Bodrum Gündem

Gazeteciler Bayram Yaptı

11.01.2015
0
A+
A-

gazeteciler_bayram_yaptı

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bodrum’da görev yapan gazetecilerle Trafo Bodrum Ali Hakan Aykan Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. 

Bodrum Gündem Haber

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bodrum Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Başkan Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Bodrum’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

gazeteciler-gunu-2015 (3)“Uzun zamandır hissetmediğim huzuru ve dinlenmeyi buluyorum”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon gecede yaptığı konuşmada; “Gerçekten bu akşam böyle bir ortamda olmaktan son derece memnunum. Arkadaşlara da onu ifade ettim; ‘Bu akşam burada uzun zamandır hissetmediğim huzuru ve dinlenmeyi buluyorum.’ dedim. Bana bu güzel enerjiyi verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Özellikle köşe yazısı yazdığı için, karikatür çizdiği için saldırıya uğrayanlara, bütün dünyadaki gazeteci kardeşlerim adına onlara başsağlığı diliyorum ve ailelerine sabır diliyorum. Yapılan bu saldırıları huzurlarınızda kınamak istiyorum. Biz yöneticiler, bazen göremiyoruz ve duyamıyoruz ama bu köşe yazarlarının sayesinde, yazdıklarınız sayesinde, o karikatürleri çizenler sayesinde neler yaptığımızı görüyoruz. Özellikle basın, zaman zaman özgürlüğünü yitirse de bugün karşımda duran yerel basının özgürlüğünü asla yitirmeyeceğine inanan bir yerel yöneticiyim çünkü onların patronları kendileridir. Onun için bugün burada kendimi çok huzurlu, çok güvende hissediyorum ve sizlerle birlikte olmaktan da son derece mutluyum. Tabi ki yanlışlarımız varsa onları da yazacaksınız, çizeceksiniz. Güzel şeylerimiz varsa onları da yazacaksınız. Güzel yazılınca sevip de, kötü yazılınca niye sevmiyoruz sizi arkadaşlar? Yok, böyle bir şey…” diyerek duygularını paylaştı.

gazeteciler-gunu-bodrum (6)“Eleştirilmekten korkuyorsan, yönetici olma”

Konuşmasının devamında Kocadon, “Sizler halkın doğru bilgiyi almasını sağlayan, ender insanlarsınız. Ben hep demişimdir; ‘Eleştirilmekten korkuyorsan, yönetici olma kardeşim.’ Eleştirilmek bunun doğasında var. Seni seven kadar sevmeyen de var. Senin aldığın kararı beğenen kadar beğenmeyen de var. İşte basın; bunun hangisinin doğru olduğunu, kamuoyu önünde yapmış olduğu araştırmalarda bizim önümüze verebiliyor ve bakın bugüne kadar basındaki arkadaşlarımla hep beraberiz. Ben belki de Türkiye genelinde en çabuk ulaşılabilen yerel yöneticilerden biri olduğuma kendim de inanıyorum. Ne zaman arasanız hep yanınızdayım. Şimdi sizler güzel yazınca iyisiniz de, kötü yazınca kötü olacaksınız? Hayır, arkadaşlar ben bunu kabul etmiyorum. İnsanların hataları da olabilir, güzellikleri de olabilir. Önemli olan hatalarıyla, güzellikleriyle hep beraber bir mozaik oluşturmaktır, kucaklaşmaktır. Basın, -bir defa daha burada bunu gururla söylüyorum- bir yöneticinin hem kulağıdır, hem gözüdür. Onun için sizlerin, çalışan bütün basın mensuplarının bu güzel gününü kutlarken, sevgi ve saygılarımı şükranlarımla sunuyorum. İyi ki varsınız arkadaşlar.” Sildenafil dedi.

gazeteciler günü_fatih bozogluGazeteciler Gazeteciliği Tanımını Yaptılar…

Gazeteci Fatih Bozoğlu, gazetecilerin toplumun gözü kulağı olduğunu ifade ederek “…bizler halkın sesi, demokrasinin olmazsa olmazlarıyız. Kimine göre yargısız infazcıları hatta kör olmayasıcılarıyız. Kimine göre halkın hak ve menfaatlerinin savunucuları, idolleri, yürekli kahramanları, içinizden birileri, içimizden birileriyiz. Üzülerek söylüyorum; bazılarımız birilerinin borazancıları, iş bitiricileri, ihale takipçileri hatta savunma bakanları, mezar kazıcıları, ortalık karıştırıcıları, yandaşı, candaşı, dövüleni, vurulanı, öldürüleni ve öldürülecek olanı… Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Bugün bizim bayramımız. Basın emekçisi meslektaşlarıma, buradaki herkese kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

gazeteciler-gunu-zeki-ozkeskin“Basına Uzanan Ellerin Kırılmasını Diliyorum”

