Bodrum Gündem

Bodrum’da Bale Zamanı…

18.07.2014
0
A+
A-

buy Cialis online bale festivali tanıtım toplantısı manşet

Bu yıl on ikincisi 19 Temmuz 06 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali öncesinde LVZZ Otel’de basın toplantısı düzenlendi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 18/07/2014

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi’nin hazırladığı, Bodrum Belediyesi desteği ve Denizbank sponsorluğunda bu yıl 12. Gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali tanıtım toplantısına Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon , Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Festival Sanat Yönetmeni Zeynep Sunal, yeni atanan belediye kültür ve sanat koordinatörü  Mehmet Kocair ve basın mensupları katıldı.“Klasik Sanat Türkiye’yi Üçüncü Dünya Ülkesi Olmaktan Kurtarıyor”…

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, son zamanlarda ülkemizin de etrafında  bulunan trajik olaylar çerçevesinde, savaş olgusunu toplumların sanat ve kültür etkinlikleri ile atabileceğine inandığını dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti “Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı çağdaş ve bilime dayalı demokratik ortamın bizim için büyük bir değer olduğunu bir kez daha anladım. Durmadan gelişen insanlık kolay harcanan ve hafızamızda ileriye dönük kullanacağımız pek bir şey bırakmayan popüler sanatlarla değil, algı, bilinç, zeka, kişilik bakımında bireyi zenginleştiren zorlayan, şimdiki zamanda geleceği anlatan ama geçmişten gelen ve sonsuza dek kalacak klasik sanatlarla mümkündür. Savaş olgusunun aşabilmesi için insanların birbirini anlaması, empati kurması, hoşgörülü davranması, saygılı olabilmesi ve birbirinin yaşam hakkını tanıyabilmeleri için en önemli olgunun kültür ve sanattan geçtiğini bir kez daha çok yakından gözlemledim. Toplumların gerçekten en üst düzeyde ulaşmış oldukları bir ifade biçimi, maalesef zaman zaman şarkıcıların sanatçı, düğün törenlerinin sanat etkinliği, halay çekmelerin dans sanatı olarak algılandığı dönemleri de yaşıyoruz. Ancak iyi ki bale, opera, evrensel müzik sanatı var. Bunlar, Türkiye’yi üçüncü dünya ülkesi olmaktan çok farklı kılan olgular.”

“Devlet Kültür Ve  Sanatla İlişkisini Kesmemeli”…

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, klasik sanatların yok edilmesine zemin olabilecek olan TÜSAK yasa tasarısı ile ilgili basın mensuplarının sorduğu sorulara cevap verirken, söz konusu yasa tasarısının uygulanması durumunda sonuçlarının son derece yıkıcı olacağının altını çizdi. Gökmen “Böyle bir yapılanmanın yıkıcı zararları olur. Devlet, sağlık ve eğitimden ilişkisini kesmemesi gerektiği gibi kültür ve sanatla da ilişkisini kesmemelidir. Performans sanatları yerel yönetimlerden, kamunun çeşitli kurumlarından destek alarak gelişmelidir. TÜSAK yasa tasarısının yıkıcı olacağını bir kez daha vurgulayarak, devletin bu tasarıyı reelize etmeyeceğine inanıyorum” dedi.

Mehmet Kocadon “Türkiye’nin Gelişmesi İçin 100 Tane Daha Bodrum Olmalı”… misoprostol no prescription

