Bodrum Gündem

Önlem Almak İçin Birilerinin Ölmesi mi Gerekiyor?

02.07.2014
0
A+
A-

onlem_almak_icin_birilerinin_olmesimi_gerekiyor order Strattera

Güvercinlik mahallesinde yaşayanlar ve tatilciler 15. kez gece yarısı patlayan su isale hattının, sel suları ile uyandı. Ev ve işyerlerini su bastı arabalar sürüklendi. Afet bölgesini andıran Güvercinlik’te tatilciler ve vatandaşlar sel felaketi kabusu yaşadı. cheap Brand Viagra

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’a bağlı Güvercinlik mahallesinde altı ay içerisinde 15 kez patlayan su isale hattının patlaması nedeniyle vatandaşlar ve tatil için gelenler büyük kabus yaşadı. Gece yarısı saat 00.45 ‘te patlayan su isale hattı nedeniyle mahalle sel suları altında kaldı. Özellikle Yüksel sokakta bulunan iki otomobil dağdan gelen suların etkisi ile 50metre kadar sürüklendi. Otuza yakın ev ve işyerini dağlardan gelen çamurlu sular bastı. 48 TC 372 plakalı Otomobili 4 ay içerisinde ikinci kez sürüklenerek hasar gören Hüsamettin Tan “Bir daha olmaz dediler otomobilim ikinci kez sel suları ile sürüklendi, içinde olsaydık boğulurduk, bir daha olmaz dediler, bir mahallede her ay su isale hattı patlarmı geceleri gözümüze uyku girmiyor. Gece yarısı olması olayın boyutunu azalttı o anda sokakta bir kişi olsaydı denize kadar sürüklenirdi” dedi.

Korku içerisinde evlerinden çıkan vatandaşlar ve tatilciler soluğu sokakta aldı. Azgın suların evleri doldurduğu olay anında bazı kadınların çatılara çıktığı görüldü, bazı anne babalar ise çocuklarını alarak evleri terk etti. Bahçe duvarları yıkıldı, yollar çöktü zarar gördü. Sokaklardan akan sel suları görenleri hayrete düşürdü facianın boyutunu ortaya koydu. Bodrum- İzmir karayolu yaklaşık bir saat kullanılamaz hale geldi. Trafik zabıtası ulaşımı güçlükle sağlayabildi.

HAT YENİLENMEYE BAŞLANACAK…

Olay yerine gelerek yurttaşlar ile görüşen Bodrum Belediye Meclis Üyesi Ali Öztürk yurttaşların şikayetlerini dinleyerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Son altı ay içinde 15 kez patlayan su risale hattının Bodrum Belediyesi ile ilgili olmadığını ifade eden Öztürk “Konu ile bizzat ilgileneceğim. Bir an önce hattın yenilenmesi gerekiyor. Bildiğim kadarı ile yenileme çalışmalarının bir an önce başlatılması ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yurttaşlarımıza geçmiş olsun dilerken, can kaybı yaşanmamış olmasını büyük bir şans olarak görüyorum. Ancak işimizi şansa bırakma lüksümüz yok, yurttaşlarımız hem maddi kayba uğramışlar, hem de tedirginler. Bir an önce çözüm üretilmesi gerekiyor.” dedi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Güvercinlik köyü muhtarı Mehmet Gereme how to buy Plavix “Çelik boru döşenerek yapımına başlanan yeni isale hattının bir an önce bitirilmesini bekliyoruz. Çünkü Güvercinlikliler olarak iki yıldır bu sel kabusunu yaşıyoruz, serseri mayın gibi ne zaman patlayacağı belli olmuyor, aşırı maddi zararın yanı sıra can kaybı olmaması ise büyük tesadüf” dedi.

Bodrum –Milas karayolunun kısa süreliğine sel suları nedeniyle gelen taşlardan kapandığı olayda Jandarma köyde geniş güvenlik önlemleri aldı, Bodrum Belediyesi’ne ait itfaiye ve vidanjör ekipleri ev ve işyerlerinde temizliğe başlarken jandarma ve Kaymakamlık tan resmi görevliler hasar tespitine başladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.