Bodrum Gündem

Bodrumlu Turizmci Pusulayı Yerli Turiste Döndürdü

Bodrumlu Turizmci Pusulayı Yerli Turiste Döndürdü
27.01.2015
0
A+
A-

YERLİ-TURİST-İÇİN-NOKTA-VURUŞU-TANITIM

Özellikle Rusya başta AB Ülkelerindeki global kriz etkileri nedeni ile 2015 yılında sektörün yerli turist üzerine yoğunlaşacağı ve büyük bir rekabetin yaşanacağı bekleniyor. Özellikle Antalya’da Rusya’daki krizden kaynaklı yüzde 35-40 oranında düşüşler yaşanacağı ifade ediliyor.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum özellikle fuarlardaki tanıtımlarına ağırlık verirken çeşitli tanıtım yöntemlerini de uygulamaya sokmaya hazırlanıyor. BODER Başkanı Halil Özyurt tarafından önümüzdeki dönemlerde uygulamaya konulması için çalışmaları başlatılan “Nokta vuruşu Tanıtım” yada “Gerilla Yöntemi Tanıtım” adı verilen tanıtım projesi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Bodrum iç pazarda ön plandadır. Bilhassa Temmuz Ağustos aylarında yer bile bulunmaz. Bu sene maalesef Rus rublesinin, dolar karşısında düşüşünün ve yine Euro’nun da düşmesi ile sıkıntılı bir durum oldu. Geçtiğimiz haftalarda Hollanda Ultrech fuarında maalesef Türkiye yüzde 14’ler düzeyinde düşüşte. Bodrum eksi 6’larda. Tahmin ediyorum bu sene, geçen sene ile aynı seviyede kapatacağız. İç Pazar o nedenle Bodrum için çok önemli.” buy Retin-A online

izmir_travel_turkey_bodrum_stantı (15)

Anadolu’ya yönelik tanıtım yapılması konusunda önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydeden BODER Başkanı Özyurt, Anadolu halkının Bodrum’u hep ön planda tuttuğunu söyleyen Özyurt “Türk turizmi okullar açılınca başlıyor, okullar kapanınca da bitiyor. Maalesef bunu değiştiremedik. Burada eksiğimiz ne? Road Showlar yapmamız lazım. Bunu Belediye Başkanımız sayın Mehmet Kocadon ile görüştük. İnşallah ileriki tarihlerde buna başlayacağız.” dedi.

Rusya’da büyük sıkıntılar olduğunu özellikle vurgulayan Özyurt, bu sıkıntılardan ders alınması gerektiğini söyledi. Bodrum’un direk etkilenmeyebileceğini, ancak Antalya’nın yüzde 30-40 eksilerde olduğunun bilgisini verdi.

buy doxycycline online BODRUM TANITIMI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPARIZ…

travel turkey 2013 (31)

“Nokta vuruşu Tanıtım” yada “Gerilla Yöntemi Tanıtım” adı verilen tanıtım projesi ile ilgili olarak tüm desteği vereceklerini kaydeden BODTO Başkanı Mahmut Kocadon “Tanıtımda bu seneki vurgumuz tarih ve kültür oldu.” dedi. Yurt dışında ekonomik kriz olduğuna dikkat çekerek “Bizim tek garanti turistimiz var oda yerli turist. Hem mass turizmde, hem de butik turizmde alt yapı çalışmalarımızı yaptık. Ben her şey dahil de geleceğim derse de, butik ve küçük otellerde kalacağım derse de Bodrum olarak cevap verecek durumdayız.” dedi.

“Nokta Vuruşu Tanıtım” yada “Gerilla Yöntemi Tanıtım” adı verilen tanıtım projesinin doğru bir proje olduğunu söyleyen Başkan Kocadon destek talebi ile ilgili olarak net bir şekilde  “Eğer Bodrum tanıtımı için bir destek gerekiyorsa, BODTO olarak biz hepsini karşılarız. Bırakın bir kısmını hepsini karşılarız. Çünkü bizim tüccarımızın bütün geçimi turizm. Halil Başkan çok haklı eğer bir Road Show yapılacaksa, biz hazırız. Bütün Karadeniz’i, bütün Anadolu’yu dolaşırız. Borum tanıtımı için Anadolu’nun yollarına düşeriz.” dedi.

TURİZM İÇİN AYAKLARI YERE BASAN BİR YOL HARİTASI GEREKİYOR…

umut oran halka hesap verdi

Türkiye turizm politikaları ve turizm yapısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul milletvekili Umut Oran oldukça dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin her ilinin, ilçesinin ve beldesinin ayrı ayrı özelliği ve güzelliği olduğunu ifade eden Oran, Bodrum’un farklı bir anlamı olduğunu ve bir dünya markası olarak kabul edildiğine dikkat çekti. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran görüşlerini şu şekilde dile getirdi;“Bodrum dünyada marka olmuş bir şehir. Bodrum Cumhuriyeti deniliyor. Gerçekten dünyanın ve Türkiye’nin her tarafından Bodrum’a geliyor. İç ve dış turizmde de Bodrum önemli bir yere sahip. Bodrum’a artık bir ilçe demek mümkün değil. Yaz ve kış nüfusu açısından bakıldığında çok önemli bir yerleşim merkezi”

