Bodrum Gündem

Yeni Yıl Öncesi Bodrum’da Fırtına

29.12.2014
0
A+
A-

BODRUM_FIRTINA (22)

Tekneler sürüklendi, Kumbahçe sahildeki işletmeler dalgalara karşı çuvallar ile önlem aldı…

order Brand Viagra order Aciclovir Bodrum Gündem Haber Aciclovir creme

Bodrum’da etkili olan fırtına nedeniyle, bazı balıkçı kayıkları ve bir Katamaran tipi yat karaya sürüklendi, sahil kenarındaki bazı işletmeciler güvenlik tedbirleri aldı.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Güney-Güney Batı yönlerinden saatteki hızı 60 ila 70 kilometreyi bulan fırtına etkili oluyor.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan fırtına nedeniyle Kumbahçe sahilinde hizmet veren bir çok işletme, mekanlarının sahil kısmına bakan bölümlerinde kum çuvalı ile demir kasalarla güvenlik önlemleri almaya çalıştı.

Açık denizde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle denizde oluşan dalgalar zaman zaman Bodrum Cumhuriyet caddesine kadar taştı. Mekanların kapı ve pencereleri kuvvetli dalgalardan etkilendi.

Sahildeki bir işletme çalışanı Semih Tiftik, “Olumsuz hava şartlarından etkileniyoruz. Dalgalar camlara vuruyor bizde hasar vermemesi için demirlerle korumaya çalışıyoruz” dedi. Dalgalarla birlikte Kumbahçe sahiline sürüklenen bir balıkçı kayığı sahipleri tarafından bir mekanın balkonuna bağlandı. Bazı işletmeciler ise masa ve sandalyelerin dalgalardan zarar görmemesi için önlem aldıkları gözlendi.

İlçeye bağlı Gümbet Mahallesi sahiline sürüklenen yaklaşık 15 metrelik ABD bayraklı “Delaware” isimli katamaran tipi özel bir yatta sahipleri tarafından kurtarılarak bir ağaca bağlanarak kurtarıldı. Otel işletmecilerinden Recai Özyurt, gece saatlerinden bu yana fırtınanın devam ettiğini belirterek, “Burada bir tekne sürüklendi. Sahibi tarafından kurtarılarak ağaca bağlandı. Bizde otelimizin sahiline kum çuvalı koyarak önlem aldık” diye konuştu.

Öte yandan fırtınanın akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği belirtilerek, özellikle denizcilerin daha dikkatli olmaları istendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.