Bodrum Gündem

BODTO Yeni Binası İçin Arazi Tahsisini Aldı

BODTO Yeni Binası İçin Arazi Tahsisini Aldı
28.02.2015
0
A+
A-

BODTO-Yeni-Binası-İçin-Arazi-Tahsisini-Aldı

Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası (BODTO)’na, geçtiğimiz ay yapılan Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda 1800 metrekarelik bir alanın tahsisini gerçekleştirdi.

Order Lamisil
Bodrum Gündem Haber Buy Fluoxetine

Bodrum Ticaret Odası’nın mevcut hizmet binasının yetersiz olması nedeniyle BODTO Meclisinin aldığı yeni bir bina yapmak kararı üzerine harekete geçen BODTO Yönetimi, binanın yapılacağı yer arayışına girdi. Bodrum belediyesi ile yapılan görüşmeler sonrasında Başkan Mehmet Kocadon’un da konuya verdiği destekle Bitez kavaşağında bulunan bir arazinin yeni bir hizmet binası yapılmak üzere BODTO’ya tahsisine karar verildi. Bodrum belediyesinin geçen ay yapılan toplantında meclisten geçen karar doğrultusunda da arazinin tahsisi önceki gün tamamlandı. BODTO Şubat ayı meclis toplantısında prosedürlerin tamamlandığı müjdesini veren Başkan Mahmut Serdar Kocadon meclis üyelerine çıkan kararı gösterdi.
BODTO’nun müracaatı ve Bodrum Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda, Konacık Mahallesinde belediye hizmet alanı olarak ayrılan yaklaşık 2 dönümlük alan Ticaret Odasına yeni bir hizmet binası yapmak üzere 25 yıllığına tahsis edildi.
Konu hakkında meclis üyelerine açıklamada bulunan Mahmut Serdar Kocadon şunları söyledi; Nolvadex online “Bodrum Belediyesi’nin, geçen ayki yapmış olduğu meclis toplantısında, bizim talebimiz üzerine Bitez Kavşağındaki yeri 25 yıllığına bize tahsis etmiştir. Buda onun belgesidir. Bodrum Belediyesi başkanına ve değerli meclis üyelerine teşekkür ediyorum”
Alınan bu kadar doğrultusunda BODTO’nun bundan sonra izleyeceği yolu anlatan yönetim kurulu başkan yardımcısı İbrahim Akkaya ise meclis üyelerine şu bilgileri verdi;  “Önce, Bodrum Tapu Sicil Müdürlüğünde, bize tahsis edilen arazinin üst hakkının 25 yıllığına tescili için müracaatta bulunacağız. O tescil işlemlerini tamamladıktan sonra bir jüri oluşturarak Bodrum Mimmarlar Odasına kayıtlı üyelerin katılacağı bir proje yarışması düzenleyelim diyoruz. Bu yarışmanın yönetmeliğini hazırlayarak meclisimize sunacağız. Mekan ihtiyaçları tespit edilecek. Bunlar olgunlaştığında meclisimize binanın konsepti, genel görünüşü, fiziksel özellikleri hakkında bilgi vereceğiz. Birinci olan proje seçildikten sonra bir komisyon maddesi ile inşaatını ihale edeceğiz. umut ederiz bütün bu süreç Eylül ayında tamamlanır ve 2016’nın yaz sezonuna kadar da bitirmiş oluruz diye umut ediyorum”
25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen bin 801 metrekare büyüklüğündeki arazi için gerekli çalışmalar önümüzdeki günlerde hız kazanacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.