Bodrum’un Türkiye’nin tanıtımı ve ekonomisi açısından son derece önemli bir yere sahip olduğunu da vurgulayan Oran 2014 yılının turizm açısından başarısız bir yıl olduğunu ifade ederek konuşmasını söyle sürdürdü; buy Fluconazole “2014 yılı turizm açısından çok başarılı geçmedi. 2015 yılı için daha çok tehditler var. Ama Türkiye için turizm çok önemli. Türkiye’nin tanıtımı, ekonomisi, geliri anlamında, sosyal anlamda gerçekten çok önemli. Sürdürülebilir turizm için çok ciddi bir yol haritasına ihtiyaç var. Çünkü istikrarsızlık sadece Türkiye’de değil, yakın bölgemizde ve dünyada da var. Ortadoğu ve Rusya başta Avrupa’da da büyük krizler var. Onun için turizm ile ilgili çok doğru, ayakları yere basan, katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla, turizm sektörünün bütün aktörlerinin yer alabileceği bir ortak çalışma yapıp, bir ortak yol haritası belirlemek lazım. 2015’in başındayız. Umuyorum EMITT Fuarı bu açıdan bir avantaj olur.”

Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olması gerektiğine vurgu yapan CHP Milletvekili Oran özellikle deniz turizmi için oldukça önemli olan koyların, doğal zenginliklerin ve kültürün korunduğu bir sistemin işlemesi gerektiğini söyleyerek, birilerinin vesayeti altında olununca, kişiye göre ayrıcalıklar oluşturulduğunu iddia etti. Oran kıyı kenar kanunun net olduğunu sadece buna uyulmasının birçok sorunu çözeceğini ve yerel yönetimlerin bay-pas edilerek ben yaparım, benim yaptığım doğru anlayışının hukuk kurallarına aykırı olduğunu sözlerine ekledi.

2015 YILI SIKINTILI, TURİZMCİLER YERLİ TURİSTE YÖNELCEK…

cumhur_guven_tasbasi_bodrum_gundem

2015 yılının özellikle yabancı turist açısından sıkıntılı geçeceği yönünde bir algının olduğunu ifade eden İzmir Vali Yardımcısı ve geçmiş dönem Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı bu algının yok edilmesi için fuarlarda yerli turiste yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi. Taşbaşı şu açıklamalarda bulundu;

“2015’in sıkıntılı geçeceği imajı ile bütün turizmciler fuarlara önem vermeye başladılar. Çünkü gerçekten böyle bir algı var, bu algıyı yıkmak için Türkiye’nin dört bir yanından fuarlara katılım gerçekleşiyor. Aslında daha önceki fuarlara da böyle katılmak lazımdı. Bu turizm gerçeğinin öne çıkmasını gösteriyor.”

İzmir Vali Yardımcısı ve geçmiş dönem Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı turizmin çok önemli bir istihdam sağladığı ve bir çok sektörü de destekleyen bir yapıya sahip olması nedeni ile Türkiye için çok önemli bir sektör olduğunu kaydetti. Taşbaşı konuşmasına şöyle devam etti; “Önümüzde sıkıntılı bir yıl var. Rusya’da ekonomik kriz var. Avrupa’da da görünmeyen bir kriz var. Ortadoğu’daki sıkıntıların ülkemize önemli bir ölçüde yansıması var. Ama bu sıkıntıların Türkiye’de kamu ve yerel sektörün birleşerek, elbirliği ile aşacağını düşünüyorum. Bu açıdan en şanslı gördüğüm yerlerden biriside Bodrum’dur. Çünkü Bodrum sadece yurtdışına bağlı olan bir yer değil, yurt içinden de turist alan, kendi iç turizmi ile beslenen bir kentimiz. Umarım bu söylediklerim doğru çıkar ve Türkiye bir sıkıntı yaşasa bile Bodrum daha az etkilenir.”

Bodrum tanıtımı için yeni bir projenin uygulamaya konacağı, özel olarak tasarlanmış tırlar ile Anadolu’nun bütün şehirlerine giderek, nokta vuruşu tanıtım, diğer bir deyimle gerilla yöntemi tanıtımı konusunda çok doğru bir tanıtım projesi olduğunu ifade ederek “Bence çok doğru bir şey. Özellikle Anadolu’daki küçük alışveriş merkezlerinin önünde veya içinde bu tür tanıtımları yapmak çok olumlu etki yapacaktır. Kim düşünmüşse tebrik ederim. Bu iş kesinlikle tutar.” dedi.

YERLİ-TURİST-İÇİN-NOKTA-VURUŞU-TANITIM_emitt

Sıkıntılı geçmesi beklenen 2015 turizm sezonu için BODTO, BODER, BOTAV ve Bodrum Belediyesi başta tüm sektör alternatif tanıtım yöntemleri ile 2015 turizm sezonunu en az 2014 seviyelerinde tutarak geçirmek için çeşitli çalışmalar ve yeni projeler üretiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.