Gazeteci Zeki Özkeskin de Başkan Kocadon’a bu sene de kendilerini bir araya getirdiği için teşekkür ederek; “Biz yaklaşık bundan yirmi küsur yıl önce Bodrum’da gazetecilik yaptığımız yıllarda sevgili kardeşim Yaşar, rahmetli Aybars, rahmetli İsmet ve Aydın Dikmen arkadaşımız ve Ender Uslu ise toplam 8-10 kişiydik. Şimdi baktığımda 50-60’lara varan sayılara ulaşmışız. Bu, basınımızın ne kadar geliştiğinin bir göstergesidir. Ben, aramızda olmayan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum ve hem ülkemizde, hem dünyada basına uzanan ellerin kırılmasını diliyorum. Sizlerin de bundan sonra daha özgür yazılarınızı yazabilmenizi diliyorum.” dedi.

gazeteciler-gunu-yasar-anter“Muhalefet yaptığı için kapatıldı”

Gazeteci Yaşar Anter ise “Biraz önce değerli Başkanım Mehmet Kocadon çok güzel söyledi; ‘Bodrum’da böyle gazeteciler olmasından gurur duyuyorum, çok şanslıyım’ dedi. Biz de çok şanslıyız gazeteciler olarak, Zeki ağabey de söyledi; bizler 8-10’duk bugün 50-60 kişiyiz. Bunda, Sayın Kocadon ve Bodrum’da belediye başkanlığı yapan büyüklerimizin de çok büyük emeği var. Sadece bugün için söylüyorum. Bir yerel matbaa, gazeteci muhalefet yaptığı için kapatıldı arkadaşlar. Biz Bodrum’un değerini, Bodrum’da gazetecilik yapmanın değerini bilmemiz lazım. Bugüne gelmemizde, Bodrum’da yerel ve ulusal basının emeği var. Özellikle ulusal basınla birlikte Bodrum’un sesini tüm dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Bodrum zaten bir marka oldu ama biz sadece bir köprüyüz. Belediye başkanları, kaymakamlar, valiler burada çok etkili. Emeği geçen, gazetecilere destek veren, her türlü eleştiriyi büyük bir olgunlukla karşılayan Sayın Kocadon ve diğer belediye başkanları ile yerel yöneticilere de -ki bundan önce de on belediyemiz, on belediye başkanımız vardı ve onların hakkında da çok ağır yazılar yazdığımız oldu ama hiçbir zaman ters ve olumsuz tepki almadık. Bodrum basını bugünlere geldiyse inanın, yerel yöneticilerin çok büyük emeği ve desteği var- teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

cheap Colchicine generic Viagra gazeteciler-gunu-2015 (19)Gazeteciler Ödün Vermeden Çalışıyor…

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Basın Yayın ve Medya Tasarım Birimi Sorumlusu, gazeteci Fikret Hıdır, gazetecilerin ödün vermeden çalıştığını ifade ederek, “Bodrum’a ilk geldiğimde çok korktum. Hatta birçok kez de kayboldum. Ajans muhabiri olarak geldim, çok uzun yıllar da ajans muhabiri olarak çalıştım. Yapılan haberler, sisteme yol gösteriyor ve eleştiriler doğruyu bulmayı sağlıyor. Yerelde basının şartları çok ağırdır. Birçok arkadaşımız zor şartlarda bu görevi yapıyor, zaman zaman saldırılara maruz kalıyor. En çok Yaşar ağabey maruz kalıyor bu saldırılara. Ajans muhabiri olmanın gereklerinden birisi ama Bodrum’daki renk, Bodrum’daki doku Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Türkiye’nin yarısında görev yaptım Bodrum’a gelmeden önce. Bodrum’da aldığım keyfi hiçbir yerde almadım. Bodrum’da ajans muhabiriyken izin yapmak için de uğraşmadım. Yazları uyuyamadık günlerce ama asla işimizden mesleğimizden ödün vermedik. Bugün, bu ödünü vermeyenlerin günü, gününüz kutlu olsun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.