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada bu yıl on ikincisi düzenlenecek olan  Bale Festivalinin son altı tanesinin kendi başkanlık döneminde gerçekleştiğini dile getirdi. Kocadon, Türkiye’nin   daha medeni bir ülke olabilmesi için en az 100 tane daha Bodrum’a ihtiyacı olduğunu söyledi. Mehmet Kocadon’un konuşmasının detayları şöyle “”Bodrum’a şöyle bir baktığımızda sanatı ve kültürüyle zengin olan bir bölge olarak görüyoruz. Sanat aynı zamanda sanatçılarla beraber, bir ülkenin ne kadar medeni olduğunun en güzel göstergesidir. Gönül ister ki Türkiye’de en az yüz tane daha Bodrum olsun. Bunun için hep beraber mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum. Sanatla, kültürle, kardeşlikle, birlik ve beraberlikle yeni Bodrumlar yaratmamız lazım bu güzel ülkemizde. Böylece ülkemizin daha güzel gelişeceğine, daha çabuk büyüyeceğine inanıyorum. Biz Bodrum olarak 12 yıldır sizleri ağırlamaktan, bu güzel sanatsal olayları dünyaya duyurmaktan ve izletmekten son derece memnunuz. Bodrum’u kaliteli bir sanatla dünyaya duyurmak hepimizin en büyük arzusudur ve Devlet Opera ve Balesi buna en büyük desteği veren kuruluşumuz. Onun için yerleri bizde her zaman çok farklıdır. Biz Bodrum olarak maalesef zaman zaman Televole kültürüyle anılıyoruz ki; bu da bizi gerçekten çok üzüyor. Çünkü Bodrum’un gerçeği, tarihi, sanatı, kültürü bu değil. Bodrum’un gerçek tarihi ve sanatı bugün başlatacağımız Uluslararası Bodrum Bale Festivali’dir. Buradan basın mensubu arkadaşlarıma da rica ediyorum; lütfen Bodrum’u gerçek sanatı ve sanatçılarıyla tanıtın. Tabii ki onlarda sanatçılarımız, onlara da değer veriyoruz ama Bodrum’un gerçek yüzünü asla unutmayalım. Çünkü Bodrum, Türkiye’nin dünyaya açılan en modern, en çağdaş, en medeni kentlerinden bir tanesidir. Onun yozlaşması demek; hem Bodrum’umuza hem Türkiye’mize zarar verir. Onun için elimizden geldiği kadar Bodrum olarak birlik ve beraberlik içinde, bu sanatsal etkinliklerin kalitesini hep yükselterek dünyaya ve turizme katkı sağlamak istiyoruz. Bu arada biz Bodrum Belediyesi olarak Sanat ve Kültür Müdürlüğümüzü kurduk ve bunun da başına çok değerli büyüğümüz olan Mehmet Kocair kardeşimizi de koordinatör olarak atadık. Kendisini daha dün atadık, bugün de ilk defa sizlerle beraber. Ona da bu görevi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. Bodrum Belediyesi olarak 2019 yılına kadar arkanızda olduğumuzu bir kez daha belirteyim. Bu arada bilindiği gibi Kuzey Hendeğimizi de yeniledik ve orada gerçekten güzel bir sanat alanı yarattık. Bize bu alanda en büyük desteği Doğuş Grubu verdi. Bodrum Belediye Başkanı olarak kendilerine de burada teşekkür ediyorum.”

Hakan Ateş “Devlet Opera ve Balesindekiler Cesur Yürekli İnsanlardır”…

Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş sponsor olarak Uluslararası Bodrum Bale Festivaline  12 yıldır destek vermekten mutlu olduklarını kaydetti. Ateş “Bodrum Uluslararası Bale Festivali, ülkemizin kültür yaşamını zenginleştirirken, uluslararası arenadaki marka değerine de önemli katkı sağlıyor. Maalesef sınırlarımızda ve Orta Doğu’da kavga, savaş, iç savaş gibi bir sürü karışıklıklar sürerken, savaş kıvılcımları ortalığı sarmışken bu güzel şehirde böylesine güzel bir etkinliğe imza atıyor olmak gerçekten ülkemizin bu anlamda nasıl bir barışı temsil ettiğinin açık olarak göstermektedir. Biz de burada elimizden geldiğince, bankamızı kurdumuz ilk günden buyana hep sanata evet diyen bir kurumuz. Bu çerçevede, Devlet Opera ve Balesi’nin cesur yürekleri dediğim Sayın Genel Müdürüm ve çalışma arkadaşları, gerek İstanbul Uluslararası Opera Festivali gerekse Uluslararası Bodrum Bale Festivali’ni çok büyük bir özenle ve gayretle yerine getiriyorlar. Bize düşen sadece onlara belli bir destek vermek. Bankamızın yurtiçindeki 750 şubesinden 6 tanesi de bu güzel yarımadada yer almaktadır. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon, bu güzel şehri daha da güzelleştirmek, içine daha fazla sanat, daha fazla bu türden etkinlikler katmak yolunda önemli gayretler gösteren çok değerli bir siyasetçimizdir. Bu festival, bu yıl yenilenmiş olan Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nin önemli bir sanat ve etkinlik merkezi olması yolunda çok güzel bir adım ve bir anlamda da açılışı oluyor” dedi.

Bodrum Uluslararası Bale Festivali Programı prices of Combivent

Bale festivalinin tüm gösterilerinin saat 21:45’te başlayacak

Festivalin açılışı 19 ve 20 Temmuz 2014’te , Türk edebiyatında çığır açan büyük yazar Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eseri Çalıkuşu ile olacak.

23 Temmuz 2014 Çarşamba gecesiFestivalin İspanya’dan gelen konukları, ünlü İspanyol sinema yönetmeni, senarist, aktör ve yapımcı Carlos Saura’nın adını taşıyan Carlos Saura Flamenko Hoy Gösteri Topluluğu.

26 Temmuz 2014 Cumartesi gecesi “Afife”;  Türkiye’nin ‘sahne’ tarihinde bir mihenk taşı olmuş Afife Hanım’ın öyküsü,

29-30 Temmuz 2014, Salı ve Çarşamba günleri konusunu peygamberler döneminden alan İslâm tarihi içerikli ilk bale olan “Kerbela”

2 Ağustos 2014 Pazar gecesi  Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Tango’s

5- 6 Ağustos 2014  geceleri izleyici Alexandre Dumas’nın ölümsüz romanı Kamelyalı Kadın  ile buluşacak.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.