Bodrum Gündem

Bodrum’da Çıkan İki Yangın Korkuttu

26.08.2014
0
A+
A-

yangın manşet

Bodrum’da Bodrum-Milas karayolu üzerinde, şarampole yuvarlanan bir araç yanmaya başladı. Araçtan çevreye sıçrayan alevler, yol kenarındaki ormanlık alana da zarar verdi. Otomobili kullanan ve kaza sonrası araçtan kendi imkanları ile kurtulan şoför Yusuf Umur Taşkın kazayı yara almadan atlattı.

order Ventolin purchase cheap Sildenafil Premarin 0.625mg Bodrum Gündem Haber  26/08/2014

İzmir’den Bodrum’a tatile gelen ve avukatlık yapan Yusuf Umur Taşkın, 35 AR 6952 plakalı otomobiliyle seyir halinde iken, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda otomobil şarampole yuvarlandı. Güvercinlik Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, şarampole yuvarlanan otomobil, alev aldı. Sürücü Taşkın otomobilden kendi imkanları ile kurtuldu. Şans eseri de Taşkın, kazayı ağır bir yara almadan ufak sıyrıklarla atlattı.

Otomobilin yanmasıyla alevler çevredeki ormana da sıçradı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Amirliğine ait itfaiye ekipleri, Bodrum Orman İşletme Şefliği’ne ait 3 arazöz, 1 helikopter ve 20 orman işçisi yangın söndürme çalışmalarına müdahale etti. Yangının çıkış anları ise turizm sektöründe çalışan Mustafa Kandemir ve Emrehan Dalkan tarafından telefon kamerası ile görüntülendi.

Yangına hızlı müdahale edilmesiyle yangın, büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 4 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Yangının söndürülmesinin ardından Taşkın, olay yerine çağrılan ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Taşkın’ın hayati tehlikesinin olmadığı, gözlem amaçlı hastanede müşahede altında tutulacağı öğrenildi.

Bodrum’da saat 15.00 sıralarında ise Meşelik Mahallesi yakınlarındaki Kuyucak Mevkii’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Bodrum Orman İşletme Şefliği’nden 10 arazöz, 2 yangın söndürme helikopteri, 1 yangın söndürme uçağı ve 100’ü aşkın orman işçisi müdahale etti. Yangın ekiplerin hızlı müdahalesi ile kontrol altına alında. Yangında 2 hektarlık ormanlık ala yanarak zarar gördü.

Güvercinlik Muhtarı Mehmet Gereme, “Kuyucak Arıtma Tesisi yanından çıktı. İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti. Yangında halep çamları zarar gördü. Yangının çıkış nedeninin dikkatsizlik olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.