diye bir vakıf kur. Bu vakfa her türlü vergi-resim-harç muafiyeti tanı. Tüm avantaları buraya aktar. Belediyeler, en güzel yerlerini bu vakfa versinler. Göstermelik olarak buralara birkaç öğrenci yurdu kondur. Kantinleri sen işlettir. Sonra bu güzel yerlere otel yaparsın.

*Öyle işbaşına gelince, İhvan-ı Müslim’i bitireceğim falan deme! Önce onları yanına al. Sana karşı olan Asker-Üniversite Rektörü-Gazeteci-Siyasetçi varsa hepsini İhvana temizlettir. Sen hep, tutuklananlar için üzgün olduğunu, bunların olmaması gerektiğini, ama Mısır’da mahkemelerin bağımsız olduğunu söyle. “Bizim görevimiz yürütmedir, Yargıya karışamayız,” de.
Uzun tutukluluktan hep şikâyet et, ama sakın yasa çıkartma. Bırak içerde çürüsünler. İhvan-ı Müslim ile işin bitince, “bunlar darbeci-paralel-haşhaşin” de, at sırtından onları.

* Yasamayı oluşturan Vekilleri sen seç, Yasama senin köpeğin olsun.
Yürütme zaten senin en önemli işin, o sende.
Yargı için ise Mısır HSYK’ sını kur. Tepesine kendi adamlarını koy. Yargı emir erin olsun. At de atsınlar, tut de tutsunlar. Asker-Polis-Jandarma senin gözünün içine bakmalı. Mısır İstihbaratını da kendine bağla. Onlar delil oluştursunlar, Polisin yakalasın, Yargın içeri atsın.
Ama sen bunlara hep üzülüyormuş gibi yap…

Eyy Sisi;
Bu öğütlerimi mutlaka tut. Fakat şunu hiç unutma;
Bizim buralarda “Mart Kedisi Order Disulfiram order Colchicine online purchase Disulfiram ” diye bir deyim vardır. Bunlar hem öperler, hem bağırırlar. Sen de aynen öyle ol. Hem insanlara zulmet, hem de şikâyet et. İktidarda sen mi varsın, yoksa muhaliflerin mi var anlaşılmasın. Hep mağdur rolü oyna. Mısırlıların kafası karışsın.
Suçüstü yakalansan da sonuna kadar inkâr et. Ses kasetleri-görüntüler yayınlansa da yine inkâr et. Montaj-Dublaj- diye ağla.
Mesela, evinde zulaladığın avanta paraları sıfırlamak için oğlunla yaptığın konuşma tapeleri duyulursa, sen gene inkâr et. Nasılsa sana inanacak birileri bulunacaktır.

Eyy Diktatör Sisi;
Bu öğütlerimi tutarsan, taş gibi bir Diktatör olursun.
Yalnız benim sonum ne olacak dersen, bak onu ben bile bilemem!
Senin meslektaşlarından sonu iyi biten bir tane yok ki, onu anlatayım.
Ya kendi halkları tarafından parçalandılar, ya idam edildiler, ya kanalizasyonda yaşarken yakalandılar, ya parçalanmış vücutları hayvanlara atıldı.
Yani senin işini yapanlardan mabadını sağlam kurtaran olmadı be Sisi.
Sen madem bu yola çıktın, her şeye hazırlıklı ol. Eninde sonunda seni de diğerleri gibi yapacaklar, hiç olmazsa zevk almayı öğren.
Tamam mı, Diktatör bozuntusu Sisi…

Sağlık ve başarı dileklerimle 12 Mayıs 2014
Rifat Serdaroğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.