Bodrum Gündem

İçme Suyu Tarifelerinde Adaletsizlik

İçme Suyu Tarifelerinde Adaletsizlik
13.06.2014
0
A+
A-

Muğla’nın büyükşehir kapsamına alınmasın ardından ilçe belediyelerinin içme suyu tarifelerine ilişkin itirazları olduğuna ve zaman zaman konuyla ilgili tartışmalar yaşandığına işaret eden Ak Parti Grup Başkan Vekili Gültekin Akça, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de konuyu gündeme getirdiklerini söyledi.

Bodrum Gündem/13 Haziran 2014 cheap Lasix

Akça, içme suyu tarifelerindeki adaletsizliğin acilen giderilmesi gerektiğine işaret ederek Denizli’den örnek vererek, Strattera Buy buy Lamisil online “Tarifenin il genelinde değil, ilçeler bazında yapılması gultekin_akca_bodrum_gundem_muglagerekli. Verdiğimiz önerge ile konuya ilişkin teklifimizi sunduk. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız bize farklı yollardan ulaşarak, su ücretlerinin yüksek olduğunu ifade ederek, bu duruma çözüm bulunmasını istiyorlar. Biz bu sorunun tüm vatandaşlarımızın sıkıntısı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Gültekin Akça,  Büyükşehir Belediye Meclisi’ne verdiği önergede şunlara yer verdi:

“MUSKİ’nin kurulması ile beraber 13.05.2014 tarihli Meclis oturumunda tüm Muğla’da kullanılan içme suları ile ilgili genel bir fiyatlama sistemi belirlenmiş ve daha sonra bu fiyatlamanın yeniden değerlendirilmesi sözlü olarak kararlaştırılmıştır. Bu nedenle de, “Yeniden bir çalışma yapılarak öncelikle ilçe bazlı içme suyu fiyatlamasına geçilmesinin mümkün olup olamayacağının araştırılarak mümkün ise her ilçe için suyun temin edilebilme şartları da göz önüne alınarak ilçe bazlı fiyatlama sistemine geçilmesini, Avrupa Birliği Standartlarına göre birey başına aylık tüketilen su miktarının da dikkate alınarak meskenler için daha önce 0-10 TON arası için TON fiyatı 1,5 TL olarak belirlenen fiyatın 0-30 ton için, tonunun 1,5TL olarak belirlenmesini grubumuz adına teklif ediyoruz”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.