Bodrum Gündem

Halk Arenası Bodrum’dan Canlı Olarak Yayınlandı

30.01.2015
0
A+
A-

BODRUM’DAN CANLI YAYINLANAN HALK ARENASINDA YEREL ve TÜRKİYE GÜNDEMİ KONUŞULDU…

Halk Arenası Bodrum’da Gerçekleşti (51)

Halk Tv’de canlı olarak yayınlanan ve Usta gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu “Halk Arenası” Bodrum’da gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Usta gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu “Halk Arenası”, Twitter’dan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e Başkent’te “otoparkların peşkeş çekildiğine” dair iddialarını soran, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Soma faciası öncesinde verdiği önerge ile dikkatleri çeken CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye Gazeteciler Federasyon Başkanı Atilla Sertel’in konuk oldu.

Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen “Halk Arenası” Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve Yönetim KuruluÜyelerinin ev sahipliğinde, Muğla CHP Milletvekilleri Prof.Nurettin Demir, Tolga Çandar ile birlikte CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, ÇYDD Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, CHP’li Meclis üyeleri Ali Öztürk, Mustafa Saruhan, Taner Uslu, Mehmet Özalın, Nurten Çakıcı Bıçak, Seval Aktaş, Funda Akçalı, Abdülmecit Poyraz, Cafer Doğan, Güneri Günaydın, Hüseyin Özten, Özden Baysal, Mehmet Melengeç ile birlikte CHP üyeleri ve Bodrumlular katıldılar. Programı izlemek üzere CHP’den Milletvekili aday adayları Okan Özsu, Burak Erbay, Togay Kömür’de salonda yerlerini aldılar. Salonda oturacak koltuk kalmayınca, bir bölüm izleyici merdivenlere oturmak zorunda kaldı. Büyük bir bölüm ise salon dışında kurulan yansıtıcıdan programı izlediler. Programı izlemek üzere gelenlerin büyük bir kısmı da yer olmadığı için salona girmeden ayrıldılar.

Usta gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu “Halk Arenası”nı izlemek ve sorunlara dikkat çekmek üzere kapıda Mavi Yol Girişimi Kissebükü-Adalıyalı’ya yapılması planlanan otel inşaatına karşı imza toplarken, geçmiş dönem İl Genel Meclisi üyesi ve CHP’den Muğla Milletvekilliği için aday adayı olan Burak Erbay’ın öncülüğünde 15 narenciye üreticisi portakal kasaları ile salonda yerlerini aldılar.

Halk Arenası Bodrum’da Gerçekleşti (52)BODRUM’DA HALK YOK…

Usta Gazeteci Uğur Dündar yayın başlamadan önce kendisine gelen bir mesajı katılımcılar ile paylaştı. “Ulan Bodrum’da halk mı var, orada halk arenası yapıyorsunuz?” şeklindeki mesajın Ak Partili bir seçmenden geldiğini tahmin ettiğini belirterek “Bilgisizsin anladık, ama akılsız olmaya mecbur musun? Bak kardeşim Bodrum 148 bin nüfus, 117 bin seçmen, Türkiye vergi sıralamasında pek çok ilimizden önde gelen, 36’ncı sırada yer alan bir ilçemiz. 1 milyon ile 1 milyon 400 bin arasında değişen yaz nüfusu, 64 banka şubesi, 2 milyar dolara yakın turizm geliri ve milyonlarca yerli yabancı turisti ağırlayan fevkalade konuksever bir halk. Daha ne olsun?” buy Mebendazole dedi. Tepkilere neden olan mesaj salondakiler tarafından alkışlar ile protesto edildi.

YEŞİL BEYAZ BODRUMSPOR ATKISI VERİLDİ…

Bodrumsporlu gençler tarafından usta gazeteci Dündar’a yeşil beyaz renklerdeki atkı hediye edilirken, Köyceğiz’den gelen köylüler yanlarında getirdikleri 3 kasa portakalı Dündar’ın yanına koydular. Portakal kasaları program boyunca Dündar’ın yanında durdu. Usta gazeteci Uğur Dündar bölgenin en önemli ürünü olan mandalina ve portakalları canlı yayında neden yanlarına koyduklarını şöyle açıkladı;

“Dünyanın en lezzetli mandalinasını, narenciyesini yetiştiren Bodrum’da biz bunları niçin getirdik. Çünkü üreticinin elinde kaldı. Bu yöre, bunları yetiştiren köylümüz maalesef ızdırap içinde. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, dondan sonra, gitti tonlarca narenciye satın aldı. Ondan dolayı da soruşturma geçirdi, kadıncağız üç günde bir soruşturma geçiriyor. Yani bu iktidar hiçbir başarıyı cezasız bırakmamaya çalışıyor. Şimdi biz üreticilere söz hakkı verelim; ne bekliyor üretici.”

