Bodrum Gündem

Başkan Kocadon, Bodrum Kent Konseyinin Konuğu Oldu…

20.10.2014
0
A+
A-

purchase Lithium purchase Baclofen Robaxin without prescription kocadon kent konseyinin konuğu oldu (1)
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Kent Konseyi Mahalle Meclisi kurulma çalışmaları kapsamında Turgutreis’ te düzenlenen toplantıya katıldı.

Bodrum Gündem Haber 20/10/2014
Bodrum Kent Konseyi tarafından Bodrum mahallelerinde kurulma çalışmaları süren mahalle meclislerinin Turgutreis toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı. Vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Başkan Kocadon, halkla birlikte alınmayan kararların uygulanmasının mümkün olmadığını ifade etti. Başkan Mehmet Kocadon yaptığı konuşmada şunları söyledi “Mahalle meclislerinin kurulması, kendi aralarında yönetimlerini seçmesi gerçekten sivil toplum örgütleriyle çalışmamızın en güzel göstergesi olacak. Hep söylemişimdir; ben değil, bizler yönetirsek güzel olur, beraber yönetirsek güzellikler olur ve beraber yönetirsek başarı gelir, projelerimizi de bu sayede hızla harekete geçirebiliriz. Ben sivil toplum kuruluşlarının gücüne inanan, onlardan fikir alan bir belediye başkanıyım. Beni sizler yarattınız, sizler çıkardınız beni bu mertebeye. Diplerden aldınız, en üste getirdiniz. İşte bu yüzden benim bütün Yarımada halkına vefa borcum var ve bu borcu sizlerle beraber üreteceğimiz projelerle en kısa zamanda ödemek istiyorum. Esnafımız olsun, evde oturan hanımlarımız olsun, öğretmenimiz, öğrencimiz ya da parklarda koşturan miniklerimiz olsun; onların da fikir ve görüşleri alınmadan yapılan bütün projelerin bir ayağı eksiktir ve havada kalır. Tamamlasak bile başarılı olamayız. Yapacağımız işi önce kendimiz seveceğiz sonra etrafımıza sevdireceğiz ve sonra hep beraber sevineceğiz. Açık ve net söyleyeyim; ben, bugün buranın bu kadar kalabalık olacağını beklemiyordum. Çünkü hep böyle konuşuruz ama hadi tutun ucundan dediğimizde kimse gözükmez. O nedenle Turgutreis halkına bu katılımdan dolayı çok teşekkür ediyorum.”
“Herkes Kendi Evinin Önünü Süpürse Sokak Pırıl Pırıl Olur”…
Konuşmasının devamında Başkan Kocadon, mahalle meclislerinin öneminden bahsederek, “Zaman zaman sizden uzak kalıyorum ama bilin ki bunun altındaki tek nedeni yeni bir kurumsal yapı oluşturmamız. Bir tarafta büyükşehir, bir tarafta Bodrum Belediyesi. 11 tane belediye başkanımız vardı, bir tane kaldı. Bunun zorluklarını hep beraber yaşıyoruz. Önemli olan bu geçiş sürecinde birbirimizi kırmadan hep beraber nasıl faydalı olabiliriz, el ele tutuşuruz ve Bodrumumuzu güzel yerlere getirebiliriz diye düşünmek. Bu düşünce ile de burada olduğunuzu biliyorum. Hep şu söze inanmışımdır; herkes kendi evinin önünü süpürse sokaklar pırıl pırıl olur. Kurulacak mahalle meclislerimizin örneklerinden bir tanesi de budur; sizlerin mahallelerinizdeki sorunları hızlı bir şekilde bize iletip beraber projelendirip hayata geçirmek. Yani bundan sonra mahallelilerimiz, kendi evlerinin önünü kendileri süpürecek. Biz sadece bir maddi güç olarak, manevi güç olarak projenin yapımında sizlere destek vereceğiz. Yüzünüzden gelen bu pozitif enerji için, sıcaklık için de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Böyle olduğunda çalışma azmim, çalışma şevkim daha da yükseliyor.” dedi.
Bodrum Kent Konseyi Başkanı  Hamdi Topçuoğlu ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür ederek, “Siz varsanız, Başkanımın başarıya ulaşmaması için hiçbir neden yok. El ele verdikten sonra bu cennet yeri gelecek kuşaklara daha yaşanılası bir cennet olarak bırakma şansımız var. ‘Bana ne belediye ilgilensin’, ‘bana ne kaymakamlık ilgilensin’ dersek elimizdeki bu değerler bir bir uçup gidecek. Kent Konseyi Mahalle Meclislerinin tek özelliği sorun saptamak değil aynı zamanda sorun çözmek ve hizmet üretmek olacaktır. Ben Muğla Kent Konseyi Başkanıyım ve dolayısıyla Muğla’nın diğer ilçelerini de çok çok iyi biliyorum. Her şeyden önce bilelim ki Bodrum yetişmiş insan gücü bakımından Türkiye standartlarının çok çok üstündedir. Ben önüme konan bir listede 4-5 profesörü gördüğüm zaman hiç şaşırmıyorum. Bir toplantıda yanıma gelen ve ‘ben İstanbul Vali Yardımcısıyım ben bu mahalle meclisinde gönüllü çalışmak istiyorum’ diyen o  kadar çok değerli insan var ki Bodrum’da. Biz bu insanların gücünü bir araya getirmeliyiz. Yaşadığınız yerle ilgili en önce söz söyleme hakkı sizindir. Hem hakkınız aynı zamanda görevinizdir. Bodrum bir modeldir, bu modeli Türkiye’ye yayamadığımız zaman Türkiye’de demokrasiden bahsedemeyiz. Cumhuriyetin eski gücüne kavuşması için çağdaş değerlerine geri dönmesi lazım. Halkın katılımı vardır, birlikte yönetim vardır. Bize bu imkanları sunduğu için ve bu görüşler doğrultusunda bizi sürekli desteklediği için Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon vatandaşların sorularını yanıtladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.