Bodrum Gündem

BESİAD Soma’lı Çocuklara El Veriyor

BESİAD Soma’lı Çocuklara El Veriyor
23.05.2014
0
A+
A-

Retin-A online Türkiye Eğitim Derneği-TED tarafından başlatılan Soma’ya El Ver Kampanyası’na bir destek de Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği-BESİAD’dan geldi. Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin okul çağındaki çocukları, TED tarafından okutulacak. Üniversite öğrencilerine de yine aynı kampanya kapsamında burs sağlanacak. Başarılı öğrenciler ise TED okullarında eğitim görebilecek. 

buy Colchicine Bodrum Gündem/22 Mayıs 2014

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği-BESİAD, Soma’da hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına el veriyor. Türkiye Eğitim Derneği-TED tarafından başlatılan bodrum_besiad_soma_cocuklara_burs (1)“Soma’ya El Ver” Kampanyasına destek verme kararı alan BESİAD, Soma’da öksüz ve yetim kalan çocukların eğitimine katkıda bulunacak.
BESİAD üyeleri bu amaçla TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken ile bir araya gelerek kampanyanın detaylarını görüştü. Toplantıya BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan’ın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri Gündüz Nalbantoğlu, Uğur İlhami Özden, Emre Köroğlu, Ahmet Gümüş ve Timur Yıldırım katıldı.
TED’in Somalı çocuklar için başlattığı kampanya hakkında bilgi veren Erdem Erken, Soma’ya El Ver kampanyasının, TED okullarının bulunduğu tüm merkezlerde başlatıldığını belirterek, kampanyaya Denizbank, TEB ve Fox TV’nin de destek verdiğini söyledi. Eğitim kampanyasının uzun süreli bir yardım organizasyonu olacağını kaydeden Erken, sadece Somalı çocukların eğitim masraflarının karşılanması amacıyla özel bir fon oluşturulduğunu, bu fonda toplanan paraların tespit edilen öğrencilere aktarılacağını ifade etti. Erken, maddi yardım dışında, Somalı çocuklara rehberlik ağırlıklı eğitim desteği verileceğini de kaydetti. BESİAD’ın kampanyaya ilgi göstermesinin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Erdem Erken, “Tüm Bodrum’un bu eğitim kampanyasına destek olmasını istiyoruz” diye konuştu.
bodrum_besiad_soma_cocuklara_burs (2) buy Valtrex BESİAD Başkanı Engin Kaplan da Bodrumlu işadamları olarak Soma’da yaşanan facianın ardından bölgeye yardım eli uzatmak istediklerini belirterek, “Bu yardımın nasıl olacağını düşündük ve eğitim yardımına odaklanmamız gerektiğine karar verdik. Bu arada, TED’in organizasyonundan haberdar olduk. Çok ulvi bir iş yaptıklarına kanaat getirdik ve Projeye destek verme noktasında mutabakata vardık” dedi. TED ile yaptıkları mutabakat hakkında bilgi veren Kaplan, “Soma için oluşturulmuş bir havuz var. Bu havuzdan elde edilecek gelir, orada tespit edilen çocukların okullarına devam etmeleri için, daha sonra sınavları kazanmaları durumunda TED okullarında eğitimlerine devam etmeleri için kullanılacak” diye konuştu.
Kaplan, Soma’da yaşanan facia ile ilgili olarak da şunları kaydetti:
“2014 yılında bir kömür çıkarma işlemiyle ilgili olarak yaşanan böylesine büyük bir kaybın açıklaması olmadığını düşünüyoruz. Ne işletme sahipleri ne de resmi kaynaklardan yapılan açıklamalar, kayıpları geri getirmeyecek. Bundan 10 yıl sonra, Soma’da 300 insanın öldüğünü anlatacağız belki ancak o kayıpları yaşayan ailelerin acısı ömür boyu devam edecek. Çağımızda dünyanın nelerle uğraştığını gördüğümüzde,. kullanılan teknolojileri gördüğümüzde, insan hayatının ne kadar önemli olduğunu, ne kadar insan odaklı işlerin yapıldığını gördüğümüzde, acımız bir kat daha artıyor. Umuyoruz ki bu olay, işçinin emekçinin emeğinin, insan hayatının değerini bulması için, buna benzer olayların bir daha yaşanmaması için bir eşik olur. Umuyoruz ki hem devletimiz, hem de bu işletmelerimiz gerekli önlemleri alır. Yapacağımız hiçbir şey o insanları geri getirmeyecek. Ama onların yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Attığımız adımın, sonuç odaklı ve verimli bir adım olmasını istiyoruz. Eğer toplumumuzun eğitime ihtiyaç duyan kesimleri, gerekli eğitim imkanlarına kavuşur, modern dünyayı ve insan hayatının önemini anlarsa, bu tip kazaların bir daha yaşanmayacağını düşünüyoruz. O eğitimli insanların, herkes göz yumsa bile buna engel olacağını biliyoruz. Karanlıkta öldüler, ışıklar içinde uyusunlar diyoruz bir kez daha.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.