Daha sonra ellerinde “Kilosu 25 kuruş olan Köyceğiz portakalı, 2002’de kilosu 65 kuruştan satılıyordu” yazılı pankartı taşıyan, Köyceğiz’den programı izlemek ve sorunlarını dile getirmek üzere Bodrum’a gelen üreticiler adına konuşan Öner Gümüş şunları söyledi;

“Bizim üretici olarak 2002 yıl önceki portakal fiyatlarımız kuruştu, şu anda 25 kuruşa satamıyoruz. Girdi maliyetlerimiz yüzde 500 arttı. Maliyet 20 kuruş. 2002 yılında 50 kilo şeker gübresi 7 liraydı şu anda 30 lira. Mazot 1 lira 30 kuruştu şimdi 4 lira civarında. Onun için çiftçi sahipsiz. Herkes ziraat bankasından ipotekli kredi çekti. İki yıla kalmaz Devlet çiftçinin elinden toprakları alacak. Şu anda tablo böyle.”

KİSSEBÜKÜ CANLI YAYINDA TÜRKİYE’YE DUYRULDU…

Uğur Dündar programda Bodrum için çok önemli bir konuya dikkat çeken Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz’e de söz verdi. Demiröz şunları söyledi;

“Programımızın ilk bölümünde de uzunca bahsettiğiniz gibi hırsızlık sadece malda mülkte parada değil, hırsızlık sahillerimizde, koylarımızda ve ormanlarımızda da tüm hızıyla devam ediyor. Bunlardan İlçemiz ve ülkemiz adına en önemli olanlardan biri de Bodrum’da deniz turizmi açısından, Bodrumlular açısından Bodrum turizmi ve ülke turizmi açısından ve özellikle geleceğimiz açısından çok önemli bir yeri olan bir koyumuzun milletten çalınarak ki bu yerin 88 bin metrekaresi doğal sit alanıdır, orman alanıdır. Milletten çalınarak bir firmaya peşkeş çekilerek tesis yapılması isteniyor. Bu konuda ben bütün milletimize ve sizlere doğanın geleceğin hakkını korumak üzere desteklerinizi bekliyoruz. Buradan sizlerin vasıtasıyla bu hırsızlığı ifşa ediyorum. Koyun ismi Kilisebükü ama halk arasında Kissebükü Adalıyalı olarak bilinir.”

order Nolvadex buy Albendazole online Halk Arenası Bodrum’da Gerçekleşti (25)DELİKANLI GİBİ ÖNSEÇİME GİRECEĞİZ…

Usta gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu “Halk Arenası”nda konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye Gazeteciler Federasyon Başkanı Atilla Sertel Türkiye gündeminde yer alan ekonomi ve siyaset konularında değerlendirmeler yaparken, her iki milletvekili de izleyenler tarafından oldukça beğeni topladı. Aykut Erdoğdu ve Özgür Özel’in önseçimle ilgili olarak, İstanbul, Ankara ve İzmir dışında her yerde önseçim yapılacağını ifade etmelerinin ardından, Özel “Her ikimizde delikanlı gibi önseçime gireceğiz” demesi salonda coşku ile karşılandı.

Yurttaşlar tarafından soru sorulduğu ikinci bölümde özellikle Aksona Mehmet tarafından sorulan “Bodrum ve Türkiye’de denizcilik sorunları” sorusu ile CHP’nin genç milletvekili aday adayı Togay Kömür’ün CHP’nin Yunanistan’da kazanan Syriza gibi seçim sürecinde kullanacağı bir manifestosunun olup, olmadığı yönündeki soruları da dikkat çekti.

Programın ikinci bölümünde Muğla CHP Milletvekili Prof.Nurettin Demir’e de söz verilirken, Tolga Çandar’a söz verilmemesi yine dikkat çeken noktalardan birisi oldu.

UĞUR DÜNDAR İMZA VERMEDİ…

Program sonunda Bodrumlular başta Uğur Dündar’a yoğun ilgi gösterirken, konuklar CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye Gazeteciler Federasyon Başkanı Atilla Sertel ile bol bol fotoğraf çektirip sohbet ettiler. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye Gazeteciler Federasyon Başkanı Atilla Sertel salondan ayrılırken Mavi Yol Girişimi tarafından açılan imza kampanyasına imza verirken, usta gazeteci Dündar imza vermeyeceğini, lakin köşesinde bu konuda yazı yazacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.